MTI Világ

Árvíz: katasztrófahelyzetet hirdetnek ki Franciaország egyes részeire

Természeti katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánítják az árvizes megyéket Franciaországban a jövő heti kormányülésen – jelentette be csütörtökön Francois Hollande államfő, miközben Párizsban a regionális vasúthálózat több Szajna-parti megállóját is lezártak a vízszint gyors emelkedése miatt. Bezár a Louvre is.

MTI Világ

Tizenhat áldozata van a franciaországi viharnak

Tizenhatan meghaltak és hárman eltűntek vasárnapra virradó éjjel Dél-Franciaországban a Földközi-tenger partvidékén kialakult zord időjárásban. Kihirdetik a természeti katasztrófahelyzetet.

MTI/hvg.hu Világ

Katasztrófahelyzetet hirdettek Horvátország egyik megyéjében

Természeti katasztrófahelyzetet hirdetett kedden Zlatko Komadina főispán a Tengermellék-Fennsík megyében található Gorski kotar egész területére, mert a villanyvezetékek 80 százaléka tönkrement. Hétezer háztartás maradt áram nélkül – olvasható a Jutarnji list internetes oldalán.

MTI Itthon

Közmunkásokkal oldják meg Orbnáék a katasztrófahelyzeteket

Az Országgyűlés hétfőn több törvényt módosított a katasztrófavédelem hatékonyságának növeléséért. Az egyik módosítás a közmunkások bevethetőségéről rendelkezik, de csökkentik például az önkéntesek adminisztrációs terheit is.

HVG Itthon

Milyen üzenet talál célba vészhelyzetben?

A mobiltelefon és a Facebook mellett a harangokra és még a néplélek ismeretére is szükség van az árvíz vagy más katasztrófa idején történő hatékony tájékoztatáshoz – derül ki egy európai kutatásból.

MTI Itthon

Medián a hókáoszról: így látja a nép a Fidesz katasztrófakezelését

A március 14-15-i hóviharra adott kormányzati reakció gyorsaságát és eredményességét illetően az emberek döntő többsége, csaknem nyolctizede úgy véli: a kormányzat késve lépett. Minden ötödik válaszadó volt elégedett a lépések hatékonyságával, és ez a vélemény kizárólag a kormánypárti szavazók körében volt többségben.

hvg.hu Itthon

Három év börtön járhat egy csavar ellopásáért

Akár tíz év szabadságvesztéssel is büntethető lesz az, aki árvíz vagy más katasztrófahelyzet idején valamilyen nagy értékű dolgot lop el, ha az Országgyűlés elfogadja két fideszes képviselő törvényjavaslatát. A szigorítás nem ok nélküli, bár az igazán veszélyes elemek ellen eddig is fel lehetett volna lépni. A büntetőjogász szerint a módosítás csak propaganda, amely azonban súlyos aránytalanságokat okoz a törvényekben.

MTI Itthon

Tovább szigorítana a Fidesz a Btk-n

Módosítaná a Fidesz a büntető törvénykönyvet (Btk.) annak érdekében, hogy a jövőben szigorúbban lehessen büntetni az emberek széles körét sújtó katasztrófahelyzet vagy természeti csapás helyszínén elkövetett lopásokat - közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Videó: Orbán tűzoltókkal és kiskutyussal találkozott

Na, hogy állsz Sándor? – kérdezi a kormányfő belügyminiszterét abban a kormányzati videóban, amely bemutatja, ahogyan vezetőink a katasztrófa sújtotta utakhoz látogatnak, hogy megtekintsék a mentési munkálatokat. A Pintér Sándor vezette belügyminisztérium a miniszterelnök felkérésére hétfő estére elkészíti a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését.

MTI Itthon

A katasztrófaveszélyek feltárásába is bevonják a polgárőröket

Mostantól a katasztrófaveszélyek feltárásába is bevonják a polgárőröket - ezt is tartalmazza az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) által szerdán aláírt új együttműködési megállapodás, amelynek célja, hogy veszélyhelyzet esetén szervezettebben és hatékonyabban legyenek mozgósíthatók a polgárőrök.

MTI Itthon

Földrengési vészhelyzetet gyakoroltak Békésen

Egy esetleges földrengés következményeinek felszámolását gyakorolták csütörtök délelőtt Békés városában a Békés megyei katasztrófavédelem munkatársai és a helyi védelmi bizottság szervei.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával