MTI Gazdaság

Egyre többet vásárolunk határon túli boltokban

Január és április között a tavalyi első negyedévhez képest csaknem ötmilliárd forinttal nőttek a magyarok kiadásai a külföldi boltokban, igaz, a külföldiek ugyanabban az időszakban négymilliárd forinttal többet költöttek el Magyarországon.

MTI Gazdaság

Már a KSH is lassulást mért

Az első negyedév átlaga még 4,7 százalékos bővülést mutat, de március ennél már fél százalékkal kevesebbre volt csak képes. Egy éve "a műszer" még 6,6-ot mutatott; látványosan most az üzemanyag-fogyasztás esett vissza

MTI Gazdaság

Már kedvtelésből is vásárolunk

Rekord mennyiségű édességet vásároltak a magyarok november-decemberben, összesen 650 tonnát, amire 3,1 milliárd forintot költöttek. És sokan már nincsenek annyira kicentizve így bizony már kedvtelésből is vásárolnak.

MTI Gazdaság

Nem látszik a vasárnapi zárva tartás a KSH-statisztikákban

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene 4,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

MTI Vállalkozás

KSH: 5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Az egy évvel korábbinál 5,1 százalékkal nagyobb volt a kiskereskedelmi forgalom volumene tavaly novemberben mind a nyers, mind naptárhatástól megtisztított adatok szerint – jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Gazdaság

Gyorsult a fogyasztás növekedése októberben

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése októberben, a bolti értékesítés volumene 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a szeptemberi 4,5 százalékos emelkedés után a naptárhatástól megtisztított adatok szerint – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kiigazítatlan index szintén 5,2 százalékos emelkedést jelzett. A KSH pénteken közölt második becslése megerősítette a hónap elején közölt előzetes adatokat.

MTI Gazdaság

Még többen fogyasztottunk szeptemberben

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Gazdaság

2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Idén augusztusban az élelmiszerkereslet 2,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, míg a nem élelmiszer jellegű cikkek forgalma kiugró, 7,2 százalékos növekedést ért el. Az üzemanyag-fogyasztás is megélénkült.

MTI Gazdaság

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

,8 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz képest a kiskereskedelmi forgalom a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk