hvg.hu Élet+Stílus

Hogy mentsük ki magunkat, ha bereped alattunk a jég? - 10 lépés a túlélésért

Ha megtörtént a baj, nagyjából mindössze 10 perce van arra, hogy valahogy kihúzza magát a jeges vízből, mert az izmai addig lesznek működőképesek. Ha nem cselekszik, egy óra alatt az eszméletét is el fogja veszíteni. Van megoldás, 10 lépésben és egy videó segítségével mutatjuk, hogyan mentheti meg az életét, ha beszakad ön alatt a jég.

hvg.hu Plázs

Ezeken a pályákon korcsolyázhat ingyen Budapesten

Romantikus, ugyanakkor különleges randevú program, de nagyobb gyerekekkel is szórakoztató időtöltés lehet a korcsolyázás. Ráadásul most nem is kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, ha aktív téli kikapcsolódásra vágyunk, mert az idei szezonban Budapest-szerte számos ingyenes korcsolyapálya várja a látogatókat.

Balkányi Nóra Plázs

Hova menjünk korizni? – 6+1 jó fővárosi tipp

Idén több kisebb és ingyenes szabadtéri korcsolyapálya is megnyitott Budapesten. Bemutatunk néhány vadiúj és néhány régebbi jeget a Március 15. tértől Pesterzsébetig. Pesti korizás, nem csak vásári minőségben.

hvg.hu Plázs

A Müpa előtt is lehet nemsokára korizni

December 6-tól egy hónapon át lesz nyitva a korcsolyapálya a Ludwig Múzeum előtti területen, amit egy belépőjegy ellenében tudnak majd igénybe venni a látogatók.

MTI Ingatlan

Korcsolyapálya is lesz a Zsolnay-negyedben

Korcsolyapálya nyílik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben: a Pirogránit téren felállított, különleges technológiával készült építményt január 11. és március 8. között használhatják az érdeklődők.

MTI Itthon

Fotó: veszélyes, mégis sokan mennek a Balaton olvadó jegére

Olvad a jég a Balatonnál, a Zamárdi csónakkikötőben. A Balatonon a felmelegedés miatt 2012. február 18-án estére az utolsó jégpályákat is bezáratta a vízirendészet, betiltotta a vasárnapra tervezett keszthelyi jégkarnevált, és senkinek sehol nem ajánlja, hogy a jégre menjen.

MTI Sport

Már csak három balatoni jégpálya használható

A Balatonnál a felmelegedés és a havazás tönkretette a jégpályák minőségét, többségük bezárt. A fonyódi, a balatonfüredi és a siófoki pálya még nyitva van és az üzemeltetők bíznak abban, hogy hétvégén is fogadni tudják a sportolni vágyókat.

MTI Sport

Szombattól lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon

A hétvégén lehet már korcsolyázni az agárdi Popstrandon, ahol szombaton és vasárnap zene, melegedő, büfé várja a sportolni vágyókat. Péntekre 10 centiméter vastagra hízott a Velencei-tó tükörsima jege - közölte az MTI-vel pénteken a Popstrand főrendezője.

MTI Sport

Tesztelték a 4,7 milliárdért felújított műjégpályát

Az elmúlt hétvégén a Future Champions Trophy elnevezésű versenyen öt ország gyorskorcsolyázói tesztelték a Városligeti Műjégpályát, amelyen január 6. és 8. között a sportág összetett Európa-bajnokságára kerül sor.

life-style.hu Shake

Holnap nyit az idei Hó-Show

A nyár közepén fürdőzéssel, túrázással, hegymászással és vízisíeléssel töltik idejüket az aktív pihenés hívei.

delmagyar.hu Kult

Korcsolyapályát csinálnak a szegedi főtérből

Négyszáz négyzetméteres szintetikus jégpályát építenek a szegedi Széchenyi térre az idei karácsonyi vásárra. A helyszínen kölcsönözni is lehet majd korcsolyát, és hétvégeken versenyekkel, bemutatókkal, jégdiszkóval várják a látogatókat. A karácsonyi vásár november 25-én nyit, ekkortól üzemel a főtéri jégpálya is.

MTI Itthon

Hol lehet korcsolyázni a Balatonon?

Hivatalos és nem hivatalos jégpályák működnek szerte a Balatonon, sok helyen különböző szolgáltatók teszik kellemessé a téli sportolást, miközben folyamatosan jár a komp Szántód és Tihany között.

Hírszerző/FH Itthon

Életveszélyesek a székesfehérvári tavak

A Palotaváros melletti rész balesetveszélyes, csak a Halesz parkban javasolják a szakemberek a korcsolyázást, vagy a közelben lévő Velencei-tavi Agárdon.

1 2

A címlapról ajánljuk