HVG Pszichológia Pszichológia magazin

Így szolgáljunk, ha vezetni akarunk

A szolgáló vezetés első hallásra összeegyeztethetetlennek tűnik, pedig korántsem az, nem véletlen, hogy a világ egyik legjobb tisztképző intézményének mottója. Egy új könyv és a hozzá kapcsolódó előadás elmondja, hogyan tudjuk e filozófiát az üzleti életben vagy a mindennapok során sikerrel alkalmazni.

MTI Itthon

Orbánék átírnák az alaptörvényt: még könnyebben bevethető katonák

Egy újabb, hatodik rendkívüli helyzetet hozna be a jogrendbe a honvédelmi tárca javaslata: a jövőben terrorveszély esetén is be lehetne vetni a katonaságot. Az alaptörvény jelenleg veszélyhelyzet, váratlan támadás, megelőző védelmi helyzet, rendkívüli állapot és szükségállapot esetén engedi meg a különleges jogrend bevezetését.

MTI / hvg.hu Itthon

Keményítene a honvédelmi tárca

Szélesíteni akarja a katonaság jogkörét, erősíteni a tartalékosrendszert és népszerűsíteni az iskolákban a küzdősportokat a honvédelmi miniszter.

hvg.hu Világ

MN: Ezrek dezertálnak Ukrajnában

Legalább tizenhatezer dezertált katonáról tudnak az ukrán hatóságok, akik fegyverükkel tűntek el a kelet-ukrajnai harctérről. Sokan az országot elhagyva menekülnek el a szolgálat elől, ennek komoly szankciója nincs, mivel nem hirdettek ki hadiállapotot.

MTI/hvg.hu Itthon

Magas posztot kap egy NATO-akcióban egy magyar tábornok

A koszovói NATO-misszió parancsnokhelyettese egy évig a magyar Korom Ferenc lesz. Ez az első alkalom, hogy magyar katonák magas posztot kapnak NATO-hadműveletben, bár nemrég egy magyar ezredes fontos összekötői pozíciót kapott a katonai szövetségnél.

hvg.hu Itthon

Putyinék átlépték a Rubicont, nincs visszaút?

Olyan szintre erősödött az orosz kormány katonai költekezése, ezzel párhuzamosan pedig a lakosság nacionalista érzelmeinek felszítása, hogy az elemzők egy része szerint már nincs visszaút. Az oroszok háborús pályára álltak.

MTI Világ

Olimpiai házirendet vezettek be az orosz laktanyákban

A katonák este nyolc és tíz óra között követhetik a téli olimpiai eseményeket. A házirendváltozásnak köszönhetően azok is szurkolhatnak a tévé előtt, akik az időeltolódás miatt lemaradnak az élő közvetítésről, vagy harci ügyeletben vannak.

MTI Világ

Több száz katonát vezényeltek Kijevbe

A katonák azt a feladatot kapták, hogy tartsák fenn a közrendet, egyebek mellett a tüntetések idején is – mondta a belügyi csapatok krími egységeinek parancsnoka. Az egységek nem vesznek részt tömegoszlatásokban, hanem csak élő pajzsot alkothatnak.

MTI Világ

Katonanőkkel erősítenek a németek

Thomas de Maiziere védelmi miniszter a jelenlegi 9 százalékról 15 százalékra kívánja növelni a nők arányát a német hadseregben. "A nők jót tesznek a Bundeswehrnek" - fejtette ki Maiziere.

hvg.hu Nagyítás

Galéria: így zajlanak az árvízi munkálatok Győr és Komárom térségében

Hende Csaba honvédelmi miniszter látogatást tett Komáromban és Győr térségében, ahol megtekintette az árvizi munkálatokat. Sajtótájékoztatóján elmondta, a Honvédelmi Minisztérium (HM) pilóta nélküli repülőit is alkalmazzák az árvízi munkálatokhoz, bevetésre készen pedig jelenleg legalább 8.000 ember áll. Képeink a helyszínről.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk