Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ha igazán különlegeset akar, főzzön kávéval

Ha igazán különlegeset akar, főzzön kávéval

A kávé különleges összetevő. Már kis mennyiség is elegendő belőle ahhoz, hogy az édes, vagy sós ételeket új aromákkal gazdagítsa. A kávéval készült desszertek klasszikusnak számítanak szerte a világon, azonban akadnak más, kiegyensúlyozott, harmonikus, új, meglepő párosítások is.

Sosem aludt nyugodtan – lemondott a Michelin-csillagról

Sosem aludt nyugodtan – lemondott a Michelin-csillagról

„A probléma nem az étteremkalauzzal van, hanem azzal a világgal, amelyet maga körül generál. Az ostobaság vele együtt jön be az ajtón”- nyilatkozta Julio Biosca a minap az El País-nak.

Európa díjas a Kistücsök és Konyári

Európa díjas a Kistücsök és Konyári

Az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége november 8-án Liége-ben tartotta XII. kongresszusát, ahol 9 kategóriában osztották ki az idei Európa díjakat. A díjazottak közé került a balatonszemesi Kistücsök étterem és a balatonlellei Konyári családi pincészet.

hvg.hu

„Vért fogunk izzadni a sikerért” – interjú a magyar Bocuse d’Or csapattal

„Vért fogunk izzadni a sikerért” – interjú a magyar Bocuse d’Or csapattal

Bemutatkozott a magyar csapat a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or nemzetközi sajtóeseményén a múlt héten Párizsban. Molnár Gáborral, Pohner Ádámmal, Vomberg Frigyessel és Hamvas Zoltánnal beszélgettünk a helyszínen a versenyről, a felkészülésről, a csicsókáról és a cékla variációkról.

Közel a tűzhöz

Közel a tűzhöz

Trendek jönnek-mennek, gyengülnek, erősődnek. Még be sem fejeződik egy év, de már tudni illik, mihez tartsuk magunkat a következőben, legalábbis az asztalnál, a konyhában.

hvg.hu

Hírességek kötényben

Hírességek kötényben

Kötényhúzás, tésztagyúrás, töltés, pörgetés, kóstolás és sütés – alkalmi szakácsként mutatkozott be Benedek Tibor és Epres Panni. A házaspár egy originális olasz fogást készített.

hvg.hu

„Nem erőltetem a molekuláris gasztronómiát” - interjú Lőrincz György séffel

„Nem erőltetem a molekuláris gasztronómiát” - interjú Lőrincz György séffel

Ausztriából jött haza, hogy újra megnyithasson a Babel étterem, azt vallja, hogy mindig legyen a tányérban valami, ami játékos és figyelemfelkeltő. Konyhája maszkulin, francia és magyar alapokon nyugszik, gyűjti a régi szakácskönyveket, hisz a hagyományokban. Lőrincz Györggyel, a Babel étterem séfjével Tokajban, a Dobogó Pincészetnél tett látogatásunkkor beszélgettünk, ahol vendégséfként Zwack Izabella boraihoz készített családias, rusztikus ebédet a vendégeknek. Egy receptet is megosztott velünk.

Mit evett II. János Pál és mi Ferenc pápa kedvence?

David Geisser, a svájci gárdisták szakácsa receptkönyvet írt a pápák kedvenc éleleiből. Az egyelőre csak németül kiadott könyv a receptek mellett a Vatikán és az utóbbi évtizedekben egymást követő pápák hétköznapi életébe is betekintést nyújt.

MTI

Szakácssapkákban mért siker - Gault& Millau Magyarország

Szakácssapkákban mért siker - Gault& Millau Magyarország

Egy kötetben 348 étterem, 561 szálloda, 153 borászat, 451 bor. Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2015 kalauz. Böngészni, kóstolni, tapasztalni bőven van mit egy évre. De nézzük, kik a legjobbak a G&M szigorú ítészei szerint a vendéglátásban.

hvg.hu

Dejan Pavlič, szlovén séf: „ A saját stílusomat követem” - interjú

Dejan Pavlič, szlovén séf: „ A saját stílusomat követem” - interjú

Az V. Hertelendy Gourmet fesztiválon jártunk szeptember végén, ahol három séf, Dejan Pavlič, Pataky Péter és a házigazda, Hampuk Zsolt húsz gourmet fogása került az asztalra. Remek borokat kóstoltunk, és nagyon jókat beszélgettünk a gasztronómia múltjáról, jelenéről, jövőjéről; megtudhattunk érdekes kulisszatitkokat és hallhattunk markáns véleményeket is. Az interjúkat egy háromrészes sorozatban közöljük, első beszélgető partnerünk Dejan, a szlovéniai Relais & Chateaux Grad Otočec séfje.

