MTI/hvg.hu Világ

Szaúdi tabudöntögetés

A rendkívül konzervatív Szaúd-Arábiában először választottak nőket helyi képviselőtestületekbe, a választáson először szavazhattak nők, és jövőre felépülhet az első mozi a királyságban.

MTI Kult

ArtZone: így adnak a kultúrának az idei Szigeten

Művészeti iskolák, művészeti csoportok, galériák és neves magyar művészek mellett a francia M. Chat és az olasz Officina Nomade is várja a fiatalokat a hétfőn kezdődő Sziget Fesztivál művészeti helyszínén, az ArtZone-ban. A Múzeumi Negyed idén Liget Budapest néven 14 helyszínnel várja a látogatókat.

hvg.hu Kult

9 kulturális trauma, ami egy amerikait ér Magyarországon

Az amerikai Colm Fitzgerald családja miatt évek óta visszajár Magyarországra. Most magába nézett, és végigvette, mik azok a kulturális jelenségek, amelyekre eleinte leesett állal figyelt fel, idővel azonban tudomásul vette őket mint magyar sajátosságokat.

Kult

Tévedés, hogy a kultúra csak teher az államnak

A kreatív- és kulturális ipar hétmillió embert foglalkoztat a kontinensen, azaz ötször többet, mint például a telekommunikációs szektor. A kultúra megbízható GDP-termelője az államoknak.

MTI Itthon

Hoppál: sikerült megvédeni a kultúra pozícióit

Sikerült a költségvetési tárgyalásokon olyan adatokkal és érvekkel alátámasztani a kulturális terület igényeit, hogy 2015-ben növekedni fog Magyarország kulturális költségvetése - mondta el az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

MTI Kult

Jöhetnek a közmunkások a kultúrába is

A Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrumi Társaság 13 pontból álló javaslatot fogadott el, amelyet beterjesztenek a kulturális államtitkársághoz. A javaslatok egyike, hogy a jövőben kulturális területen is alkalmazhassanak közmunkásokat.

hvg.hu Vállalkozás

Gyógyszereiről mond le, kölcsönkér - így szív hó végén a magyar

A kölcsönök, az alacsony jövedelem, a sok nem várt kiadás mind-mind olyan tényezők, amelyek megnehezítik, hogy a magyarok ki tudjanak jönni fizetésükből. Legalábbis olvasóink jelentős része hónapról hónapra él, és ez is csak családi, baráti segítséggel jön ki gyakran. Sokan a hónap utolsó napjaiban már csak vegetálnak, ugyanis az élelmiszert is meg kell vonniuk maguktól. Szórakozás, kultúra, ruha – ezek a tételek sokaknál szinte már alig szerepelnek.

hvg.hu Plázs

Tudjuk, mit tegyen, ha Moszkvában jár

Ha csak egy-két napra jut el az orosz fővárosba, és a rövidke idő alatt minél több moszkvai ingert szeretne begyűjteni, van néhány kihagyhatatlan ajánlatunk. Olyanok is akadnak, amelyeket hiába keres az útikönyvekben.

MTI Itthon

Origózott egy kicsit a Fidesz államtitkára az interjúban

"Origónak" képzeli el" az államtitkárságot, és társadalmi missziós szerepet szán a kultúrának és szoros együttműködést tervez mind az egyéb kormányzati területekkel, mind a művészeti szférával Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, aki minderről az MTI-nek adott interjúban beszélt.

hvg.hu Gazdaság

Milyen lenne, ha a cége fizetné külföldi nyaralását?

A 2012-ben SZÉP-kártyákra utalt pénzeket csak május 31-ig lehet felhasználni. Május elején még mintegy 2,5 milliárd forint fel nem használt összeg volt a számlákon, ám várható, hogy a dolgozók felhasználják majd a pénzeket. A SZÉP-kártya 2011-es bevezetése óta már a második legnépszerűbb cafeteria elem lett, minden ötödik cég adna ilyet munkavállalóinak. Ön is rendszeres használója a kártyának? Mire költ róla? Elegendő pénzt kap rá? Mit venne még bele a kalapba? Kérdőív.

1 2 3 4 5 6 7
22

A címlapról ajánljuk