MTI Nagyítás

Fotók: készülnek a Macskák 30 éves jubileumi előadására

Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljét 1983. március 25-én mutatták be a teátrumban Szirtes Tamás rendezésében, Seregi László koreográfiájával. Hűvösvölgyi Ildikó a magyarországi ősbemutatón Mindlevery szerepét játszotta, lánya harminc évvel később Bombalurina szerepében lép színpadra március 25-én.

hvg.hu Nagyítás

Ilyen volt: Oscar 2013 – Nagyítás-fotógaléria

Magyar idő szerint hajnali fél háromkor kezdődött a világ legrangosabb filmgálája, s nagyjából négy órán keresztül tartotta lázban a filmek szerelmeseit. A díjat a Mozgókép Művészetek és Tudományok Akadémiája adja ki 1929 óta, idén pedig a 85. alkalommal jutalmazták a legjobbakat – immár tizenkettedik alkalommal a Dolby Theatre, korábban Kodak Theatre épületében. Képes összefoglalónk a film ünnepéről.

Dezső András-Kósa András Itthon

Ne értse félre Fekete György szavait!

Mikrofonállvány videorovatunk védjegye, hogy még a lehetőségét is kerüli, hogy támadó, kötekedő jelleggel lépjen fel interjúalanyaival szemben. Talán ennek is köszönhető, hogy a Magyar Művészeti Akadémia elnökének kifejezetten tetszettek az előre elküldött és a sajtóosztállyal egyeztetett kérdések, ezért beleegyezett, hogy kameránk előtt válaszoljon azokra.

MTI Itthon

Balog elmondta, mi értelme van az MMA-nak

A globális kultúra nem létezhet a nemzeti kultúrák nélkül - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden, a magyar kultúra napján a Magyar Művészeti Akadémia ünnepi estjén az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Balog Zoltán szerint magyar kultúra csak akkor létezhet, ha újra megtaláljuk közös értékeinket.

MTI Kult

Ma van a magyar kultúra napja

Az ország számos településén tartanak megemlékezéseket, adnak át díjakat, rendeznek koncerteket, irodalmi esteket és színházi előadásokat a magyar kultúra napján.

Kósa András Itthon

A felelősséget úgyis a politikus viseli

Végül úgyis a fenntartó akarata érvényesül, így nincs sok értelme megpályáztatni egyetlen kulturális intézmény vezetői posztját sem – mondta a hvg.hu-nak Csomós Miklós. Budapest oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettesét az iskolai államosítás tapasztalatairól is kérdeztük, valamint arról, hogy éli meg, hogy ez a négy év jelentős kulturális beruházás nélkül telik el.

MTI Kult

Cser-Palkovics: a kormány egy rosszul működő rendszert reformál meg

A Fidesz szerint az MSZP-t az bántja, hogy a kormány veszi a bátorságot és egy évtizedek óta rosszul működő rendszer megreformálásába kezd - fogalmazott Cser-Palkovics András, az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának elnöke az MTI-vel annak kapcsán, hogy az ellenzéki párt közölte: kiállnak a kulturális intézményvezetői posztok kötelező megpályáztatása mellett.

MTI Kult

L. Simon több pénz ígér a kultúrára idén

Bizonyos területek tavaly kikerültek a kulturális államtitkárság felügyelete alól, de a kormányzaton belül nőtt az ágazat súlya, és 2013-ban a kultúrára szánt állami ráfordítás is magasabb lesz - mondta el az MTI-nek a kultúráért felelős államtitkár.

nyüzsi Nyüzsi

A Vidnyánszky híres nyája

A tél meghozta végül a kultúrharcot is, és pár röpke hét alatt az is kiderült, hogy ebben a háborúban ki nyerhet, és ki az, aki biztosan veszít.

MTI Kult

Káel Csaba: Kultúra nélkül nincs diplomácia

Jó lenne végre felfedezni, hogy nemzetközi szinten milyen erő van a kultúrában, a hozzá kapcsolódó turizmusban, és az is tény, hogy kultúra nélkül nehézkes a diplomácia - vélekedett a Művészetek Palotáját (Müpa) másfél éve vezető Káel Csaba, aki az MTI-nek adott év végi beszámolóban azt is hangsúlyozta, hogy különböző produkciókkal, kezdeményezésekkel nyitnak jövőre a fiatalok felé.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Búcsú Hemző Károlytól - Nagyítás-fotógaléria

Nyolcvanöt éves korában november 5-én elhunyt Hemző Károly fotográfus, Érdemes és Kiváló művész, Táncsics Mihály- és Balázs Béla-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje. A magyar fotográfia mestereként az elmúlt hat évtized alatt a fotó számos műfajában alkotott maradandó műveket.

MTI Itthon

"Lelki, szellemi szétesésnek vagyunk tanúi"

Balog Zoltán a Harkányi Szabadegyetemen tartott kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: a kormánynak a gazdasági és ideológiai küzdelmekben elért esetleges győzelmei akkor tekinthetők majd igazi sikernek, ha az emberek képesek lesznek azokat a közös teljesítményüknek tekinteni. Koltay Gábor filmrendező szerint lazulnak a nemzetet összetartó kapcsok, "lelki, szellemi szétesésnek vagyunk tanúi".

1 2 3 4 5 6 7
21

A címlapról ajánljuk