Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Mindenki kaszál, aki a szigetlakók útjába kerül

Mindenki kaszál, aki a szigetlakók útjába kerül

A Szigetet szervező cég folyamatosan panaszkodik, hogy nem megy a bolt. A közeli áruházláncot azonban ellepték a fesztiválozók, a HÉV-állomáson levő gyorséttermek, palacsintázók dugig vannak fiatalokkal, egy benzinkúton annyira megugrott az italfogyasztás, hogy egy új hűtőt állítanak be erre az egy hétre, egy burgerező üzemeltetője is boldog.

Szlovák közvilágító cégbe fektet a Corvinus

Hatvanmillió forintot fektet a GREP Green Public Lighting Zrt. szlovákiai leányvállalatába a hazai kkv-k térségi terjeszkedését támogató Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., amely 5 éves időtartamra szerzett kisebbségi részesedést a révkomáromi székhelyű Grep Slovakia s.r.o.-ban

hvg.hu

Nagyot szakítanak a kkv-k a közbeszerzéseken

Az első félévben 6944 eredményes közbeszerzést folytattak le az ajánlatkérők, ez 32,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál, míg a nyertes ajánlatokban szereplő 1164 milliárd forintos érték 21 százalékkal magasabb a tavalyi első félévi adatnál.

MTI

Nagyon bíznak a kormányban a cégek

A hazai vállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index jelenleg -10 ponton áll, ami közel négy éve a legjobb eredmény. Legutóbb a gazdaságpolitikával, a vállalati hitelkamatokkal és az uniós pályázatokkal kapcsolatos várakozások javultak leginkább, miközben a vállalkozás pénzügyeit és a versenyhelyzetét illetően visszafogottabbak lettek a cégek.

hvg.hu

Szijjártó: nyolc vidéki képviseletet nyit az idén az Eximbank

Vidéki képviseleti hálózatot hoz létre az Exmibank; a magyar exportőröket segítő pénzintézet első vidéki irodája a nyáron nyílik meg Győrben.

MTI

Duplán adóztat a reklámadó

Duplán adóztat a reklámadó

Máris módosítják a pár hete elfogadott reklámadót. A módosítás értelmében az RTL Klub sem tudja kikerülni az adófizetést, ám meglepőbb húzás az, hogy gyakorlatilag mindenki fizetheti a különadót, ha reklámot tesz közzé. Ez ugyanakkor csak akkor lesz így, ha a reklám közzétevője nem vallja be, hogy hirdettek nála. Nagy kérdés, hogy a Google, vagy a Facebook tesz-e ilyet, és hogy a magyar hatóságok utána mennek-e a közösségi portálokon hirdetőknek. A javaslat emellett nem rendelkezik arról, mi történik, ha mind a reklám közzétevője, mind pedig a megrendelő befizeti az adót. Vagyis kétszer is be lehet ezt az adót szedni.

hvg.hu

Együtt-PM: A kkv-kat is sújtja a reklámadó

A Google-ön és a Facebookon hirdető kisvállalkozókat terheli a reklámadóhoz benyújtott módosító javaslat - közölte kedden Pápa Levente Együtt-PM-es politikus. Azt is elárulta, hogy nem Magyar Bálint a főpolgármester-jelöltjük.

MTI

Micsoda meglepetés: csaknem időben fizetnek a cégek

Micsoda meglepetés: csaknem időben fizetnek a cégek

A hazai vállalkozásoknak csupán 6 napos finanszírozási időtávra kell felkészülniük, ami jelentősen javítja a likviditási helyzetüket. A kkv-k túlnyomó többsége forint számlán tartja likvid eszközeit, de a deviza számla és a házipénztár is minden ötödik vállalkozásra jellemző. A cégek pénzkészletei és likvid eszközeinek szintje döntően nem változott az elmúlt fél évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index felmérés legutóbbi adataiból.

hvg.hu

Két stadion árát követeli egy magyarországi bank egy 95 milliós hitelért

Két stadion árát követeli egy magyarországi bank egy 95 milliós hitelért

Egy kisvállalkozás nyolc éve vett fel egy 95 millió forintos hitelt, hogy szállodát építsen belőle. A hotel azonban nem hozta, amit vártak tőle, és az árfolyam is elszállt. Ruszkaiékon a bank most 28 milliárd forintnak megfelelő összeget követel, a végrehajtás ügyében ma lesz az első tárgyalás.

