hvg.hu Itthon

32,7 millióért vesz kardokat a honvédség

Orbán negyedik miniszterelnöki ciklusának középpontjában a hadsereget és a honvédelmet emelte. Két éven belül háromszáz tisztet avathatnak, erre utal egy friss közbeszerzés.

hvg.hu Sport

Liu Shaolint utánozza a világbajnok vívó

Liu Shaolin Sándorért oda voltak a dél-koreai fiatalok, amikor futamai előtt – ahogyan azt jó ideje teszi – a pjongcsangi téli olimpián is megsimogatta a szemöldökét. A mozdulatsor mostanra védjegyévé vált a rövidpályás gyorskorcsolyázónak, most azonban valaki utánozni kezdte.

MTI Világ

Kardos ámokfutó támadt egy svéd iskolára - három halott

Karddal vagy késsel hajtott végre támadást egy maszkos merénylő egy délnyugat-svédországi iskolában csütörtökön. Egy tanár a helyszínen meghalt - közölte a helyi rendőrség. Később közölték, hogy egy fiú tanuló és a támadó is belehalt sérüléseibe.

MTI Kult

Karddal ismerjük meg a magyar virtust Hende Csaba szerint

A magyar kard történetét bemutató, értékes műtárgyakat és kardritkaságokat szerepeltető tárlatot nyitott meg Hende Csaba honvédelmi miniszter a budapesti Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumban kedden.

MTI Itthon

Kardot emeltek a rendőrökre, TEK-esek fogták le őket

Vádat emeltek két érdi férfi ellen, akiknek januárban egy falopási ügyben támadt nézeteltérésük a rendőrökkel, valamint egy harmadik érdi férfi ellen, aki pedig szamurájkarddal fenyegette a rendőröket.

HavariaPress Itthon

Balhés vége lett egy szombati mulatságnak

Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki egy étteremben kialakult vitát követően fegyverrel, majd karddal fenyegette meg egyik ismerősét Oroszlányban.

hvg.hu Itthon

Karddal támadtak rendőrökre Érden

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség indítványozta három érdi lakos előzetes letartóztatását, akik január 25-én karddal szegültek ellen a rendőri intézkedésnek.

1 2 3

A címlapról ajánljuk