Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ezek a cégek szakíthatnak eurómilliókat Brüsszeltől

Ezek a cégek szakíthatnak eurómilliókat Brüsszeltől

Három magyar vállalkozás is pénzhez jut az EU új, kkv-finanszírozási konstrukciójában. "Fejenként" 50 ezer eurót kapnak.

hvg.hu

Orbán: "aki külföldön remél állást, az hadd próbálkozhasson"

Orbán: "aki külföldön remél állást, az hadd próbálkozhasson"

A magyar kis- és közepes vállalkozásoknak jutó uniós forrásokról, a munkahelyteremtés támogatásáról, a külföldi munkavállalásról, valamint a tervezett infrastrukturális fejlesztésekről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök kedden Baján, a helyi televíziónak adott interjújában. Hangsúlyozta, hogy az uniós pénzek nagyobbik részét a vállalkozók kaphatják.

MTI

Fél éve vesznek fel több forinthitelt a cégek, mint amennyit törlesztenek

Júliusban a vállalati szektor hitelállománya 82,1 milliárd forinttal zsugorodott, míg a tranzakciókat vizsgálva a vállalati kölcsönök állománya 35,4 milliárd forinttal apadt: ezen belül a forinthiteleké 3,8 milliárd forinttal emelkedett, a devizakölcsönöké 38,8 milliárd forinttal csökkent – írta a Világgazdaság a Magyar Fejlesztési Bank MFB Periszkóp című kiadványára hivatkozva.

MTI

Így válhatunk harmincéves korunkra milliomossá

Így válhatunk harmincéves korunkra milliomossá

Íme, néhány tipp, hogy mi a teendő, hogy már harminc előtt a milliomosok klubjába tartozzunk.

hvg.hu

Dől a pénz az EU-ból, 460 milliárdra pályázhatnak a kkv-k!

Dől a pénz az EU-ból, 460 milliárdra pályázhatnak a kkv-k!

A támogatást elnyerő kkv-k száma meghaladhatja a hatezret és az erre a célra összesen elkölthető forrás várhatóan több mint 460 milliárd forint lesz.

hvg.hu

A foci-vb és a ballagás pörgette az online kiskereskedelmet

A foci-vb és a ballagás pörgette az online kiskereskedelmet

Az év második negyedévében az online kiskereskedelem szinte minden szektorának forgalma nőtt köszönhetően az olyan szezonális hatásoknak, mint a ballagás, a gyereknap, illetve olyan egyszeri események hatására, mint a labdarúgó világbajnokság.

hvg.hu

Egyre kevesebb cég adna cafeteriát

Újból csökkent a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a cégek csupán 44 százaléka tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak. A különböző cafeteriaelemeket tekintve továbbra is az Erzsébet-utalvány a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma, amit a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ. Míg az ipari cégeknél ugrásszerűen megnőtt, a szolgáltató szektorban számottevően visszaesett a cafeteriát nyújtó vállalkozások aránya – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.

hvg.hu

Nyolc dolog, amit egy jó vállalkozó másképpen csinál

Nyolc dolog, amit egy jó vállalkozó másképpen csinál

Ha nem is indít holnap vállalkozást a Szilícium-völgyben, és nem is a világ megváltásán gondolkozik, akkor is érdemes megfogadni az alábbi nyolc pontot, hogy életét vagy vállalkozását sikeresen szervezze.

hvg.hu

Mindenki kaszál, aki a szigetlakók útjába kerül

Mindenki kaszál, aki a szigetlakók útjába kerül

A Szigetet szervező cég folyamatosan panaszkodik, hogy nem megy a bolt. A közeli áruházláncot azonban ellepték a fesztiválozók, a HÉV-állomáson levő gyorséttermek, palacsintázók dugig vannak fiatalokkal, egy benzinkúton annyira megugrott az italfogyasztás, hogy egy új hűtőt állítanak be erre az egy hétre, egy burgerező üzemeltetője is boldog.

Szlovák közvilágító cégbe fektet a Corvinus

Hatvanmillió forintot fektet a GREP Green Public Lighting Zrt. szlovákiai leányvállalatába a hazai kkv-k térségi terjeszkedését támogató Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., amely 5 éves időtartamra szerzett kisebbségi részesedést a révkomáromi székhelyű Grep Slovakia s.r.o.-ban

hvg.hu

Nagyot szakítanak a kkv-k a közbeszerzéseken

Az első félévben 6944 eredményes közbeszerzést folytattak le az ajánlatkérők, ez 32,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál, míg a nyertes ajánlatokban szereplő 1164 milliárd forintos érték 21 százalékkal magasabb a tavalyi első félévi adatnál.

