Anyai örökségből kilakoltatás

Anyai örökségből kilakoltatás

Sokan, akik nem a társadalom peremén egyensúlyoznak, azt hiszik, súlyos önhiba kell ahhoz, hogy valaki milliós adósságot halmozzon fel. Pedig sokszor elég hozzá némi pech és egy súlyos betegség. Egy józsefvárosi kilakoltatás kegyetlen története.

A devizahitelesekkel kapcsolatosan újra módosult a végrehajtási törvény

December 6-án lépett hatályba a végrehajtási törvény újabb módosítása, amely kimondja: nem akad meg a devizahiteles lakással kapcsolatos végrehajtás akkor, ha a végrehajtást helyi önkormányzat, illetve az önkormányzat vagy az állam kizárólagos tulajdonában lévő cég kéri, vállalva az ingatlan felújítását és munkaerő-piaci célú bérbeadását.

MTI

Varga: A kilakoltatási moratórium addig tart, amíg kell

Varga Mihály közölte, a kilakoltatási moratóriumot addig tartják fenn, amíg nincs végleges megoldás a devizahiteles-kérdésre, de arra nem tért ki, hogy mi történhet a moratórium után, vagy hogy mi lesz a forinthitelesekkel.

hvg.hu

Patai: a devizahitelesek csak a többiek kárára segíthetők

Patai: a devizahitelesek csak a többiek kárára segíthetők

A devizahitelesek támogatása csak a forinthitelesek és betétesek terhére képzelhető el, mondta Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke a Napi Gazdaságnak adott interjúban, ahol arról is beszélt, hogy vajon mi értelme van a jelzáloghitelezésnek egy olyan országban, ahol a jelzálog fedezetéül szolgáló ingatlan a kilakoltatási moratórium miatt nem tölti be a fedezet szerepét.

hvg.hu

A józan ész moratóriuma

A józan ész moratóriuma

A botrány nem az, hogy Fodor nem szavazta meg a kilakoltatási moratóriumot. Hanem hogy mindenki más igen.

Nem lesz kilakoltatás, amíg nem rendezik a devizaproblémát

Nem lesz kilakoltatás, amíg nem rendezik a devizaproblémát

A kilakoltatási moratórium a devizaprobléma rendezéséig érvényben marad, s előfordulhat, hogy a folyamat végén a bankoknak újra kell számolniuk a tartozások összegét - mondta a KIM államtitkára, Rétvári Bence.

Meghosszabbítják a kilakoltatási tilalmat

A szerdai kormányülésen döntöttek arról, hogy meghosszabbítják a kilakoltatási tilalmat.

MTI

Szili Katalinék összehívnák a parlamentet

Rendkívüli parlamenti nap összehívását kezdeményezi a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása érdekében.

MTI

Áder aláírta a devizahitelesek megsegítését célzó törvényt

Az MTI Hírcentrum értesülése szerint Áder János köztársasági elnök aláírta a devizahitelesek megsegítésének kiterjesztését célzó törvényt - hangzott el a Duna tévécsatorna híradójában csütörtök este.

MTI

Megszavazták a Fidesz új devizahiteles-mentését

Az árfolyamgát kiszélesítéséről és a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról döntött az Országgyűlés kedden a Fidesz javaslatára.

MTI

Súlyos döntéseket hoznak ma a parlamentben

Az Országgyűlés mai ülésén kivételes sürgős eljárás után mindenkinek lehetővé teszi a belépést az árfolyamgátba, és április 30-ig kiterjeszti a végrehajtási moratóriumot, továbbá elfogadhatja azt a kormánypárti javaslatot, amely szabadságvesztéssel teszi büntethetővé a becsületsértő felvételek készítőit.

MTI

Teljesen megnyitná az árfolyamgátat a Fidesz

A párt javaslata szerint az árfolyamgát mindenkinek hozzáférhetővé válna, aki eddig nem léphetett be. A devizahiteleseket segítő törvényjavaslatot még hétfőn benyújtják, és azt akár már kedden elfogadhatja a parlament.

MTI

A kilakoltatások ellen tüntettek Budapesten

A kilakoltatások ellen tüntettek Budapesten

A kilakoltatási moratórium megszüntetése miatt tüntettek devizaadósokat képviselő civil szervezetek szombaton Budapesten, a demonstrálók a végrehajtások azonnali leállítását és a devizaalapú tartozások teljes eltörlését követelték.

MTI

Szili Katalin meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot

Törvénymódosító javaslatban kezdeményezi a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását Szili Katalin volt házelnök, aki szerinte e nélkül heteken belül tömegek kerülhetnek utcára.

MTI

Indulhatnak a kilakoltatások

Véget ért a kilakoltatási moratórium, és mivel kormányzati döntés nem született a moratórium meghosszabbításáról, a hatályos szabályozás szerint megkezdődött a bíróságok által jogerőre emelkedett döntések végrehajtása. Az idén háromszáznál kevesebb kilakoltatásra lehet számítani - közölte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara csütörtökön.

MTI

Április közepéig tartana a kilakoltatási moratórium

A kormány április közepéig hosszabbítaná meg a pénteken lejáró kilakoltatási moratóriumot - értesült a TV2 esti hírműsora, a Tények.

MTI

Az NGM is a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását akarja

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja a pénzügyi jogok biztosának a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására vonatkozó javaslatát. A háromoldalú egyeztetés még szervezés alatt áll - válaszolta a tárca az MTI kérdésére szerdán.

MTI

Bankszövetség: hiba lebegtetni a kilakoltatási moratóriumot

A Magyar Bankszövetség hibás eszköznek tartja a kilakoltatási moratórium tavaszi/nyári fenntartásának lebegtetését; a sajtóban bejelentett egyoldalú kezdeményezés ellentmond a kormánnyal kötött korábbi megállapodásnak, a gazdasági kiszámíthatóságot csökkenti, ezért a bankszövetség nem támogatja - közölte a szervezet kedden.

MTI

Meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot a KDNP

A KDNP a kilakoltatási moratórium 2 hónapos meghosszabbítását javasolja és felhívja a kormányt, hogy a családi csődvédelem kodifikációs munkálatait gyorsítsa fel - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt vasárnap.

hvg.hu

45 nappal meghosszabbítanák a kilakoltatási moratóriumot

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa azt javasolja, hogy 45 nappal hosszabbítsák meg a március 1-jén hatályát vesztő - lakáshiteleseket, illetve a közműtartozást felhalmozókat érintő - kilakoltatási moratóriumot, és ez a határidő, a tárgyalások menetétől függően, közös szándékkal további 45 nappal hosszabbítható legyen.

MTI
1234

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X