Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Egyetlen bajnoki mérkőzés után menesztették Kötelesék vezetőedzőjét

Menesztették posztjáról Emilio Ferrerát, a belga élvonalban szereplő Genk vezetőedzőjét, aki februárban vette át a csapat irányítását, amellyel a mostani idényben a bajnoki címet célozta meg, a gárda azonban nagy meglepetésre 3-1-re kikapott a nyitókörben a Mechelen vendégeként.

MTI

Megfigyeli munkáltatója? Hatalmas bírság lehet a vége

A munkáltatók különféle módon ellenőrizhetik munkavállalóikat, azonban nem mindegy hogyan építik ki az ellenőrzés rendszerét, illetve milyen módon jutnak információhoz velük kapcsolatban. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a dolgozó magánéletére nem terjedhet ki az ellenőrzés, tilos korlátlan ideig tárolni a felvételeket, illetve milyen esetekben kell az elektronikus megfigyelőrendszer működtetését bejelenteni az adatvédelmi nyilvántartásba – hívja fel a figyelmet a Szecskay Ügyvédi Iroda.

hvg.hu

Alig túlórázik a magyar

Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar munkavállalók, akik közül a teljes munkaidőben dolgozó nők átlagosan heti 40,2 órát, a férfiak 41,1 órát dolgoztak tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a munkaidővel kapcsolatos elemzéséből. Más kutatások szerint ugyanakkor mi vagyunk az egyik olyan nemzet, mely a legtöbbet dolgozik az EU-ban.

Ennyi pénztől érezheti sikeresnek magát

Ennyi pénztől érezheti sikeresnek magát

Mitől érezheti magát sikeresnek az ember? Sokan sokfélét mondanak erre a kérdésre: a megbecsülés, a projektek jó lezárása vagy éppen a fizetés. A nagy fizetés ugyanakkor nem mindig kelti fel az emberekben a siker érzését – legalábbis ez derül ki egy amerikai kutatásból.

hvg.hu

Így lehet mindenkit leverni egy névjegykártyával

Sokan már egyáltalán nem hordoznak magukkal névjegykártyát, pedig nem csak arra jó, hogy átadjuk elérhetőségeinket, hanem kapcsolatokat is tudunk velük létesíteni. Tippek arra, milyen is egy jó névjegykártya.

hvg.hu

Akar sorban állással heti kétszázezret keresni?

Gondolkozott már azon, hogy egyes termékekért, szolgáltatásokért mennyit kell sorban állni, miközben más hasznos tevékenységeket is végezhetne? New Yorkban van egy illető, aki megteszi a sorban állást helyettünk, és ezzel heti ezer dollárt is össze tud szedni.

hvg.hu

Három lépés, amivel hazavághatja karrierjét

Három lépés, amivel hazavághatja karrierjét

Mindenki vét apró hibákat a munkahelyén, melyek legtöbbjét a kollégák, illetve a főnök is hamar elfelejtik. De mi történik akkor, ha tényleg nagyon durván elrontunk valamit és rendkívül negatív reputációt építünk ki magunknak? A legdurvább munkahelyi katasztrófák, amiket elkövethetünk.

hvg.hu

Jön a 3 napos munkahét?

Jön a 3 napos munkahét?

Egy héten elég lenne mindössze három napot dolgozni. Ezt a módefelett vonzó megoldást a világ egyik leggazdagabb embere javasolja, igaz azt is hozzáteszi, hogy így a munkanapokon többet kellene dolgozni, és a nyugdíjkorhatár is jelentősen emelkedne.

hvg.hu

Producer nagybácsi nélkül is lehet karriert csinálni Hollywoodban

Producer nagybácsi nélkül is lehet karriert csinálni Hollywoodban

Három magyar példája is mutatja, hogy nem kell családi protekció ahhoz, hogy a gyerekkori filmes álmokat megvalósítsuk. Egyikük '56-os emigráns és sztárok otthonaihoz vezető térképek árulásával kezdte, ma a legmenőbb tévésorozatok látványáért felelős, két fiatal férfi pedig hobbidemózással hívta fel magára az álomgyár figyelmét.

Egy sírba helyezték az elhunytakat: kirúgták a péceli idősotthon vezetőjét

Az Index szerdán írt arról, hogy egy péceli idősotthonban korábban köztemetéssel eltemetettek sírjait egy temetkezési vállalkozó felszámolta, mert "túl sok helyet foglaltak", és egy "Ady Endre Szociális Otthon Elhunytjai" feliratú márványtábla alatt egy sírba helyezett mindenkit. A Péceli Idősek Otthonának vezetőjét azonnali hatállyal menesztették.

MTI

Ezt a szakmát válassza, ha szeret aludni

Ezt a szakmát válassza, ha szeret aludni

Rákérdeztünk olvasóinknál, hányra járnak munkába, és beigazolódott, hogy a budapestiek tovább alhatnak. Ám arra is fény derült, hogy melyik szakmában mikor kezdenek: a kreatívok és médiások hétalvók, az egészségügyi dolgozók viszont nem henyélhetnek.

hvg.hu

Nő vagy? A lányod sem fog annyit keresni, mint egy férfi

A nők felzárkózása a válság óta megrekedt: ha ezzel a tempóval haladunk, 75 év múlva fognak annyit keresni a nők, mint a férfiak.

hvg.hu

Kevesebb vagyonőr lesz a kötelező rezsióradíj miatt

A vagyonvédelemben hamarosan kötelező lesz a minimális rezsióradíj alkalmazása, emiatt csökkenhet a vagyonőrök száma. A kötelező minimális rezsióradíjtól azt várja a szakma, hogy a szolgáltatás minősége is javulni fog.

MTI

Több ezer embert készül kirúgni a Microsoft

Több ezer embert készül kirúgni a Microsoft

A létszámcsökkentés a Nokia és a Microsoft egyes részlegeit, valamint a marketing és műszaki fejlesztői területeket érint majd.

MTI

8 munkahelyi szokás, ami tönkreteheti karrierjét

Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tud előrelépni munkahelyén, vagy miért nem kap fizetésemelést? Lehet, hogy ennek nem feltétlenül a cég nehéz helyzete az oka, hanem a saját, karrierépítést visszafogó viselkedése.

hvg.hu

Roma, vagy meleg a főnöke? A magyarok ezt nem fogadják el

Roma, vagy meleg a főnöke? A magyarok ezt nem fogadják el

A jövő munkavállalóinak, a diákoknak 83 százaléka a jövőben olyan helyen szeretne dolgozni, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés a munkahelyeken. Ezzel szemben a magyarországi munkavállalók több mint fele észlelt már hátrányos megkülönböztetést – derült ki a Gemius kutatásából. Az LMBTQ embereknél kevésbé csak a romákat fogadnák el kollégájuknak. A kutatásból az is kiderült, hogy a cégeknek megéri nyitottnak lenni.

hvg.hu

Ahol már Hitler-dublőrt és komornyikot is kerestek

Ahol már Hitler-dublőrt és komornyikot is kerestek

Egyszerű baráti segítségnek indult, megkerülhetetlen álláskereső fórum lett belőle. Néhány Facebookra kitett hirdetés megosztásával kezdődött, ma már közel 150 ezer követőjük van. Azt mondják, nem kisebb a céljuk, mint hogy megváltoztassák a siralmas munkaerő-piaci helyzetet. Mindezt szabadidőben, munka mellett, jelenleg nulla forintért. A Szárnyas Fejvadász csapata már a továbblépésen gondolkodik, új weboldal és egy saját szakmai műhely létrehozását tervezik. Az oldal mögött álló fiatal csapattal beszélgettünk.

Először ért el ilyen magas rendfokozatot nő az amerikai haditengerészetnél

Az amerikai haditengerészet kétszázharminchat éves történelme során először léptettek elő nőt a legmagasabb rendfokozatba: az afro-amerikai Michelle Howardot tengernaggyá nevezték ki, amivel fontos lépést tettek azért, hogy elismerjék a nőknek a katonaságban betöltött szerepét.

MTI

Így lépjen ki elegánsan munkahelyéről

Így lépjen ki elegánsan munkahelyéről

Biztos a legtöbb munkavállaló életében eljön az a pont, amikor felmond a munkahelyén. Ugyanakkor koránt sem mindegy az, hogy a kilépést hogyan is tesszük meg. Tippek az elegáns távozásra.

hvg.hu

Már jobban keres egy kínai munkás, mint Ön

Már jobban keres egy kínai munkás, mint Ön

Rohamosan zárkóznak fel a kínai bérek a fejlettebb államok munkavállalóinak kereseteihez. Egyes gazdagabb kínai régiókban az óránkénti nettó minimálbér már magasabb, mint a magyar. Egy-két év, és már havonta is többet visz haza egy kínai munkás a fejlettebb tartományokban, mint egy magyar minimálbéres. Ahol jobban keresnek a kínaiak, ott a megélhetés is többe kerül. Ha a kínai bérszinttel versenyez Magyarország, akkor ez egy olyan spirálba visz minket, mellyel nem tudunk fejlettségi szintet ugrani. Ráadásul Kína is egyre inkább az innovációra, fejlesztésre helyezi a hangsúlyt, miközben hazánk azokra a szektorokra nyomul rá, amelyeket a világ legnépesebb állama már kiebrudal az országból.

12327

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X