MTI Itthon

Egy mellékútnál tett ki csaknem harminc kutyát egy férfi

Állatkínzás vétségének megalapozott gyanújával indult eljárás egy férfi ellen, aki állítása szerint segíteni akart, ezért kutyákat szedett össze, hogy gyepmesteri telepre vigye őket, de mivel a telep zárva volt, az állatokat kitette egy mellékútnál.

hvg.hu Kult

A kutyák mindent kiszimatolnak – még a betegségeket is

Minden családnál előjön a kérdés előbb-utóbb: legyen-e kutya a háznál? A kutyatartás alapvető előnyei mellett ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a házőrzők pozitívan befolyásolják az egészségünket és akár a komolyabb bajtól is megmenthetnek minket. Úgy tűnik, a kutya az ember legjobb barátja – és orvosa is egyben.

hvg.hu Plázs

A kutya sem tudja magáról, hogy kutya

Masszázs, divatos tuhák, fizioterápia - egyre több "emberi" dolgot adnak meg a lelkes gazdik kutyáiknak, akikre sokszor nem is háziállatként gondolnak.

MTI/Napi Gazdaság Gazdaság

Napi: nem izgatja az ebadó az önkormányzatokat

Az önkormányzatok többségét nem érdekli különösebben az ebadó; több testület is megvitatta a kérdést, de a bevezetés mellett csak néhány döntött - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából.

MTI Itthon

Szigorodó szabályokat kell követniük a kutyatartóknak

Főként az ebtartás szabályainak változtatását tartalmazza az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvényt módosító javaslat, amelyet az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága hétfőn általános vitára alkalmasnak minősített.

1 2

A címlapról ajánljuk