hvg.hu Itthon

Orbánék felturbózzák a hadsereget, iskolákba is bevinnék a katonai alapismereteket

A katonai ellenkultúrát vinnék el a számítógép előtt tespedő, nem eléggé hazafias fiatalsághoz a kormányzati szándék szerint, de ez csak egy kis eleme a honvédség megerősítésének. Húszezer fős önkénteshadsereget állítanának fel, új honvédelmi sportszövetséget hoznának létre. A sorkatonaság visszaállítását viszont nem tervezik.

MTI Világ

Katonákat rendeltek ki a milánói dómhoz

A milánói dóm fenntartója az olasz fegyveres erők segítségét kérte a székesegyház biztonságának garantálásához, miután egy turista az ellenőrzéseket megkerülve a templom tetjén töltötte az éjszakát.

hvg.hu Gazdaság

Megindult a közmunkások nagyüzemi átképzése katonának

Alig ötvenkilós kultúraszervező közmunkás nő is kapott kötelező jellegű toborzási meghívót a Magyar Honvédségtől. A toborzáson fizikai, alkalmassági teszteknek vetik alá az újoncokat, és aki megfelel, szerződhet is. Aki nem megy el a toborzásra, kieshet a közmunkaprogramból. 13 megyében megindult a közfoglalkoztatottak toborzása.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Így szolgáljunk, ha vezetni akarunk

A szolgáló vezetés első hallásra összeegyeztethetetlennek tűnik, pedig korántsem az, nem véletlen, hogy a világ egyik legjobb tisztképző intézményének mottója. Egy új könyv és a hozzá kapcsolódó előadás elmondja, hogyan tudjuk e filozófiát az üzleti életben vagy a mindennapok során sikerrel alkalmazni.

MTI Itthon

Orbánék átírnák az alaptörvényt: még könnyebben bevethető katonák

Egy újabb, hatodik rendkívüli helyzetet hozna be a jogrendbe a honvédelmi tárca javaslata: a jövőben terrorveszély esetén is be lehetne vetni a katonaságot. Az alaptörvény jelenleg veszélyhelyzet, váratlan támadás, megelőző védelmi helyzet, rendkívüli állapot és szükségállapot esetén engedi meg a különleges jogrend bevezetését.

MTI / hvg.hu Itthon

Keményítene a honvédelmi tárca

Szélesíteni akarja a katonaság jogkörét, erősíteni a tartalékosrendszert és népszerűsíteni az iskolákban a küzdősportokat a honvédelmi miniszter.

hvg.hu Világ

MN: Ezrek dezertálnak Ukrajnában

Legalább tizenhatezer dezertált katonáról tudnak az ukrán hatóságok, akik fegyverükkel tűntek el a kelet-ukrajnai harctérről. Sokan az országot elhagyva menekülnek el a szolgálat elől, ennek komoly szankciója nincs, mivel nem hirdettek ki hadiállapotot.

MTI/hvg.hu Itthon

Magas posztot kap egy NATO-akcióban egy magyar tábornok

A koszovói NATO-misszió parancsnokhelyettese egy évig a magyar Korom Ferenc lesz. Ez az első alkalom, hogy magyar katonák magas posztot kapnak NATO-hadműveletben, bár nemrég egy magyar ezredes fontos összekötői pozíciót kapott a katonai szövetségnél.

hvg.hu Itthon

Putyinék átlépték a Rubicont, nincs visszaút?

Olyan szintre erősödött az orosz kormány katonai költekezése, ezzel párhuzamosan pedig a lakosság nacionalista érzelmeinek felszítása, hogy az elemzők egy része szerint már nincs visszaút. Az oroszok háborús pályára álltak.

MTI Világ

Olimpiai házirendet vezettek be az orosz laktanyákban

A katonák este nyolc és tíz óra között követhetik a téli olimpiai eseményeket. A házirendváltozásnak köszönhetően azok is szurkolhatnak a tévé előtt, akik az időeltolódás miatt lemaradnak az élő közvetítésről, vagy harci ügyeletben vannak.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk