Már kedvtelésből is vásárolunk

Már kedvtelésből is vásárolunk

Rekord mennyiségű édességet vásároltak a magyarok november-decemberben, összesen 650 tonnát, amire 3,1 milliárd forintot költöttek. És sokan már nincsenek annyira kicentizve így bizony már kedvtelésből is vásárolnak.

MTI

Nem látszik a vasárnapi zárva tartás a KSH-statisztikákban

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene 4,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

MTI

KSH: júliusban 6,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 6,3, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

MTI

Lábon lőtte magát a kormány a vasárnapi zárva tartással

Lábon lőtte magát a kormány a vasárnapi zárva tartással

Nagyjából totális kudarc a vasárnapi boltzár, pont azok húznak belőle hasznot, akiket a kormány szivatni akart, azok meg, akiknek kedvezni, jól ráfáztak. Tehát: a multik jól jártak, a kis magyar boltok meg nem.

hvg.hu

7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Az első negyedévben 7,0 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene - közölte a KSH.

MTI

A vasárnapi boltzárnál jobb dolog nem is történhetett volna velünk az NGM szerint

A vasárnapi boltzárnál jobb dolog nem is történhetett volna velünk az NGM szerint

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom, és sikerült tisztázni a vitákat a boltok vasárnapi zárva tartásának márciusi bevezetése után, legalábbis a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szerint.

Megugrott az üzletek forgalma, nem véletlenül épp most

Januárban 7,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest - jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI

KSH: 5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Az egy évvel korábbinál 5,1 százalékkal nagyobb volt a kiskereskedelmi forgalom volumene tavaly novemberben mind a nyers, mind naptárhatástól megtisztított adatok szerint – jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI

Gyorsult a fogyasztás növekedése októberben

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése októberben, a bolti értékesítés volumene 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a szeptemberi 4,5 százalékos emelkedés után a naptárhatástól megtisztított adatok szerint – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kiigazítatlan index szintén 5,2 százalékos emelkedést jelzett. A KSH pénteken közölt második becslése megerősítette a hónap elején közölt előzetes adatokat.

MTI

Még többen fogyasztottunk szeptemberben

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI

2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Idén augusztusban az élelmiszerkereslet 2,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, míg a nem élelmiszer jellegű cikkek forgalma kiugró, 7,2 százalékos növekedést ért el. Az üzemanyag-fogyasztás is megélénkült.

MTI

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

,8 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz képest a kiskereskedelmi forgalom a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt.

MTI

Jobban nőhetett a kiskerforgalom, mint a KSH eddig becsülte

Márciusban 8,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbival összehasonlítva a naptárhatástól megtisztítva és 6,4 százalékkal a kiigazítatlan nyers adat szerint - jelentette szerdán, a második becslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az Nemzetgazdasági Minisztérium arra számít, a növekedés a következő hónapokban is folytatódik.

6,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Az élelmiszerforgalom 8,2 százalékkal, a nem élelmiszer jellegű cikkek kereslete 4,7 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás 6,4 százalékkal nőtt februárban az egy évvel korábbihoz képest.

MTI

Ész nélkül vásárolnak a magyarok mindent, ami szembe jön

Ész nélkül vásárolnak a magyarok mindent, ami szembe jön

Januárhoz képest az élelmiszerforgalom növekedési üteme árnyalatnyit, 8,5 százalékról 8,4 százalékra lassult, a nem élelmiszer jellegű termékek eladásának bővülése 4,1 százalékról 4,4 százalékra gyorsult. Az üzemanyag forgalom volumene 6,4 százalékkal haladta meg a tavaly februárit a januári 4,1 százalékos növekedés után.

MTI

A nemzeti dohány zrt. miatt írta át a KSH már közölt adatait

Március elején még 3,9 százalékra becsülte a KSH a kiskereskedelmi forgalom volumenét. Ezt ma, szűk két héttel a választások előtt 6,2 százalékra módosították, mert ezentúl a dohánykereskedelmi adatokat nem adatgyűjtésre alapozva becsülik, hanem egyenesen a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-től kapják.

MTI

3,9 százalékkal nőtt a kisker forgalom

Az idén januárban 3,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt első gyorsbecslése szerint. A kiigazítatlan adatok szerint szintén 3,9 százalékos volt a növekedés januárban.

MTI

Jó hír érkezett a német gazdaságból

Nőtt a német kiskereskedelmi forgalom az idén januárban, reálértéken számolva 2,5 százalékkal emelkedtek az eladások decemberhez képest, amikor még 2,1 százalékos visszaesést mértek - tette közzé legfrissebb adatait a német szövetségi statisztikai hivatal.

MTI

Karácsony előtt nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A kiugró novemberi növekedés után tavaly decemberben is 1,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az egy évvel korábbihoz képest. A kiigazítatlan adatok szerint 2,3 százalékos volt a növekedés - jelentette szerdán az első gyorsbecslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI

Ma megtudjuk, tovább csökkent-e a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelem októberi adatait teszi ma közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI
1237

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X