MTI / hvg.hu Gazdaság

Hozzáfogtak a korszerűsítéshez a méregdrága szerb-magyar vasútvonal szerbiai részén

A Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújítása és korszerűsítése után az ígéretek szerint 3,5 órára csökken a menetidő a két főváros között, valamint fellendülhet a teherforgalom. A beruházást a költségei miatt sokan bírálják. A szerbiai szakasz egy részein 200 kilométer/órával is mehetnek majd a vonatok, és a vonalon nem lesznek átkelők, csak alul- és felüljárók.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a KDNP-re rányitották a boltajtót

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: totális fordulat a kopaszbalhé és a vasárnapi zárva tartásról tartandó népszavazás ügyében; az úszószövetség hozta a formáját, megvédte a nemierőszak-ügyben érintett Kiss László szövetségi kapitányt; vitát és szakítást hozott a tanárlázadás Pukli István gimnáziumában; hullanak a fejek a Panama-papírok miatt; ha családi háza van, most sok pénzhez juthat.

MTI Gazdaság

Valami történik a budapesti kukásautókkal

A következő napokban megkezdődik a fővárosi hulladékgyűjtő géppark modernizálása, októberig 64 új gépet állít üzembe az FKF Nonprofit Zrt., mintegy 3,5 milliárd forintos beruházással.

hvg.hu Vállalkozás

Dőlni fog a pénz lakásfelújításra

Uniós forrásokból évi ötvenezer lakás energetikai felújítását végezhetik el itthon a következő időszakban – írta a szombati Népszabadság. Gond lehet viszont a támogatásokhoz szükséges önrész előteremtésével.

MTI Gazdaság

Elmondta az NFM, hol lehet a következő vasútfelújítás

Az új, 2020-ig tartó uniós költségvetési időszak forrásaiból finanszírozott vasútfejlesztések 2016 első felében indulhatnak meg legkorábban, a dél-balatoni vasútvonal vagy a Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz felújításával – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk