portfolio.hu Vállalat + Vezető

A pénz beszél, ha a munkaerő megtartásáról van szó

A cégek legnagyobb része béremeléssel tartja meg a munkavállalóit, kevesebben a munkakörülményeket javítják, alig fele a vállalkozásoknak pedig hangulatot javít. Az egészség nem annyira fontos. Legalábbis ez derül ki az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet kutatásából.

hvg.hu Gazdaság

Így csinálnak pénzt a kukába szánt ételből a franciák

Eddig a pékségek, ételbárok, büfék, gyorsvendéglők a még friss, de megmaradt termékeiket egyszerűen kidobták. Ezek az élelmiszerek másnap már nem adhatók el, legalábbis a minőségre nagyon kényes francia fogyasztóknak nem. Eddig így volt.

hvg.hu Én és a Cégem

Mindig csúszik a vevője a fizetéssel? Van megoldás

Van arra lehetőség, és törvényes-e, hogy az eladó a bónuszszerződésbe beleírja, csak akkor fizeti ki a bónuszt, ha a partner egész évben határidő előtt kiegyenlíti a számlákat? – kérdezte egy olvasó az Adózóna szakértőjétől.

hvg.hu Itthon

Extra kedvezménnyel vásárolt Pintér volt üzletfele az oligarchaillatú Szerb utcában

Az Átlátszó.hu két újabb olyan ingatlant talált, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter volt üzletfele vásárolt az ötödik kerülettől Rogán Antal polgármestersége idején. Rack László ezúttal 65 százalékos kedvezménnyel jutott hozzá egy 206 és egy 115 négyzetméteres, „egyéb helyiségként” nyilvántartott ingatlanhoz a Szerb utcában.

MTI Gazdaság

Csok után jön a nok

A kormány szerdán benyújtotta a parlementnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvényjavaslatot. Eszerint a nokba befizető tagok közül sorsolással választanák ki azokat, akik kamatmentes állami támogatást kapnak a lakásvásárlásukhoz.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk