hvg.hu Vállalkozás

Van egy focista, aki jobban keres, mint Neymar

Napi 100 ezer eurót keres Neymar. Ez jóval több, mint amennyit eddig hivatalosan közöltek a Paris Saint Germain háza táján. A Der Spiegel azonban a Football leaks kapcsán megírta: a brazil sztár fizetése egy évben nem 30, hanem 36,8 millió.

HVG Extra A Nő

Időkonfetti és bérrés - A férfiak magánéleti szerepvállalása nélkül nincs egyenlőség

Noha a takarításhoz sem több ösztrogénre, sem méhre nincs szükség, a nők a világon mindenhol több láthatatlan – fizetés nélküli – munkát végeznek, mint a férfiak. Így nem csupán kevésbé képesek kipihenni magukat, de az egyenlőtlen helyzet a nemek közötti bérrés elmélyüléséhez is nagyban hozzájárul. Magyarországon különösen elkeserítő a helyzet.

hvg.hu Gazdaság

Nagyot nőttek a magyar fizetések

Látványosan megdobta a magyar kereseteket a minimálbér emelése. Az állami szférában és a versenypiacon is jóval jobban fizetnek, mint egy éve, a közmunkások helyzete viszont sokkal rosszabb lett.

hvg.hu Gazdaság

Tízmilliárdot tett zsebre a 2015-ben legjobban kereső magyar

Még jobban megy az elitnek Magyarországon – derül ki a NAV által közzétett adatokból. A múlt évi adóbevallások alapján tavaly az első száz legmagasabb jövedelmet kimutató magánszemély összesen 130,5 milliárd forint jövedelmet vallott be, ami 23 százalékkal több mint 2014-ben.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Elég kevés területen terem babér a nők számára – ha a fizetést nézzük

Úgy tűnik, még az Egyesült Államokban is elég korlátozott azon pályák száma, ahol a nők igazán labdába rúghatnak, és kereshetnek körülbelül annyit, mint egy férfi. Leginkább az egészségügyben és az üzleti élet egy-két területén tudnak nagy arányban pozíciókat foglalni. De továbbra is hiányoznak a technika világából, a mérnöki állásokból, és bizony a vezetői pozíciókból. Azért gyerekorvos még lehet egy nő.

hvg.hu Gazdaság

Magyar szemmel álombért ad dolgozóinak a Lidl - a briteknél

3500-4000 forintot keresnek óránként az áruházlánc dolgozói októbertől a szigetországban. Ez csaknem másfélszerese annak a keresetnek is, amelyért nagyon hálásak egy brit szendvicsgyárban dolgozó, elbeszélésük szerint álommelót végző magyarok.

hvg.hu Gazdaság

Nyugdíj szempontjából is jobb, ha többet keres, mint sokat dolgozik

A nyugdíjat igénylő sokszor jobban járna, ha biztosítási idejének bizonyos időszakai „törlődnének”. Különösen igaz ez a minimálbéres kényszervállalkozókra és az őstermelőkre. A kereset nagysága ugyanis jobban befolyásolja a nyugdíj összegét, mint a szolgálati idő, és nem hagyhatók figyelmen kívül azok az időszakok, amikor alacsony volt a kereset.

hvg.hu Gazdaság

Kalkulátor: Ön vajon a föld középosztályába tartozik?

Úgy érzi, nincstelen? Vesse össze jövedelmi viszonyait a föld teljes népességének keresetével, és máris megváltozik a kép. A Pew Reasearch Center kalkulátora szerint a közmunkásoknak járó havi 47 ezer forint átlagkeresetnek számít, ha csak egy embernek kell megélnie belőle. Ha százezerre növeljük az összeget, már a föld felső középosztályába tartozunk.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk