hvg.hu Ingatlan

A fél életünket a konyhában töltjük

Az IKEA kérdezett rá, hogy milyen szerepet tölt be a magyarok életében a konyha, és kiderült, amit eddig is sejtettünk: itt főzünk, eszünk, találkozunk a családtagokkal és a barátainkkal is.

hvg.hu/termekmix.hu Gasztro

Füstjelek a konyhából

A húsok és a halak mellett füstaromája lett a divatos brit éttermekben a vajnak, a gyümölcsöknek és a zöldségeknek, de még a koktéloknak is. Füstölnek nagyok és kicsik, a divat a háztartásokban is egyre terjed.

hvg.hu Itthon

Nébih: Padlón tárolták az ennivalót egy közétkeztető cégnél – videó

Várhatóan több százezer forint bírságot kell fizetnie annak a Pest megyei közétkeztető cégnek, amelynek egyik raktárában több mázsa lejárt szavatosságú valamint jelöletlen élelmiszert foglaltak le az ellenőrök. Az ennivaló egy részét ráadásul a padlón tárolták – közölte a Nébih. Az épület sem felelt meg az előírásoknak.

hvg.hu Gasztro

Körítés - főszerepben

Ezen a héten a megszokott ízek mellett négy ország különlegességeit kínálja 11 népszerű, budapesti étterem. Konyháikon Afganisztán, Eritrea, Sziría és Szomália vendégeskedik.

Tóth Sándor Gasztro

Rendelj egy nagymamát!

A mindenkori etalon a nagymama főztje. Nosztalgiázunk, keressük s vágyjuk a régi ízeket, s persze az illatokat, a hangulatot, amelyek felidézik a gyerekkorunkat. Valami ilyesmit garantál a franciák legújabb leleménye, a Lou Papé műkedvelő szakácsokból álló gasztronómiai vállalkozás.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Szlovákok a Belvárosban

Ezen a héten Szlovákia vendégeskedik a Gerbeaud Sörházban. Az Aquacity Poprad éttermi csapata érkezett a Vörösmarty térre, hogy kóstolót adjon a szlovák konyha remekeiből,

Balogh Csaba – Pavló Péter Tech

Ismerje meg az evőeszközt, amiben processzor is van

A konyhai feladatok elvégzése valakinek kikapcsolódást, másnak csak egy kötelező feladatot jelent, ettől függetlenül a két tábor szeretné a munkát minél kényelmesebben elvégezni. Rengeteg féle eszköz igyekszik a segítségünkre lenni ebben, ezekből mutatunk most néhányat.

hvg.hu Gasztro

Vietnam ízei - recept

Az új kínai nálunk a vietnami, legalábbis, ami a Pho-leves hatalmas rajongói táborát illeti. S persze, mert már itt vannak nekünk a többé-kevésbé autentikus levesbárok. De a vietnami konyhában azért más is van.

T.S. Gasztro

Utazik a világ legjobb étterme

Nyári turnéra készül az El Celler de Can Roca csapata. A Roca fivérek először Argentínában, majd az USA-ban, végül pedig Törökországban mutatják be tudományukat, amellyel az idén újból kiérdemelték a világ legjobb étterme címet.

Szauer Judit Gasztro

Blumenthal tanítványa Budapesten főz - interjú

Nyelvésznek tanult, turnézó zenészeknek főzött a legendás manchesteri Roadhouse-ban, bedolgozta magát a maximalista Heston Blumenthalhoz, feltalálta a Fat Duck-nak a csokoládébort, a második saját éttermének a megnyitására készül. Mary Ellen Mctague, Anglia egyik legjobb séfje most két napra átveszi a hatalmat a Manna étterem konyháján. Klasszikus brit ételsorral jött hozzánk.

hvg.hu Gasztro

Törököt fogtunk, piláfot főzünk - recept

A tavaly januárban megrendezett első tematikus gasztrohónap után a Yunus Emre Enstitüsü, a Budapesti Török Kulturális Központ ismét nagyszabású gasztronómiai programsorozattal jelentkezik. Kávé, tea, fűszerek, színek, illatok, fogások a török konyhaművészet, avagy a"világ finomságainak kosarából".

Gál Éva Laura Vállalkozás

A Gozsdu úttörői: egy etológus, egy kosaras és egy igazi vendéglős

Emlékeznek még, milyen volt a Gozsdu-udvar közvetlenül a rács és a lakat leverése után? Álmodtak volna oda underground művészeti központot kocsmával egybekötve? Szerencsére voltak, akik igen, a romok között nyitott a Telep, a hely, amely kétszer született meg és mindkétszer pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lett. Mindkétszer minimálpénzből, mindkétszer csak saját munkát tettek bele az úttörők, akik egyike jó ideig illegalitásban működött. Annyira bejött, hogy nyaranta Berlin is odaköltözik egy hétre. Persze már nem a Gozsdu-udvarba, hanem az egész városba.

Tóth Sándor Gasztro

Egy igazi meglepetés: ibolyás desszert húsvétra - recept

A kis tavaszi virágnak semmi oka a szerénykedésre. Gyönyörű a színe, csábító az illata, és a konyhában is helye van. Nem csupán vázában. A világ első ibolyás szakácskönyve írójának ajánlásával ünnepi, húsvéti finomságot is készíthetünk belőle.

hvg.hu Gasztro

Hódolat a francia konyhának

A Goût de / Good France program keretében március 19-én öt kontinens 1000 séfje, 1300 vendéglátóhelyen vacsoramenüvel tiszteleg a francia gasztronómiának. Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett projektben.

hvg.hu Gasztro

A szakács intim világa

„Otthon, a konyhámban engedélyem van arra, hogy teljesen ellazuljak. Ez az a hely, ahol szórakoztatni tudok másokat, és magamat is, és ahol az ételt még jobban felfedezem” J.M.

T. K. Gasztro

Horror a konyhán

Igen, séf! Saccolni sem tudja a kedves vendég, hányszor hangzik el ez a mondat egy étterem konyháján naponta. Nem is tartozik rá, csak az, ami az asztalára kerül. S talán jobb is, ha nem tudja, mi történik a színfalak mögött.Legalábbis, ami a szakácstanulókat illeti.

1 2 3 4 5 6 7
14
A címlapról ajánljuk