MTI / hvg.hu Gazdaság

Hozzáfogtak a korszerűsítéshez a méregdrága szerb-magyar vasútvonal szerbiai részén

A Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújítása és korszerűsítése után az ígéretek szerint 3,5 órára csökken a menetidő a két főváros között, valamint fellendülhet a teherforgalom. A beruházást a költségei miatt sokan bírálják. A szerbiai szakasz egy részein 200 kilométer/órával is mehetnek majd a vonatok, és a vonalon nem lesznek átkelők, csak alul- és felüljárók.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a KDNP-re rányitották a boltajtót

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: totális fordulat a kopaszbalhé és a vasárnapi zárva tartásról tartandó népszavazás ügyében; az úszószövetség hozta a formáját, megvédte a nemierőszak-ügyben érintett Kiss László szövetségi kapitányt; vitát és szakítást hozott a tanárlázadás Pukli István gimnáziumában; hullanak a fejek a Panama-papírok miatt; ha családi háza van, most sok pénzhez juthat.

MTI Gazdaság

Valami történik a budapesti kukásautókkal

A következő napokban megkezdődik a fővárosi hulladékgyűjtő géppark modernizálása, októberig 64 új gépet állít üzembe az FKF Nonprofit Zrt., mintegy 3,5 milliárd forintos beruházással.

hvg.hu Vállalkozás

Dőlni fog a pénz lakásfelújításra

Uniós forrásokból évi ötvenezer lakás energetikai felújítását végezhetik el itthon a következő időszakban – írta a szombati Népszabadság. Gond lehet viszont a támogatásokhoz szükséges önrész előteremtésével.

MTI Gazdaság

Elmondta az NFM, hol lehet a következő vasútfelújítás

Az új, 2020-ig tartó uniós költségvetési időszak forrásaiból finanszírozott vasútfejlesztések 2016 első felében indulhatnak meg legkorábban, a dél-balatoni vasútvonal vagy a Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz felújításával – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken.

MTI Közlekedés

Fontos főutat hoznak rendbe Békésben és Csongrádban

Felújítják a 47-es főutat Békéscsaba és a megyehatár között, a nyertes kivitelező augusztus közepén kezdi az aszfaltburkolat bontását. Több mint 54 kilométer hosszon korszerűsítik a főutat Békés és Csongrád megyében, kerékpárutat is építenek. 2015 év végén már a felújított úton lehet közlekedni.

MTI Itthon

Majdnem 6 milliárdot költenek az egri kórházra

Csaknem hatmilliárd forintból korszerűsítik az egri Markhot Ferenc Oktatókórházat és Rendelőintézetet. Az erről szóló szerződést kedden írták alá Egerben. Egy új tömböt építenek és műszereket is vásárolnak.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk