MTI Gazdaság

Már a KSH is lassulást mért

Az első negyedév átlaga még 4,7 százalékos bővülést mutat, de március ennél már fél százalékkal kevesebbre volt csak képes. Egy éve "a műszer" még 6,6-ot mutatott; látványosan most az üzemanyag-fogyasztás esett vissza

MTI Gazdaság

Már kedvtelésből is vásárolunk

Rekord mennyiségű édességet vásároltak a magyarok november-decemberben, összesen 650 tonnát, amire 3,1 milliárd forintot költöttek. És sokan már nincsenek annyira kicentizve így bizony már kedvtelésből is vásárolnak.

MTI Gazdaság

Nem látszik a vasárnapi zárva tartás a KSH-statisztikákban

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene 4,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

MTI Vállalkozás

KSH: 5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Az egy évvel korábbinál 5,1 százalékkal nagyobb volt a kiskereskedelmi forgalom volumene tavaly novemberben mind a nyers, mind naptárhatástól megtisztított adatok szerint – jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Gazdaság

Gyorsult a fogyasztás növekedése októberben

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése októberben, a bolti értékesítés volumene 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a szeptemberi 4,5 százalékos emelkedés után a naptárhatástól megtisztított adatok szerint – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kiigazítatlan index szintén 5,2 százalékos emelkedést jelzett. A KSH pénteken közölt második becslése megerősítette a hónap elején közölt előzetes adatokat.

MTI Gazdaság

Még többen fogyasztottunk szeptemberben

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Gazdaság

2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Idén augusztusban az élelmiszerkereslet 2,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, míg a nem élelmiszer jellegű cikkek forgalma kiugró, 7,2 százalékos növekedést ért el. Az üzemanyag-fogyasztás is megélénkült.

MTI Gazdaság

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

,8 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz képest a kiskereskedelmi forgalom a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Jobban nőhetett a kiskerforgalom, mint a KSH eddig becsülte

Márciusban 8,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbival összehasonlítva a naptárhatástól megtisztítva és 6,4 százalékkal a kiigazítatlan nyers adat szerint - jelentette szerdán, a második becslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az Nemzetgazdasági Minisztérium arra számít, a növekedés a következő hónapokban is folytatódik.

MTI Vállalkozás

Ész nélkül vásárolnak a magyarok mindent, ami szembe jön

Januárhoz képest az élelmiszerforgalom növekedési üteme árnyalatnyit, 8,5 százalékról 8,4 százalékra lassult, a nem élelmiszer jellegű termékek eladásának bővülése 4,1 százalékról 4,4 százalékra gyorsult. Az üzemanyag forgalom volumene 6,4 százalékkal haladta meg a tavaly februárit a januári 4,1 százalékos növekedés után.

MTI Gazdaság

A nemzeti dohány zrt. miatt írta át a KSH már közölt adatait

Március elején még 3,9 százalékra becsülte a KSH a kiskereskedelmi forgalom volumenét. Ezt ma, szűk két héttel a választások előtt 6,2 százalékra módosították, mert ezentúl a dohánykereskedelmi adatokat nem adatgyűjtésre alapozva becsülik, hanem egyenesen a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-től kapják.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk