hvg.hu Kult

Disznó képek, amik izgalomba hoznak - videó

A B55 Kortárs Galéria kiállításának központi témája az erotika megjelenése az absztrakt művészetben. Lágyabb és keményebb disznó képek, be kéne tiltani!

Kult

Hegyes fülek

Diamant 13: krimi Gérard Depardieu főszereplésével. Új életet lehelni egy kultuszba: Star Trek a mozikban. Pengess: még úton a Nemzetközi akusztikus gitár fesztivál. Hely, ami van, de nincs: Dorottya. Ambient a városi zajban: zárja idényét a Cökxpon klub. Lengyel Filmtavasz Budapesten és Szegeden. Rögtönözz: Nagy impro nap a Dürerben. Kulturális ajánlatok ínyenceknek, a hvg.hu-tól!

Kult

A képmutogatóktól a fürdőruhafétisig

Képmutogatás: fotóbiennále Dunaújvárosban. Isten hozott az Isten háta mögött: egy nagyon francia vígjáték a mozikban. Kinn vagyunk a vízből: CineTrip-party a Rudasban. Falrafel: plakátsikerek a MOME galériájában. !Nylon Me: hipertrendi elektro a munka ünnepén. Mozdulj! - VI. Tánc és Performance Fesztivál. Urbitális! - Budapest birtokbavétele. Ajánlatok egy hétre a hvg.hu-tól!

Kult

Filmek (és mások) minden mennyiségben

Másképp - Fiatal cseh női fotográfusok a Mai Manó Házban. Rotfront, Gryllus Dorkával az állóhajón. Filmek minden mennyiségben: Príma primavéra és Álom.net: magyar művek a mozikban. Gran Torino: Clint Eastwood filmje. Francia filmnapok országszerte. Táncfórum 2009, több helyszínen. Ajánlatok egy hétre a hvg.hu-tól!

Kult

A legnagyobb magyar mítosz

A kétely; amerikai film, Meryl Streep főszereplésével. A legismertebb magyar szó. Dokumentumfilm Puskás Ferencről. Kép és emlék: a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben. Nem áll meg az idő: Gothár-retrospektív a KINO-ban. Szeretjük Zágrábot. Még látható Slaven Tolj kiállítása a Műcsarnokban. A rózsa színe: Pink a Sportarénában. Ajánlatok egy hétre a hvg.hu-tól!

Kult

A rettenetes gyerekektől a pohárhajigálásig

Rettenetes gyerekek: A Baader-Meinhof csoport. Atália: Racine premier a Nemzetiben. Ez komolyan zene: Szabados György és a MAKUZ a Művészetek Palotájában. Egy több területen alkotó roma művész: Csámpai Rozi. Késleltetett közvetítés: Csoszó Gabriella fotói. Szabad akarat - Szombathelyen. Hajigáld a poharadat: Santa Macairo Orchestar és Goulasch Exotica Budapesten. Ajánlatok (több mint) egy hétre a hvg.hu-tól!

Kult

Nincs kávé – nincs forradalom

Most is, mint mindig, nagy várakozással indultam Kis Varsó-műveket nézni – ezúttal a Kiscelli Múzeumba. A Két darab című kiállításukon valóban két dolog látható: egy, az Innen kiadó által a „Kis Varsó archívumából” összeállított faliújság és az Erhardt Miklóssal közösen készített Bolondok hajója című film. - Kritikusunk a Kis Varsó kiállításáról.

hvg.hu Kult

Rembrandt és kortársai a bécsi Albertinában

„Rembrandt kora” címmel március 4-én nyílik, s június 21-ig látható kiállítás a bécsi Albertinában. A múzeum saját készletéből 150 darab holland remeket állítanak ki a 17.századból, további 40 olajfestmény egyéb osztrák és nemzetközi gyűjteményekből tevődik össze.

Kult

Városunk felemelkedése és bukása

Ira, azaz düh. A VII. kerületi AKKU-ban. Tűz a múzeumban: Sugár János munkái a Platán Galériában. Mahaggony városának felemelkedése és pusztulása: Kurt Weill operája. Budapest-Berlin szalon a Kortárs Építészeti Központban. Rehab: a Szputnyik premierje. Bringásképek a Szódában. A Korai Öröm és az Óperentzia a Gödörben. Drum and bass-guru Debrecenben: John B. Roma és nem roma kulturális demonstráció a Gödörben a félelem és gyűlölet ellen.

travelline.hu Plázs

Csók volt a belépő a múzeumba

A szegedi egyetemistákból alakult Artstab szervezte Valentin-napi tömegelésre ugyan a tömeg nem érkezett meg, néhány...

1
37 38 39 40 41 42 43

A címlapról ajánljuk