Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ezzel a trükkel igazán jó benyomást tehet főnökére

Ezzel a trükkel igazán jó benyomást tehet főnökére

Sokan általában félnek tanácsot kérni, mivel úgy vélik, az hozzá nem értést és függőséget jelez. Ugyanakkor egy amerikai kutatás szerint ha valaki tanácsot kér, azzal megerősíti a kvalitásait annak, akitől a tanácsot kéri, ez az illető pedig sokkal jobb színben fog minket látni, mint korábban. Tehát nem csak mindig helyeselni kell a főnök mondandójára.

Unja a meetingeket? Így dobja fel őket

Unja a meetingeket? Így dobja fel őket

Minden bizonnyal olvasóink közül is ültek már sokan olyan meetingeken, ahol a harmadik perc után legszívesebben álomba szenderültek volna, vagy csak néztek ki a fejükből bambán, és legszívesebben a termen kívül lettek volna. Egy friss amerikai kutatás szerint már a munkaidő 15 százaléka meetingelésre megy el. Most itt van pár tipp arra, hogyan legyenek ezek a tanácskozások kevésbé szerencsétlenek.

hvg.hu

Win-win játék: a magyart külföldre viszik, ebből ők itthon megélnek

Win-win játék: a magyart külföldre viszik, ebből ők itthon megélnek

Hatalmas óriásplakáttal hirdeti magát egy külföldi munkákat közvetítő magyar vállalkozás Budapesten. A többszörös bér ígérete minden bizonnyal jó hívószó egy magyarnak: az utóbbi években különböző kutatások alapján is több százezren hagyhatták el az országot. Jellemzően az EU nyugati fele a cél. A külföldi munkavállalással kacérkodó magyarokra sok vállalkozás települ rá, ám ez korántsem olyan hatalmas biznisz, mint amennyire elsőnek látszik: ők már nem érzékelik a tömegeket, a kivándorlás az elmúlt pár évben óriási ütemű volt, mostanra azonban lassulni látszik.

Így káromkodjon a munkahelyén

Így káromkodjon a munkahelyén

Sokak számára, akiknek örömöt okoz a káromkodás, a munkahelyen tesztelni az ezzel kapcsolatos határokat minden bizonnyal igencsak kielégítő és egyszerre ijesztő is. Egyes szakértők szerint ugyanakkor megérheti egyszer-egyszer elővenni egy káromkodást a munkahelyen több okból kifolyólag is, ám túlzásokba nem érdemes elmenni. Káromkodási kisokos a munkahelyre.

hvg.hu

10 cég, ahol hihetetlen boldogok a munkavállalók

Eltúlzott az, hogy az ingyenebéd, gyümölcs, esetleg a grátisz hajvágás miatt szeretnek az emberek egy munkahelyre járni. Egy amerikai kutatás szerint sokkal fontosabb az, hogy családias legyen a légkör, egy csapatként dolgozzanak a munkavállalók, és olyan értékeket képviseljen a cég, amelyet a dolgozók is magukénak éreznek. Természetesen ugyanakkor a fizetés nagyságát sem lehet elhanyagolni a listáról. 10 cég, ahol az amerikai dolgozók a legboldogabbak, legelégedettebbek.

hvg.hu

10 főnöktípus, akivel biztos nem akarna együtt dolgozni

10 főnöktípus, akivel biztos nem akarna együtt dolgozni

Bár mindegyik főnök különböző, mindegyiküknek megvan a saját menedzselési, kommunikációs gyakorlata, ám vannak olyan vezetők, akikkel egyáltalán nem biztos, hogy jó dolgozni.

hvg.hu

Cégek tucatjai vinnék a megszűnő Nokia-gyár dolgozóit

Több mint ötven vállalat jelentkezett arra az állásbörzére, amelyet a helyi szakszervezet szervez szeptember második hetére. A gyár 1829 dolgozóját három lépcsőben építik le.

