B.N. Kult

Öt egészen borzasztó karácsonyi dal

Decemberre a világot végletesen elborítja a giccs óriási, zabálni kívánó, telhetetlen szörnye. Mindig. Gyűjtöttünk néhány zenei csodát, amiért előre is elnézést kérünk.

hvg.hu Kult

10 karácsonyi dal, amitől végre nem fordul fel a gyomrunk

Eljött az időszak, amikor lépten nyomon a csilingelő, és a hamar iszonyúan idegesítővé váló karácsonyi dalokba botlunk. Létezik azonban egy miniuniverzum a butikoknak és áruházaknak szánt válogatás CD-ken kívül is. És ezek a dalok nem is olyan rosszak, sőt, talán az ünnep hangulatából is elkapnak valamit. Ígérjük, Mariah Carey és Wham! sem lesz a most következő összeállításban.

hvg.hu Plázs

Most megtudja, miért költ sokkal többet karácsonykor

A karácsonyi bevásárlás olykor rémálomba hajló rohamában különösen irritálóak tudnak lenni az olyan végtelenül elcsépelt karácsonyi dalok, mint a Last Christmas vagy a Jingle Bells, ezeknek a slágereknek azonban mélyebb hatásuk is van. Valójában manipuláció áldozatai vagyunk.

hvg.hu Shake

A legelcsépeltebb karácsonyi slágerek, és ami mögöttük van

A karácsonyi időszakban a bevásárlóközpontok és rádióállomások is előveszik azokat a jól bevált dalokat, amelyek sokszor már a könyökünkön jönnek ki, mégis észrevétlenül dúdoljuk őket. Azt viszont valószínűleg kevesen tudják, hogy bár számtalanszor feldolgozták már őket, a legtöbb esetben több évtizedes művekről van szó. Tízes listánk következik azokból a dallamokból, melyek nélkül valamiért sosincs karácsony.


A címlapról ajánljuk