MTI

Nagyon bíznak a kormányban a cégek

A hazai vállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index jelenleg -10 ponton áll, ami közel négy éve a legjobb eredmény. Legutóbb a gazdaságpolitikával, a vállalati hitelkamatokkal és az uniós pályázatokkal kapcsolatos várakozások javultak leginkább, miközben a vállalkozás pénzügyeit és a versenyhelyzetét illetően visszafogottabbak lettek a cégek.

hvg.hu

Szijjártó: nyolc vidéki képviseletet nyit az idén az Eximbank

Vidéki képviseleti hálózatot hoz létre az Exmibank; a magyar exportőröket segítő pénzintézet első vidéki irodája a nyáron nyílik meg Győrben.

MTI

Duplán adóztat a reklámadó

Duplán adóztat a reklámadó

Máris módosítják a pár hete elfogadott reklámadót. A módosítás értelmében az RTL Klub sem tudja kikerülni az adófizetést, ám meglepőbb húzás az, hogy gyakorlatilag mindenki fizetheti a különadót, ha reklámot tesz közzé. Ez ugyanakkor csak akkor lesz így, ha a reklám közzétevője nem vallja be, hogy hirdettek nála. Nagy kérdés, hogy a Google, vagy a Facebook tesz-e ilyet, és hogy a magyar hatóságok utána mennek-e a közösségi portálokon hirdetőknek. A javaslat emellett nem rendelkezik arról, mi történik, ha mind a reklám közzétevője, mind pedig a megrendelő befizeti az adót. Vagyis kétszer is be lehet ezt az adót szedni.

hvg.hu

Együtt-PM: A kkv-kat is sújtja a reklámadó

A Google-ön és a Facebookon hirdető kisvállalkozókat terheli a reklámadóhoz benyújtott módosító javaslat - közölte kedden Pápa Levente Együtt-PM-es politikus. Azt is elárulta, hogy nem Magyar Bálint a főpolgármester-jelöltjük.

MTI

Micsoda meglepetés: csaknem időben fizetnek a cégek

Micsoda meglepetés: csaknem időben fizetnek a cégek

A hazai vállalkozásoknak csupán 6 napos finanszírozási időtávra kell felkészülniük, ami jelentősen javítja a likviditási helyzetüket. A kkv-k túlnyomó többsége forint számlán tartja likvid eszközeit, de a deviza számla és a házipénztár is minden ötödik vállalkozásra jellemző. A cégek pénzkészletei és likvid eszközeinek szintje döntően nem változott az elmúlt fél évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index felmérés legutóbbi adataiból.

hvg.hu

Két stadion árát követeli egy magyarországi bank egy 95 milliós hitelért

Két stadion árát követeli egy magyarországi bank egy 95 milliós hitelért

Egy kisvállalkozás nyolc éve vett fel egy 95 millió forintos hitelt, hogy szállodát építsen belőle. A hotel azonban nem hozta, amit vártak tőle, és az árfolyam is elszállt. Ruszkaiékon a bank most 28 milliárd forintnak megfelelő összeget követel, a végrehajtás ügyében ma lesz az első tárgyalás.

hvg.hu

Itt a megoldás a béremelés helyett a kkv-k számára

Bár a bérek az utóbbi időszakban felívelő pályára álltak, a gazdasági mutatók is javultak, a vállalati szektor azonban nem elég erős ahhoz, hogy komolyabb béremeléseket hajtson végre. Azok a cégek, amelyek esetleg nem tudnak béremelést vagy prémiumot adni, egy, számukra kedvező biztosítással jutalmazhatják a dolgozóikat.

hvg.hu

1,3 százalékkal mérséklődött a vállalati hitelezés

A jegybank elemzése szerint a kkv-szektor lassította a vállalati hitelezés zsugorodását.

MTI

Ész nélkül fejlesztenek a cégek

Megugrott a hazai vállalkozások beruházási kedve, jelenleg a cégvezetők közel kétharmada tervez valamilyen fejlesztést. A középvállalkozások esetében még ennél is jobb a helyzet, mivel közel tízből kilenc vállalkozás gondolkodik beruházásban. Továbbra is az informatikai fejlesztések a legnépszerűbbek a kkv-k körében, de nőtt a gépjárműpark korszerűsítésével kacérkodó vállalkozások aránya is.

hvg.hu
12326

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X