hvg.hu Én és a Cégem

Itt a legújabb magyar exit

Az elvártnál lényegesen magasabb hozammal zárta egyik korai technológiai befektetését az OTP-Day One Magvető Tőkealap. A Cashline Csoport vásárolta fel a tőkealap részesedését a sport-statisztikai játékok fejlesztésével foglalkozó Statzup Kft.-ben. Az online közösségi játékok fejlesztésével foglalkozó hazai startup az utóbbi évben intenzív terjeszkedést folytatott az észak- és dél-amerikai piacon.

hvg.hu Vállalkozás

A kiugrás küszöbén a magyar szoftvercég

A Széchenyi Tőkealap sikeresen zárta Mobile Engine befektetését, a társaságban fennálló tulajdonrészét az általánosan elvárt hozamszint feletti árfolyamon tudta értékesíteni. A portfóliótársaság, illetve annak alapítói az SZTA első lépcsős befektetését követően, a korábbi terveknek megfelelően kivásárolták az SZTA részesedését.

Rácz Tibor HVG Hetilap

Szaktalanítás

Mégsem kell megfelelniük a szakmai követelményeknek a kockázatitőkealap-kezelők felügyelőbizottsági tagjainak – derül ki a frissen elfogadott törvénymódosításból.

MTI Gazdaság

Még az idén tíz új kockázati tőkealap indulhat

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott alprogramok célja az induló, illetve a növekedési szakaszban lévő innovatív mikro-, kis- és középvállalkozások tőkehelyzetének javítása.


A címlapról ajánljuk