MTI / hvg.hu Világ

Mérges gázzal teli konténereket dobhattak le egy szíriai városra

Az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban található Szarakibot érte gáztámadás – állította a felkelők kezén lévő területen működő egyik mentőszolgálat. Állítólag egy jelzés nélküli helikopterről dobálták le mérges gázzal töltött konténereket. Az orosz elnöki szóvivő szerint tudatosan bedobott álhírről van szó.

MTI / hvg.hu Itthon

Klórgáz szivárgott a Honvédkórházban

A Honvédkórház plasztikai sebészetén egyszer csak klórgáz kezdett szivárogni a takarítószertárból, még nem tudni, mi az oka, de senki sem sérült meg.

MTI Itthon

Mérgezés egy győri fürdőben: vádat emeltek egy férfi ellen

Egy győri fürdő munkatársa, miután észlelte, hogy az élménymedence pH-értéke megemelkedett, telefonon megkérdezett felettese javaslatára a kénsav tartalmú vegyszert sósavval helyettesítette, de előtte nem ellenőrizte, hogy a tartály üres-e. A kénsav és a sósav keveredésével klórgáz képződött, amely a fürdő légterébe jutva tizenegy embert enyhén megmérgezett.

MTI Világ

Állítólag klórgázt használ az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam fegyveresei klórgázt vetnek be a harcokban és magasan képzett szakembereket toboroznak, hogy vegyi fegyvereket fejlesszenek ki – figyelmeztetett szombaton Julie Bishop ausztrál külügyminiszter.

MTI Világ

Ideggáztámadás szemtanúi vallottak az ENSZ előtt

Első ízben kaptak szemtanúktól beszámolót az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai a Szíriában klórgázzal végrehajtott támadásokról egy helyi idő szerint csütörtökön, zárt ajtók mögött tartott meghallgatáson – jelentették a hírügynökségek.

MTI Világ

Klórgázt vetettek be szíriai falvakban az ENSZ szerint

Mérgező vegyi anyagot, csaknem bizonyosan klórgázt vetettek be rendszeresen és ismétlődően a felkelők kezén lévő észak-szíriai falvak elleni támadásokban az idei év első felében - állította szerdán kiadott újabb jelentésében a hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW).

Itthon

Semlegesítették a klórmeszet az újpesti társasházban

Klórgáz szivárgott egy újpesti társasházban szombaton, a mentők három embert vizsgáltak meg, senkit nem kellett kórházba vinni. A tűzoltók szódabikarbónával semlegesítették a klórmeszet, amelyből felszabadult a klórgáz - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

MTI / hvg.hu Világ

Újra klórbombát vethettek be Szíriában

Klórgázt vagy ahhoz nagyon hasonló anyagot vetettek be májusban Szíriában – közölte a hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezet. A szakértők az ENSZ megbízásából vizsgálódtak a helyszínen. Kedd este megerősítették azt is, hogy le kellett rövidíteni a terepszemlét, mert megtámadták a szakértőket.

1 2

A címlapról ajánljuk