10+ 2 tipp: a legjobb zsidó ételek Budapesten

10+ 2 tipp: a legjobb zsidó ételek Budapesten

Sólet, maceszgombócos húsleves, flódni - ezt a három ételt valószínűleg az is ismeri, akinek fogalma sincs arról, mi a zsidó konyha. Gasztronautáknak pedig olyan hívószavak, amelyek nyomán bármikor a nyakukba veszik a várost.

hvg.hu

Meztelen hamburgertolvajok

Meztelen hamburgertolvajok

A közelmúltban különös vendégek jártak egy floridai étteremben. Úgy tűnik, minden illemszabályról megfeledkeztek.

-t-

Praktikák a konyhában

Praktikák a konyhában

A legjobban felszerelt konyhában is előfordulhat, hogy éppen nincs kéznél, amire múlhatatlanul szükségünk lenne. Az élet viszont nem állhat meg, hacsak nem akarunk éhen-szomjan halni a forrás mellett. Valamit ki kell találni.

hvg.hu

Ben Spalding: „Nem minden a Michelin csillagról szól”

Ben Spalding: „Nem minden a Michelin csillagról szól”

Ahogy már korábban hírt adtunk róla, a közelmúltban Magyarországon járt London egyik legígéretesebb ifjú séfje, a 27 éves Ben Spalding. A csopaki Szent Donátban adott vacsorái előtt beszélgettünk vele saját stílusáról, a főzésről, példaképekről, street food-ról és Michelin-csillagról.

Ezt eszi a foci és a szamba népe – utcakaja Rióban

Ezt eszi a foci és a szamba népe – utcakaja Rióban

Brazíliában, ahol a legnagyobb felvonulásokat, karneválokat rendezik a világon, s ahol Dél-Amerika legnagyobb stadionjában, a Rio de Janeiró-i Maracanãban kerül sor jövő vasárnap a foci-vb döntőjére, film és könyv készült az utcai ételekről és italokról. Nézzük, mit eszik az utca embere, mielőtt beül majd az óriási, közel 90 ezer fős nézőterű arénába szurkolni.

7 konyhai eszköz, amit érdemes időben lecserélni

7 konyhai eszköz, amit érdemes időben lecserélni

Mit érdemes kidobni a konyhafiókból? Az otthoni ételkészítéssel sok pénz spórolható meg, sőt könnyebb is egészséges étrendet összeállítani, de ugyanilyen fontos az is, hogy a lestrapált vagy régi konyhai eszközök még időben lecserélődjenek. Ezzel rengeteg baktériumtól megszabadítható a konyha, és a rákos megbetegedés kockázata is csökkenthető.

hvg.hu

Videó: ez történik egy amerikai cég konyhájában

Videó: ez történik egy amerikai cég konyhájában

Egy csinos nő saját melléből tölti fel tejjel a céges kávét. És még történik más is.

A vega hurkától a nagypofájú kismalacig

A vega hurkától a nagypofájú kismalacig

Pár évvel ezelőtt óriási szenzációnak számított, amikor felfedte inkognitóját Budapest első lakásétterme. A frappáns Lakásétterem néven indult kedélyes vállalkozásnak nagyon gyorsan sok követője akadt. Aztán a műfajt, ahogy ez lenni szokott, hol felkapták, hol elsíratták. Jelentjük, él s virul, a paletta igen színes.

hvg.hu

Amit irigylünk: tesztkonyha

Amit irigylünk: tesztkonyha

Az üvegtetőn beömlő napfényben aranyosan csillogó olajos és mézes üvegek, fehér kabátban sürgő-forgó szakácsok, citrom- és vaníliaillat. Nem, nem egy csillagos konyhán járunk.

T. K.

"Főznék mindenkivel, akitől tanulhatok" – interjú a csodagyerek séffel

"Főznék mindenkivel, akitől tanulhatok" – interjú a csodagyerek séffel

Az Év Ifjú Séftehetségének választották Mizsei Jánost. A Mák bisztró séfjét mostanában az izgatja, miként lehet egy bárány minden részét, a fülétől a farkáig a tányérra varázsolni.

Gy.Zs.
12313

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X