Bicsérdi Ádám Kult

"Az a baj, hogy a legjobb sztorik Lovasiról meg a zenekarról nem szalonképesek"

Gőzerővel készül a Lovasi 50 néven futó arénakoncertre a Kispál és a Borz egykori és a Kiscsillag jelenlegi tagsága, több vendéggel kiegészülve. Bekukkantottunk a novemberi fellépés próbájára, amely olyan hangulatú volt, mintha a Kispál és a Borz sohasem szüntette volna be a működését. A főszereplőket kérdeztük az életműösszegző koncert előtt.

Farkas Éva Kult

„Freddie-ből csak egy volt” – interjú a Queen dobosával, Roger Taylorral

November 4-én Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik a Queen+Adam Lambert produkció. Az eredetileg négyfős Queen ma már csak három tagból áll: Adam Lambert mellett a két alapítótag, a szólógitáros Brian May és a dobos Roger Taylor áll a színpadon. A csapat három kísérőzenésszel, a billentyűs Spike Edney-vel, a basszusgitáros Neil Fairclough-val és az ütőhangszeres Tyler Warrennel egészül ki. Roger Taylort Londonban érte utol a hvg.hu.

Németh Róbert Kult

Tét nélküli, barátságos - Sting az Arénában

Különösebb tétje nem volt, de élvezetes besztof-programot kaptunk a Budapestre öt év után visszatért angol gitáros-énekestől péntek 13-án este a Papp László Budapest Sportarénában. Soha rosszabb ne legyen. Persze jobb azért bármikor jöhet.

Bicsérdi Ádám Kult

Budapestet is megbabonázta a "zenék szeretkezéshez" dallisták új kedvence

Miután elkezdett saját dalokat írni és felvenni, felkapta a BBC és több brit híresség is, hogy aztán a dalaihoz készített animációs videókat már milliók nézzék a YouTube-on. A kezdeti sikerek ellenére azonban nagyon keveset lehetett tudni a Chelou néven alkotó rejtélyes figuráról. Egészen csütörtök estig, amikor Budapesten lépett fel, hogy egy órára valamit felfedjen a hálószobadalai mögötti titokból.

Bicsérdi Ádám Kult

Olyan koncertek lesznek a héten, amikről később büszkén mesélheti: "én ott voltam!"

A Liveeurope program mintha a héten élné leglátványosabb időszakát Budapesten: a nagy áttörés előtti, első komoly külföldi turnéjukra készülő előadókat támogató projekt keretében a klipjeivel milliós nézettségeket produkáló, Anglia következő nagy dobásaként emlegetett dalszerző, és egy egészen egyedülálló görög-német produkció is az A38-on lép fel.

hvg.hu Kult

Új dalaival még saját rajongóit is meg fogja lepni a Grand Mexican Warlock

Az itthoni színtéren egyedi minőséget hozó lemez után kisebb szünetet tartottak a Grand Mexican Warlock tagjai: csak akkor akartak megint színre lépni ezzel a formációval, ha maguk számára is izgalmas zenei irányba tudnak elmozdulni. A leállás úgy tűnik, inspiráló volt a zenekar életében. Dalpremier.

hvg.hu Kult

Jön a Kraftwerk

A zenekar hivatalos oldala szerint 2018 februárjában Budapesten, a Papp László Arénában adnak koncertet.

Bicsérdi Ádám Kult

"Fogalmuk sincs, kik a fellépők, de itt olyat kaphatnak, amit sehol máshol"

"Ha van itt szcéna, márpedig, szerintem van, nem is akármilyen, akkor ahhoz valamiféleképpen biztosan hozzájárultunk" - mondja Nun András az október első hetében zajló kísérleti zenei fesztivál, a nagyrészt külföldi támogatásokból szervezett UH Fest szervezője. Az önkéntesek által szervezett, Európa legizgalmasabb zenei redezvényei közé sorolt UH Fest idén kampányában is politikus hangot ütött meg, programjában pedig már a megszokott különleges, máshol aligha hallható produkciókat hozza Magyarországra.

1 2 3 4 5 6 7
49

A címlapról ajánljuk