hvg.hu Élet+Stílus

Vacsora a séffel

"Sziasztok! Csirkecombot fogunk elkészíteni rengeteg zöldséggel, fehérborosan, tejszínesen."

hvg.hu Élet+Stílus

Olasz Gasztronómiai Világhét

Michelin csillagos olasz séf, neves szakértők és vendéglátósok, valamint tucatnyi élelmiszergyártó cég részvételével tartottak egésznapos szakmai rendezvényt csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben. Az eseményre a november 21-27. közötti első Olasz Gasztronómiai Világhét keretében került sor.

T.S. Élet+Stílus

Fakanál helyett 3D-s nyomtató

Úgy tűnik, megállíthatatlan az élet különböző szféráiban a háromdimenziós printelés térhódítása. A művészet, az orvostudomány és az építőipar után a gasztronómiában is megkezdte előretörését: Londonban nemrég egy komplett 3D-s ételsort mutattak be.

hvg.hu Ingatlan

A fél életünket a konyhában töltjük

Az IKEA kérdezett rá, hogy milyen szerepet tölt be a magyarok életében a konyha, és kiderült, amit eddig is sejtettünk: itt főzünk, eszünk, találkozunk a családtagokkal és a barátainkkal is.

hvg.hu/termekmix.hu Gasztro

Füstjelek a konyhából

A húsok és a halak mellett füstaromája lett a divatos brit éttermekben a vajnak, a gyümölcsöknek és a zöldségeknek, de még a koktéloknak is. Füstölnek nagyok és kicsik, a divat a háztartásokban is egyre terjed.

hvg.hu Itthon

Nébih: Padlón tárolták az ennivalót egy közétkeztető cégnél – videó

Várhatóan több százezer forint bírságot kell fizetnie annak a Pest megyei közétkeztető cégnek, amelynek egyik raktárában több mázsa lejárt szavatosságú valamint jelöletlen élelmiszert foglaltak le az ellenőrök. Az ennivaló egy részét ráadásul a padlón tárolták – közölte a Nébih. Az épület sem felelt meg az előírásoknak.

hvg.hu Gasztro

Körítés - főszerepben

Ezen a héten a megszokott ízek mellett négy ország különlegességeit kínálja 11 népszerű, budapesti étterem. Konyháikon Afganisztán, Eritrea, Sziría és Szomália vendégeskedik.

Tóth Sándor Gasztro

Rendelj egy nagymamát!

A mindenkori etalon a nagymama főztje. Nosztalgiázunk, keressük s vágyjuk a régi ízeket, s persze az illatokat, a hangulatot, amelyek felidézik a gyerekkorunkat. Valami ilyesmit garantál a franciák legújabb leleménye, a Lou Papé műkedvelő szakácsokból álló gasztronómiai vállalkozás.

1 2 3 4 5 6 7
15
A címlapról ajánljuk