hvg.hu/MTI Kult

Csontváry: a legolcsóbb magyar gigatárlat

Ötven milliós állami támogatásból, és még nagyjából 40 millió egyéb forrásból nyílik július 5-én a Csontváry Kosztka Tivadar életművének nagy részét bemutató nagyszabású kiállítás.

hvg.hu Nagyítás

Világháborúk túlélői Budapesten

100 éves budapesti épületekre, a házak megkapó részleteire, és az ott élők történeteire fókuszál a Budapest100 nevű civil esemény, április 8-án pedig kiállítás nyílt Minden ház érdekes! címmel, amely a projekt elmúlt öt évének legjobb fotóit és legérdekesebb pillanatait mutatja be. A fotókiállítást, amely a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban látható, az ötlettől az építésig a BME Építészklub, a Szellemkép Szabadiskola és a Budapest100 önkéntesei valósították meg. 2015-ben azok a lakóházak is csatlakoztak a programhoz, amelyeknek építése kötődik az 1911 és 1914 közötti időszakhoz. Galériánkba a projekt során készült fotókból válogattunk.

MTI Kult

Magyar gyerekmúmiát állítanak ki a Természettudományi Múzeumban

Arányi Lajos orvos kisfia torokgyíkban halt meg 150 évvel ezelőtt. Gyermeke halála után az orvos kisfia testét bebalzsamozta, felöltöztette, majd kisszékre ültetve haláláig az íróasztala mellett őrizte. Arányi balzsamozta be I. Ferenc József és Erzsébet királyné kislányát, valamint gróf Széchenyi István testét is. A Múmiavilág című tárlat május 17-ig látogatható, ez az a kiállítás, ahonnan elvitték a szerzetes múmiáját rejtő Buddha-szobrot.

MTI Kult

Jubileumi kiállítás miniatűr alkotásokból Kaposváron

Az idén 20. alkalommal rendeznek kiállítást miniatűr alkotásokból Kaposváron a Szín-folt Galériában. Az április végén nyíló rendhagyó tárlatra eddig mintegy ötven hazai és külföldi művész küldött be egyenként 10 miniatűr alkotást.

hvg.hu Kult

Két roma emberből lett kiállítási tárgy egy svéd múzeumban

Egy malmöi múzeum meglepő kiállítással élesztette fel a bevándorlási vitát Svédországban. Brett Bailey provokatív installációja a városban koldulókra, és a szegénységre próbálja meg felhívni a figyelmet - két hús-vér roma koldussal.

hvg.hu Gasztro

Borok a világ minden tájáról

A visszaszámlálás megkezdődött. Alig több mint négy hét, és a borvilág a pesti nagykörútra költözik. 100 kiállító, 1000 bor, 22 tematikus kurzus, nemzetközi szakértők, Master of Wine sztárvendégek március 6-8. között a VI. VinCE Budapest rendezvényen a Corinthia Hotel impozáns termeiben.

MTI Kult

Kiállították a Charlie Hebdo címlapjait

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap mintegy kétszáz címlapját tekinthetik meg az érdeklődők szerdától kezdve egy hónapon át Prágában a kortárs művészetnek helyt adó DOX kulturális központban.

1
5 6 7 8 9
42

A címlapról ajánljuk