Tóth Sándor Élet+Stílus

Étterem, ahol a nagyik főznek

A világon egyedülállónak számít a New York-i Enoteca Maria, amelynek a konyháján hivatásos szakácsok helyett nagymamák főznek közel 20 országból.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Mesélnek a séfek tetkói

Manapság feltűnően sok a tetovált szakács külföldön és itthon is. A konyha mestereinek védjegyeivé vált kivarrásokról nemrégiben könyv is megjelent, ami villámgyorsan a népszerűségi listák élére tört, és dizájndíjat kapott.

hvg.hu Tech

Nagyon mellé lehet nyúlni a 20 ezer forintos szagelszívóval – de a 300 ezressel is

Egy tucatnyi különböző márkájú, összesen 31 pára- és szagelszívó berendezést tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A teszt során azt vizsgálták, hogy a készülékek milyen jól szívják el a párát, a szagot és a zsírt a levegőből, és mennyire hangosak. Habár az olcsóbb készülékek túlnyomó részt gyengén szerepeltek, a 120.000Ft fölöttiek között is könnyen mellényúlhatunk.

hvg.hu Élet+Stílus

Vacsora a séffel

"Sziasztok! Csirkecombot fogunk elkészíteni rengeteg zöldséggel, fehérborosan, tejszínesen."

hvg.hu Élet+Stílus

Olasz Gasztronómiai Világhét

Michelin csillagos olasz séf, neves szakértők és vendéglátósok, valamint tucatnyi élelmiszergyártó cég részvételével tartottak egésznapos szakmai rendezvényt csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben. Az eseményre a november 21-27. közötti első Olasz Gasztronómiai Világhét keretében került sor.

T.S. Élet+Stílus

Fakanál helyett 3D-s nyomtató

Úgy tűnik, megállíthatatlan az élet különböző szféráiban a háromdimenziós printelés térhódítása. A művészet, az orvostudomány és az építőipar után a gasztronómiában is megkezdte előretörését: Londonban nemrég egy komplett 3D-s ételsort mutattak be.

hvg.hu Ingatlan

A fél életünket a konyhában töltjük

Az IKEA kérdezett rá, hogy milyen szerepet tölt be a magyarok életében a konyha, és kiderült, amit eddig is sejtettünk: itt főzünk, eszünk, találkozunk a családtagokkal és a barátainkkal is.

1 2 3 4 5 6 7
15

A címlapról ajánljuk