hvg.hu

Itt a megoldás a béremelés helyett a kkv-k számára

Bár a bérek az utóbbi időszakban felívelő pályára álltak, a gazdasági mutatók is javultak, a vállalati szektor azonban nem elég erős ahhoz, hogy komolyabb béremeléseket hajtson végre. Azok a cégek, amelyek esetleg nem tudnak béremelést vagy prémiumot adni, egy, számukra kedvező biztosítással jutalmazhatják a dolgozóikat.

hvg.hu

1,3 százalékkal mérséklődött a vállalati hitelezés

A jegybank elemzése szerint a kkv-szektor lassította a vállalati hitelezés zsugorodását.

MTI

Ész nélkül fejlesztenek a cégek

Megugrott a hazai vállalkozások beruházási kedve, jelenleg a cégvezetők közel kétharmada tervez valamilyen fejlesztést. A középvállalkozások esetében még ennél is jobb a helyzet, mivel közel tízből kilenc vállalkozás gondolkodik beruházásban. Továbbra is az informatikai fejlesztések a legnépszerűbbek a kkv-k körében, de nőtt a gépjárműpark korszerűsítésével kacérkodó vállalkozások aránya is.

hvg.hu

Lebukott a kőbányai világmárka-hamisító nagyüzem

Lebukott a kőbányai világmárka-hamisító nagyüzem

Komplett hamisítóüzemre csapott le az adóhatóság Kőbányán, egy elhagyott gyártelepen nagy tételben készültek az Adidas, Nike és hasonló márkás termékek.

hvg.hu

A magyar cégek nagyítóval is alig látszódnak

A magyar cégek nagyítóval is alig látszódnak

A hazai cégek 98 százalékénak árbevétele nem éri el az EU "kisvállalkozás" definíciójának alsó határát, azaz az évi 2 millió eurót. Európai szemüveggel nézve tehát csaknem az összes magyar cég mikrovállalkozás. A tőkeszerkezet szétaprózottsága nem egyszerűen technikai kérdés, hanem komoly versenyhátrány is az ország gazdasága számára.

hvg.hu

Az iparkamarával is megállapodnak Orbánék

Orbán, Lázár és az iparkamara elnöke kedden megállapodtak egy megállapodásban.

MTI

Csak öntudatlanul bolyonganak a Facebookon a kkv-k

Használják, de nem értik igazán a Facebookot a közösségi kommunikációban érdekelt hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k). Joanelli Tamás, a Be Social közösségi marketing cég ügyvezetője szerint Magyarországon egyértelműen a Facebook (Fb) a legfontosabb közösségi oldal, de sok hibát követnek el használatával a vállalatok.

MTI

Így működhet hatékonyabban vállalkozása!

Így működhet hatékonyabban vállalkozása!

A felhő alapú szolgáltatásokkal ma már a könyvelési és bérszámfejtési feladatok is egyszerűsíthetőek, méghozzá az adminisztráció színvonalának növelésével.

hvg.hu

Több százmilliós munkahelyteremtő támogatást nyert egy alkalmazott nélküli cég

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatását segítő program alapján a pályázatok támogatására 13 milliárd forint áll rendelkezésre. A keretösszegből 1254 pályázó részesült vissza nem térítendő támogatásban. A legnagyobb támogatást egy olyan cég nyerte el, amelynek pillanatnyilag egyetlen dolgozója sincs.

hvg.hu

Térdig gázolnak a pénzben a kkv-k

Térdig gázolnak a pénzben a kkv-k

A hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és eredményvárakozásai nagymértékben növekedtek, átlagosan 6,8 százalékos árbevétel és 4,1 százalékos eredménynövekedést valószínűsítenek. Ez 2010 óta a legjobb eredmény, ami már megközelíti a válság előtti várakozásokat. Pénzügyeik jövőbeni alakulását tekintve a mikrovállalkozások a legoptimistábbak – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból.

hvg.hu

Könnyen befürödhetnek a Kínába exportálók

Könnyen befürödhetnek a Kínába exportálók

A keleti nyitás jegyében épp most indulhatnak meg a magyar exportcikkek Kínába, azonban az Export Kooperáció szakértői szerint van ok az aggodalomra.

hvg.hu
12326

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X