MTI

7 jel arra, hogy ön munkamániás

7 jel arra, hogy ön munkamániás

Sok munkavállaló büszkén hirdeti, hogy milyen sokat dolgozik, és azt is előnynek tartják, hogy munkamániásak. Egy friss tanulmány szerint ugyanakkor a munkamánia túlságosan elvonja az illető figyelmét minden egyébről, ami nem a munka, a folyamat pedig az ember egészségére is hatással van.

hvg.hu

Így lehet sikeres az első munkahelyén

Magabiztosság, a visszautasítás elfogadása, tenni akarás, szervezettség – ezek azok a pontok, melyeket érdemes betartani az első munkahelyre érkező fiataloknak.

hvg.hu

Hatezer embert rúg ki a Cisco

Az amerikai internetes hálózati berendezés gyártó vállalat mintegy hatezer alkalmazottjától válik meg és átalakítja termékportfólióját. A mostani leépítés mintegy 700 millió dolláros egyszeri költséget jelent majd a vállalatnak.

MTI

3 dolog, amit az emberek elrontanak egy állásinterjún

3 dolog, amit az emberek elrontanak egy állásinterjún

A szemkontaktus hiánya, nem megfelelő öltözet viselése, illetve az érdektelenség – ezek nem szabad, hogy megtörténjenek velünk egy állásinterjún. De az sem jó pont, ha arrogánsak vagyunk.

hvg.hu

Erről lehet felismerni a kiváló munkavállalót

Erről lehet felismerni a kiváló munkavállalót

Nyitottság az újra, folyamatos tanulás, a lehetőségek meglátása, alázatosság és visszafogottság – ezek is a rendkívüli munkavállaló jellemzői közé tartoznak.

hvg.hu

Németországba menne élni? Fél éve lesz a munkakeresésre

A német kormány hamarosan dönt a bevándorlási szabályok szigorításáról. A munkakeresés céljából az uniós társállamokból érkező bevándorlók legfeljebb fél évig maradhatnának Németországban munka nélkül, és akinek hat hónap alatt nem sikerül állást találnia, annak el kellene hagynia az országot.

MTI

400 sofőrt vesz fel a Waberer's

Az év első felében már végrehajtott egy több száz fős létszámfejlesztést a Waberer's, most újabb sofőrökre van szükségük.

MTI

Soha ne tegyen ilyet, ha otthonról dolgozik

Soha ne tegyen ilyet, ha otthonról dolgozik

Ha otthonról dolgozunk, akkor korántsem biztos, hogy jó ötlet pizsamában fetrengeni egész nap, mivel ez hatással lehet a munkánk minőségére is.

hvg.hu

Az INA-ból érkezik a TVK új vezére

Thernesz Artur 2012 január óta az INA finomítás és marketing ügyvezető igazgatója, horvátországi megbízása szeptember 1-el véget ér és átveszi a vezérigazgatói széket a Tiszai Vegyi Kombinát élén.

MTI

Négy jel, amiből látszik, túl okos a munkájához

Négy jel, amiből látszik, túl okos a munkájához

Ha túlságosan sokat unatkozik a munkahelyén, nem találja munkáját kihívásokkal telinek és a kollégái sem inspirálják, akkor elképzelhető, hogy túl okos ahhoz a pozícióhoz, melyben jelenleg dolgozik. Négy jel, hogy ez tényleg így lehet.

hvg.hu

Egyetlen bajnoki mérkőzés után menesztették Kötelesék vezetőedzőjét

Menesztették posztjáról Emilio Ferrerát, a belga élvonalban szereplő Genk vezetőedzőjét, aki februárban vette át a csapat irányítását, amellyel a mostani idényben a bajnoki címet célozta meg, a gárda azonban nagy meglepetésre 3-1-re kikapott a nyitókörben a Mechelen vendégeként.

MTI

Megfigyeli munkáltatója? Hatalmas bírság lehet a vége

A munkáltatók különféle módon ellenőrizhetik munkavállalóikat, azonban nem mindegy hogyan építik ki az ellenőrzés rendszerét, illetve milyen módon jutnak információhoz velük kapcsolatban. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a dolgozó magánéletére nem terjedhet ki az ellenőrzés, tilos korlátlan ideig tárolni a felvételeket, illetve milyen esetekben kell az elektronikus megfigyelőrendszer működtetését bejelenteni az adatvédelmi nyilvántartásba – hívja fel a figyelmet a Szecskay Ügyvédi Iroda.

hvg.hu

Alig túlórázik a magyar

Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar munkavállalók, akik közül a teljes munkaidőben dolgozó nők átlagosan heti 40,2 órát, a férfiak 41,1 órát dolgoztak tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a munkaidővel kapcsolatos elemzéséből. Más kutatások szerint ugyanakkor mi vagyunk az egyik olyan nemzet, mely a legtöbbet dolgozik az EU-ban.

12328

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X