MTI Itthon

Délután 4-től éjszakai menetrendre vált a BKV

A BKV-járatok reggel és napközben szombati menetrend szerint közlekednek, a nappali járatok délután 4 óra körül indulnak a végállomásokról, ezután a fővárosban csak éjszakai járatokkal, illetve a nagykörúton a 6-os villamossal lehet utazni; változik a közösségi közlekedés menetrendje a karácsonyi ünnepek alatt is.

Orcifalvi Anna Nóra Shake

"Ne vegyen hullajelöltet ajándékba!"

Könnyen megeshet, hogy a karácsonyi ajándékba adott állatok az ünnepi mámor elmúltával elveszítik varázsukat új gazdáik számára. Állatvédők azt tanácsolják, ne ajándékozzunk élő állatot karácsonyra, mert ez nagy felelősség. Szerintük sokkal jobb, ha a leendő gazda maga ismerkedik meg az állattal, akit majd nevelni fog.

hvg.hu Kult

Így nézett ki egy karácsonyi főzőshow 80 éve - videó

Árudömping, vásárlásra ösztönző reklámok és hömpölygő tömeg a plázákban, kirakodóvásárokon: mindez szerves része a karácsonyi készülődésnek. Összehasonlításképpen megnéztük, hogyan készültek a szeretet ünnepére a fővárosban az 1930-as 40-es években. Korabeli filmhíradókból válogattunk.

kh Plázs

Milyen a jó karácsonyi ajándék? Segítünk!

A gyereknek mindene megvan – szólt a szülői panasz. A szakember gyors reakciója: Mindene megvan? Az kevés. Az esetet Vekerdy Tamás Szülők című könyvében idézi. Na de mire is van szüksége a gyermeknek? Milyen a jó ajándék? A pszichológus segítségét kértük a kérdések megválaszolásában.

hvg.hu Itthon

Új halfaj érkezett Magyarországra

Bár a halfogyasztásban még elmaradunk az európai átlagtól, karácsonykor évről évre egyre több hal kerül a magyar asztalokra is, a kínálat pedig idén egy új halfajjal is bővül - hangzott el az MR1-Kossuth Rádióban.


A címlapról ajánljuk