Windisch Judit Itthon

Egy gyereket elvinni egy perc, visszakapni öt év

Idehaza 140 ezer szegénységben élő gyereket bármikor elvehetnek a szüleitől. Egy jól működő rendszerben a családjából kiemelt gyerek 1 éven belül visszakerülne, itthon ez átlagosan 5,5 év.

hvg.hu Itthon

Rendőrség: Csak felsegítettek egy hölgyet a Parlament lépcsőjén

A kedd esti tüntetésen a Parlament lépcsőjén egymásnak feszültek a rendőrök és a tüntetők, a tévéfelvételeken és fényképeken is úgy tűnt, mintha kiemeltek volna egy tüntetőt. A rendőrség szerint csak felsegítettek egy hölgyet. Megerősítették, hogy paprikaspray-t vetettek be a tüntetők ellen.

MTI Világ

Az eddigi legveszélyeseb művelet kezdődik nemsokára Fukusimában

Novemberben megkezdődhet az elhasznált fűtőelemek kiemelése a két és fél éve balesetet szenvedett fukusimai atomerőmű 4-es reaktorának pihentetőmedencéjéből. A japán atomenergetikai hatóság szerdán hagyta jóvá ennek terveit. Ez lesz az eddigi legveszélyesebb művelet a létesítmény lebontásánál.

MTI Világ

Magába szívta a Volga a Bulgariját

Lassan halad a július 10-én elsüllyedt Bulgarija mentése a Volgán. Csütörtök este kezdtek hozzá a kiemeléshez, de sokáig csak a hajó hátsó részét sikerült megemelni, az orrát annyira beszívta a homok, hogy csak pénteken délután tudták elszakítani a fenéktől.

MTI Tech

Ötven éve emelték ki az 1628-ban elsüllyedt Vasa sorhajót

A Vasa sorhajó a tengerek réme, az egykori svéd haditengerészet csodafegyvere lehetett volna, de már akkor elsüllyedt, amikor kifutott a tengerre - majd a mélyben eltöltött csaknem három évszázad után 1961. április 24-én lassan ismét kiemelkedett a Balti-tenger fenekéről.


A címlapról ajánljuk