Tóth Richárd Itthon

Fülke: „Megszólalhatna már a politikusok lelkiismerete”

A hvg.hu közéleti podcastjának a vendége Gulyás Balázs aktivista, több tüntetés szervezője. Vele beszélgettünk a május 8-i tüntetésről. A demonstrálók a Kossuth térről üzennek az alakulóülésen résztvevő kormánynak és az ellenzéknek is.

hvg.hu Itthon

„A kereszténység nevében segítik Putyint, hogy megosszák Európát?” – videó az újabb tüntetésről

Sokadjára tüntettek több ezren vasárnap a kormány és intézkedései ellen Budapesten “most már aztán nagyon elegünk van” hangulatban, de a szervezők is inkább reménykednek, mintsem biztosak lennének a sikerben – bármi is számítson annak. A szónokok között volt Lukácsi Katalin kutató, aki nemrég kilépett a KDNP-ből, és Vágó Gábor volt országgyűlési képviselő, aki szerint "a társadalmi mobilitási csatornák eldugultak a politika mocskától”. Videó.

MTI Világ

Véres tüntetések Bangladesben - öt halott

Több mint 100 ezren vonultak utcára pénteken Banglades fővárosában és az országban, hogy a kormányfő távozását követeljék. Öt tüntető meghalt, többen megsebesültek – közölték rendőrségi források.

MTI Itthon

Fidesz: Bajnai Gordon egyedül saját magát leplezte le

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője vasárnap egyedül saját magát leplezte le, megmutatta, hogy fogalma sincs arról, mi az a szolidaritás, amiről naponta prédikál - reagált a Fidesz a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes demonstrációján történtekre.

MTI Világ

Tagadja a zsidózást a török miniszterelnök-helyettes

Besir Atalay török miniszterelnök-helyettes kedden közleményben cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint egyik nyilatkozatában a zsidó diaszpórát tette felelőssé a kormányellenes tüntetésekért.

1 2 3

A címlapról ajánljuk