hvg.hu Gazdaság

Kimondta a bíróság: nő is vezethet kukásautót

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság csütörtöki ítélete szerint jogsértő, hogy egy békéscsabai cég nem alkalmazott egy nőt, aki kukásautó-sofőrnek jelentkezett – írja a Bors.

hvg.hu Gazdaság

Itt szívatják a polgárt, külföldön hozzá igazodik minden

Olvasóink nagy erőkkel osztották meg a sok érthetetlen, logikátlan szolgáltatást és beruházást, amikkel a pokolba kergetik őket. A postára és az autópálya-elzárásokra nagyon ki vannak bukva, de kaptak bőven a kéményseprők, sőt felbukkant néhány további állampolgár-szívatási technika is. Nincs azonban veszve minden, arra is kaptunk példát, hogy hogyan élhet együtt a kukásautó az álmos polgárokkal.

MTI Gazdaság

Valami történik a budapesti kukásautókkal

A következő napokban megkezdődik a fővárosi hulladékgyűjtő géppark modernizálása, októberig 64 új gépet állít üzembe az FKF Nonprofit Zrt., mintegy 3,5 milliárd forintos beruházással.

hvg.hu Közlekedés

Fotó: Kiégett egy kukásautó az Üllői úton

Kiégett egy kukásautó a fővárosi Üllői úton, Vecsés határánál. A tűz a kukásautó vezetőfülkéjében keletkezett, a lángok átterjedtek a jármű szeméttároló részére is. Senki sem sérült meg, de az oltás idejére az érintett pestszentlőrinci útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni.

hvg.hu Itthon

Budapesten él? Késve fogják kiüríteni a kukáit

A Fővárosi Hulladékhasznosító Mű karbantartási munkák miatt nem fogad hulladékot, ezért az FKF kukásautói máshová viszik a szemetet. Emiatt a járművek nem fogják tudni tartani a szokásos menetidőt szeptember 4-e és 15-e között.

hvg.hu Itthon

No komment videó: miért öntik össze a szelektív kukák tartalmát?

Kedd reggel készítettek egy videót Nyíregyházán, amelyen az látszik, hogy a kukásautó előbb a papír, majd a műanyag hulladékot önti be ugyanabba a tartályba. Mint kiderült, ebben semmi különös nincsen ugyanis ezzel üzemanyagot és kilométereket spórolnak.

hvg.hu Autó

Ilyenek az új kukásautók – videó

Földgázzal üzemelő kukásautókat adtak át Budapesten – ezekkel fogják a már a háztartásokban szelektíven gyűjtött hulladékot elszállítani.

MTI Közlekedés

Fotó: Beszakadt az úttest egy kukásautó alatt Budán

Beszakadt az aszfalt egy kukásautó alatt a XI. kerületi Töhötöm utcában hétfő délután. A kukásautót próbálják kimenteni a 20-30 centi mély gödörből. A kiemelést nehezíti, hogy a kukásautó környezetében személyautók parkolnak.

hvg.hu Nagyítás

A szemét útja Budapesten - Nagyítás-fotógaléria

Lehet gyermekkori álom, melyhez jár szolgálati kocsi, céges munkaruha, tekintélyt parancsoló érkezés, megannyi kedves ''köszönöm''. Meg lehet meló dudáló és idegeskedő autósokkal, rengeteg erőfeszítéssel, olykor veszélyes munkakörnyezettel. Megnéztük: a kukások nem éppen nyugodt munkájához mindenképpen jó kondi és nagyfokú tűrőképesség szükséges. Bár a pontos összeget senki nem árulta el, a közhiedelemmel ellentétben a kiemelkedően jól fizető munkáktól a kukásoké igen távol áll. A Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. Ecseri úti telepéről indulva követtük a háztartási, illetve a szelektív szemét elszállítását.

MTI Itthon

Kuka- és kukásautó-dömping a Szigeten

Négyszázötven 1100 literes konténert és százötven 240 literes tartályt helyeztek ki az FKF munkatársai, azokat öt nagy teljesítményű tömörítős hulladékszállító géppel ürítik.

MTI Közlekedés

Kukásautó alatt szakadt be az út Vácon

Egy hatméteres mély gödör keletkezett a váci Fürdő utcában, amikor egy kukás autó alatt beszakadt az aszfalt csütörtök délelőtt - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

1 2 3

A címlapról ajánljuk