Így szolgáljunk, ha vezetni akarunk

Így szolgáljunk, ha vezetni akarunk

A szolgáló vezetés első hallásra összeegyeztethetetlennek tűnik, pedig korántsem az, nem véletlen, hogy a világ egyik legjobb tisztképző intézményének mottója. Egy új könyv és a hozzá kapcsolódó előadás elmondja, hogyan tudjuk e filozófiát az üzleti életben vagy a mindennapok során sikerrel alkalmazni.

Orbánék átírnák az alaptörvényt: még könnyebben bevethető katonák

Orbánék átírnák az alaptörvényt: még könnyebben bevethető katonák

Egy újabb, hatodik rendkívüli helyzetet hozna be a jogrendbe a honvédelmi tárca javaslata: a jövőben terrorveszély esetén is be lehetne vetni a katonaságot. Az alaptörvény jelenleg veszélyhelyzet, váratlan támadás, megelőző védelmi helyzet, rendkívüli állapot és szükségállapot esetén engedi meg a különleges jogrend bevezetését.

Keményítene a honvédelmi tárca

Szélesíteni akarja a katonaság jogkörét, erősíteni a tartalékosrendszert és népszerűsíteni az iskolákban a küzdősportokat a honvédelmi miniszter.

Orbánékkal kétezer szerződéses katonát toboroztatna az MSZP

Kétezer szerződéses katona felvételére kötelezné egy év alatt a kormányt a Magyar Szocialista Párt egy általa benyújtott országgyűlési határozati javaslat szerint – írja a Népszabadság szerdai számában.

MTI

Fegyveres katonák őrzik a biztonságot Budapest utcáin is

Katonákkal együtt járőröznek a rendőrök az utcákon, a megerősített biztonsági intézkedések bevezetésével a fegyveresek megjelennek Budapest kiemelt pontjain is.

MN: Ezrek dezertálnak Ukrajnában

MN: Ezrek dezertálnak Ukrajnában

Legalább tizenhatezer dezertált katonáról tudnak az ukrán hatóságok, akik fegyverükkel tűntek el a kelet-ukrajnai harctérről. Sokan az országot elhagyva menekülnek el a szolgálat elől, ennek komoly szankciója nincs, mivel nem hirdettek ki hadiállapotot.

hvg.hu

Katonákat és műszaki eszközöket küldenek nekünk a csehek

Csehország húsz katonát, közlekedési eszközöket, tábori konyhát és egy földfúrót küld Magyarországra, hogy segítsen megoldani az illegális bevándorlással összefüggő gondokat.

MTI

Rendőrségi jogosítványokat kaptak a válsághelyzetben dolgozó katonák

Rendőrségi jogosítványokat kaptak a válsághelyzetben dolgozó katonák

Az Országgyűlés hétfőn a rendőrségnek és a honvédségnek is új jogosítványokat, valamint feladatokat adott a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idejére.

MTI

Magas posztot kap egy NATO-akcióban egy magyar tábornok

A koszovói NATO-misszió parancsnokhelyettese egy évig a magyar Korom Ferenc lesz. Ez az első alkalom, hogy magyar katonák magas posztot kapnak NATO-hadműveletben, bár nemrég egy magyar ezredes fontos összekötői pozíciót kapott a katonai szövetségnél.

50 ezret fizethet Vágvölgyi Ádernek a katonasági anekdotáért

50 ezret fizethet Vágvölgyi Ádernek a katonasági anekdotáért

Megszületett az első fokú ítélet az Áder János kontra Vágvölgyi B. András perben, miután az újságíró azt állította, az államfő részegen lövöldözött katonasága idején. Vágvölgyinek 50 ezer forintot kell fizetnie.

hvg.hu

Rendszeresen megalázták a katonaságban – öt társát lelőtte egy dél-koreai fiatal

A 22 éves őrmester szolgálatban rendezett ámokfutást: öt embert megölt, hetet megsebesített. Kedden halálra ítélték. Dél-Koreában, ahol még mindig hadkötelezettség van, 1997 óta nem hajtottak végre halálos ítéletet.

MTI

Putyinék átlépték a Rubicont, nincs visszaút?

Olyan szintre erősödött az orosz kormány katonai költekezése, ezzel párhuzamosan pedig a lakosság nacionalista érzelmeinek felszítása, hogy az elemzők egy része szerint már nincs visszaút. Az oroszok háborús pályára álltak.

hvg.hu

Különös menetoszlop szeli át az ország közepét

Hadgyakorlatra indul vasárnap a Komárom megyei Tatáról a Csongrád megyei Szentesre egy konvoj, amelynek mozgását egy felvezető katonai személyautó, valamint a forgalom szabályozására jogosult katonák segítik.

MTI-OS

Kötelezővé teszik a katonaságot az izraeli ultraortodox fiataloknak is

Akárcsak kedden, szerdán is kivonult az ellenzék Izraelben a parlamentből, mielőtt a kormányzó többség megszavazta az új bevonulási törvényt, amely kötelezővé teszi a katonaságot az utraortodox fiataloknak is.

MTI

Olimpiai házirendet vezettek be az orosz laktanyákban

A katonák este nyolc és tíz óra között követhetik a téli olimpiai eseményeket. A házirendváltozásnak köszönhetően azok is szurkolhatnak a tévé előtt, akik az időeltolódás miatt lemaradnak az élő közvetítésről, vagy harci ügyeletben vannak.

MTI

Havazás: többen az utakon éjszakáztak, bevetették a katonaságot

A katonaságot is bevonták a hóban rekedt autósok mentésébe Szerbiában, miután pénteken késő délutánra sokfelé több méter magas hótorlaszok alakultak ki az utakon.

MTI

Több száz katonát vezényeltek Kijevbe

A katonák azt a feladatot kapták, hogy tartsák fenn a közrendet, egyebek mellett a tüntetések idején is – mondta a belügyi csapatok krími egységeinek parancsnoka. Az egységek nem vesznek részt tömegoszlatásokban, hanem csak élő pajzsot alkothatnak.

MTI

Katonanőkkel erősítenek a németek

Thomas de Maiziere védelmi miniszter a jelenlegi 9 százalékról 15 százalékra kívánja növelni a nők arányát a német hadseregben. "A nők jót tesznek a Bundeswehrnek" - fejtette ki Maiziere.

MTI

Galéria: így zajlanak az árvízi munkálatok Győr és Komárom térségében

Galéria: így zajlanak az árvízi munkálatok Győr és Komárom térségében

Hende Csaba honvédelmi miniszter látogatást tett Komáromban és Győr térségében, ahol megtekintette az árvizi munkálatokat. Sajtótájékoztatóján elmondta, a Honvédelmi Minisztérium (HM) pilóta nélküli repülőit is alkalmazzák az árvízi munkálatokhoz, bevetésre készen pedig jelenleg legalább 8.000 ember áll. Képeink a helyszínről.

hvg.hu

Nem lett második Vietnam: Irak tíz éve - Nagyítás-fotógaléria

Nem lett második Vietnam: Irak tíz éve - Nagyítás-fotógaléria

Tíz éve tört ki az iraki háború. Szaddám uralma villámgyorsan összedőlt, de Irakot nem sikerült stabilizálni, vegyi fegyvereket sem találtak. A hatalmas kudarc mégis elmaradt, David Petraeus tábornok úrrá lett a káoszon, és 2011 decemberében az utolsó amerikai katona is elhagyta az országot.

123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X