MTI Kult

Az olvasást helyezték az élre a magyarok

Az olvasást tartja a válaszadók több mint 18 százaléka a legkedvesebb kulturális elfoglaltságnak - derült ki egy magyar kulturális portál új felméréséből.

MTI Itthon

Egri listaügy: cáfol az önkormányzat

Egy egri honlap azt állítja, hogy a hevesi megyeszékhely önkormányzata politikai hovatartozás alapján is dönt a kulturális rendezvények fellépőiről. Az egri önkormányzat cáfolta, hogy "cenzúra" működne a városházán. Úgy fogalmaztak, hogy "Eger nem a kicsinyes kultúrcenzúra, hanem a Kultúra Magyar Városa".

hvg.hu Nagyítás

Oscar 2012 - a film ünnepe - Nagyítás-fotógaléria

Az idei Oscar-díjátadón a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot Jean Dujardin kapta, a legjobb női főszereplő Meryl Streep lett, a legjobb film pedig a The Artist - A némafilmes. Utóbbiért - ami összesen öt Oscart zsebelt be - Michel Hazanavicius átvehette a legjobb rendezőnek járó díjat is. Képes összefoglalónk az idei Oscar-díjátadóról.

L. L. Kult

Lesz ez még rosszabb is: bezárt mozik, feloszló zenekarok?

Nem volt kérdés, hogy az idei szemle sem szól majd másról, mint hogy mielőbb megoldást kell találni a magyar filmipar legégetőbb problémáira. Ahogy az sem, hogy megoldás nem születik. Láttuk, hallottuk, tudjuk, hogy nehéz helyzetben vannak az állami támogatásra pályázók, a filmkészítők- és forgalmazók, ahogy a kulturális szcéna egésze. Erről beszéltek a filmszemle egyik kísérőprogramjának előadói.

1
5 6 7 8 9
21

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával