-gy- Élet+Stílus

Ferenc pápa asztalánál

Jorge Mario Bergoglio Piemont környékéről származó felmenői között szőlőtermelő, kávéház- és étteremtulajdonos egyaránt akad, Rosa nagymama konyhájáról pedig külön könyvet lehetne írni. Ez azonban most a pápa asztaláról szól.

-gy- Élet+Stílus

Nemzetek báránya

Ha mostanság bekukkantanánk a jó öreg kontinens konyháira, nem érne minket különösebb meglepetés. Bizonyos húsvéti ételek rendre az asztalra kerülnek. A kalács, sonka, tojás szentháromsága mellett a legkedveltebb fogások bárányból készülnek.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Étterem, ahol a nagyik főznek

A világon egyedülállónak számít a New York-i Enoteca Maria, amelynek a konyháján hivatásos szakácsok helyett nagymamák főznek közel 20 országból.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Mesélnek a séfek tetkói

Manapság feltűnően sok a tetovált szakács külföldön és itthon is. A konyha mestereinek védjegyeivé vált kivarrásokról nemrégiben könyv is megjelent, ami villámgyorsan a népszerűségi listák élére tört, és dizájndíjat kapott.

hvg.hu Tech

Nagyon mellé lehet nyúlni a 20 ezer forintos szagelszívóval – de a 300 ezressel is

Egy tucatnyi különböző márkájú, összesen 31 pára- és szagelszívó berendezést tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A teszt során azt vizsgálták, hogy a készülékek milyen jól szívják el a párát, a szagot és a zsírt a levegőből, és mennyire hangosak. Habár az olcsóbb készülékek túlnyomó részt gyengén szerepeltek, a 120.000Ft fölöttiek között is könnyen mellényúlhatunk.

hvg.hu Élet+Stílus

Vacsora a séffel

"Sziasztok! Csirkecombot fogunk elkészíteni rengeteg zöldséggel, fehérborosan, tejszínesen."

hvg.hu Élet+Stílus

Olasz Gasztronómiai Világhét

Michelin csillagos olasz séf, neves szakértők és vendéglátósok, valamint tucatnyi élelmiszergyártó cég részvételével tartottak egésznapos szakmai rendezvényt csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben. Az eseményre a november 21-27. közötti első Olasz Gasztronómiai Világhét keretében került sor.

1 2 3 4 5 6 7
15

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával