Bejelentkezés  

Nem tudni miért, de távozik a Concertgebouw vezető karmestere

A Királyi Concertgebouw Zenekar, a menedzsment és a vezető karmester, Mariss Jansons "kifogástalan viszonyban" és "mély kölcsönös tisztelettel" válnak el egymástól, a távozás okát nem nevezték meg.

MTI

Amíg leragadunk a rántott húsnál, nem lesz változás

Amíg leragadunk a rántott húsnál, nem lesz változás

Dublinban vitt Bib Gourmand minősítésű konyhát, próbálkozott saját üzlettel, főzött a U2-nak, szakácsként bejárta a fél világot. Időnként hazaugrik egy kicsit, hogy végig egye a jobb éttermeket, és ha lehet, pár napra be is álljon stázsolni. Csitári Szabolccsal a privát szakácsok életéről és a magyar fine diningról beszélgettünk.

Az elmúlt évek legnagyobb munkássztrájkja zajlik Kínában

Már több mint egy hete sztrájkolnak a márkás cipőket gyártó Jüe Jüen cég dolgozói, a munkabeszüntetés egy másik gyárra is átterjedt.

MTI

Kövérré teszi munkahelye?

Egy amerikai kutatás szerint az ottani munkavállalók 55 százaléka tekinti magát túlsúlyosnak, és 39 százalékuk szerint jelenlegi munkahelyükön szedtek fel plusz kilókat. A kutatás szerint a menedzsmentben dolgozók nagyobb arányban szednek fel kilókat, mint akik alacsonyabb beosztásban dolgoznak.

hvg.hu

Emelik a béreket a BKV-nál és a BKK-nál

Megállapodott a bérekről a BKV a cég szakszervezeteivel pénteken. A munkáltató április elsejével bruttó 7500 forinttal emelik az alapbéreket. Ez azokat a főállású dolgozókat érinti, akik 2013. december 31-én állományban voltak. A BKK-nál átlagosan három százalékkal emelkednek a fizetések.

MTI

Hallott már a bliccelésbiztosításról?

Elektromos-útdíj pénztáros? Rezsibiztos? Netalán bliccelési biztosítási alkusz? Bérutazó? Egy blog összeszedte, hogy melyek azok a munkák, melyek csak bizonyos országokban léteznek. Magyarországon is akadnak furcsa munkák.

hvg.hu

9 hiba, amit önéletrajzával soha ne kövessen el

9 hiba, amit önéletrajzával soha ne kövessen el

Bár a digitális korral sok helyen már nem kérnek papíralapú önéletrajzot, ettől függetlenül sok helyen nem elég egyszerűen csak elküldeni például a LinkedIn profilunk linkjét, a legtöbb helyen még össze kell állítani egy külön CV-t is. Kilenc hiba, amit ha lehet, kerüljünk el.

hvg.hu

Hatalmas összegeket tesz zsebre a "hongkongi Matolcsy"

A Kína különleges övezetének jegybankjaként üzemelő monetáris hatóság vezetője, Csan Tak-lam 2013-ban 9,97 millió hongkongi dollárt (288 millió forintot) kapott munkájáért, ezzel sokszorosan lekörözi európai és amerikai kollegáit.

MTI

Mi lesz veled, közmunkaprogram?

Mi lesz veled, közmunkaprogram?

Legalább ötven százalékkal csökkenteniük kell a programban dolgozók számát a következő hónapokban azoknak a polgármestereknek, akikkel a Népszabadság beszélt.

hvg.hu

Érdemes engedni a lányok hódításának

Ritkán tapasztalt élményhez juthatnak azok a fiatal lányok, akik jelentkeznek a Lányok Napjára. Az esemény célja, hogy olyan "férfias" szakterületeken, mint amilyen például az IT, az elektronika vagy műszaki területek, saját élményeket szerezhessenek a pályaválasztáshoz közeledő fiatalok, és ne a sztereotípiákra, rossz társadalmi beidegződésekre hallgassanak.

hvg.hu

Nehogy többet dolgozzon napi 8 óránál!

A túlzott munka, a folyamatos túlórázás, a végeláthatatlan projektek mindenképp épp aznapi határidőre történő befejezése rendkívül nagy hatással van az emberekre fizikálisan és mentálisan egyaránt.

hvg.hu

Majd én megmutatom! – Ezért jobbak a női felsővezetők

A női csúcsvezetők határozottabbak, ösztönzőbbek és merészebbek, mint férfi társaik. Mégsem találjuk őket kellő számban a megfelelő pozíciókban. A helyzet azonban változóban van. Erről ír a Jobline.

hvg.hu

Ön vállalná a világ legbrutálisabb melóját? - videó

Több millióan látták az operációs igazgatói posztról szóló álláshirdetést, mégis összesen 24 ember jelentkezett rá a brutális követelmények miatt, de az állásinterjú alatt ők is meggondolták magukat.

hvg.hu

Így szerezzen munkát egy pöpec Instagram-profillal

Egyes felmérések szerint az Instagram egyre több cég számára nyújt hasznos mankót, ha munkavállalókat szeretnének toborozni. Bizonyos vállalatok a tradicionális portfóliók mellett már arra is kiváncsiak, hogy például egyéb területeken mit tudnak a potenciális alkalmazottak. A közösségi médiaoldalak, különösen az Instagram, erre pedig jó beugrók lehetnek.

hvg.hu

Ön hol ebédel ma? Ugye nem az íróasztalánál? - kérdőív

Ön hol ebédel ma? Ugye nem az íróasztalánál? - kérdőív

Van még kultúrája az ebédidőnek, vagy a magyarok is sebtiben az íróasztalnál költik el? Egy amerikai weboldalon olyan fotókat gyűjtenek, melyek az irodai ebédet korántsem gusztusos, viszont túlságosan is elterjedt módon ábrázolják: klaviatúra mellett, tupperwáréban.

hvg.hu

Női topmenedzsereket küldtek az olasz állami vállalatok élére

Matteo Renzi olasz kormányfő lecserélte a legnagyobb állami vállalatok vezetőit, és többségében nőket nevezett ki a pozíciókba.

MTI

Ilyen egy didibárban dolgozni

Ilyen egy didibárban dolgozni

A Business Insider több, a Hooters manhattani bárjában dolgozó pincérlánnyal is beszélgetett arról, hogy szerintük milyen a cégnél dolgozni.

hvg.hu

Nincs pénze fizetésemelésre? Ezt adja dolgozóinak

A Forbes összeállított egy listát azon cégvezetőknek, akiknek nincsen pénzük fizetésemelésre, ám valamilyen módon szeretnének pluszt biztosítani munkavállalóiknak.

hvg.hu

Bezárná budapesti üzemét az Omnia és Pickwick gyártója

Átszervezi tevékenységét a Douwe Egberts Hungary Zrt. és azt tervezi, hogy év végéig bezárja a budapesti gyárát. A folyamat 184 dolgozót érint – jelentette be a vállalat pénteken.

MTI

Vicc, vagy szívatás, amit a Fiat a dolgozóival művelt?

Vicc, vagy szívatás, amit a Fiat a dolgozóival művelt?

A Fiat vicces promócióval üzent azoknak a dolgozóinak, akik külföldi kocsival járnak. A viccet nem mindenki találta viccesnek.

hvg.hu
12322

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X