MTI Ingatlan

Felújítják az egykori szabolcsi szellemfalu templomát

Felújítják az 1970-es árvízben elpusztult Nagygéc régóta pusztuló református templomát, amely turisztikai attrakcióként a Kárpát-medence történelmének állítana emléket. Forján Zsolt csengeri polgármester szerint a munkához 562 millió forint támogatást nyertek. A munkát már elkezdték, jövőre fejezik be. A templom mellé kilátótornyot, látogatóközpontot építenek és egy emlékparkot is kialakítanak.

MTI Ingatlan

Valami készül a sümegi vár tövében

Látványos bemutatóval nyitotta meg kapuit csütörtökön a hadigépkiállítást, történelmi játszóteret és török ostromtábort is magában foglaló látogatóközpont a sümegi vár tövében.

MTI Itthon

Így próbál Balatonfüred még több látogatót vonzani

A Balaton élővilágát bemutató ökoturisztikai látogatóközponthoz és sétányfelújításhoz nyert több százmillió forint pályázati forrást a balatonfüredi önkormányzat. A 450 millió forintot európai uniós forrásból, turisztikai attrakciók kategóriában nyerte az önkormányzat, ebből valósítják meg a Tagore sétányon az ökoturisztikai látogatóközpontot.

MTI Itthon

Megszüntetnék a Kossuth tér "használtautó-telep imázsát"

Szeretnék, ha megszűnne a Kossuth tér "elburjánzott erdőbe oltott használtautó-telep imázsa" – mondta a Steindl Imre Program vezetője. Az Országháznál új mélygarázst, látogatóközpontot építenének, parlamenti múzeumot alakítanak ki és növelik a zöldfelületet. A Duna-parti oldalon pedig korzót alakítanak ki.

MTI Itthon

Új megálló a Tiszán vízitúrázóknak

A Felső-Tisza vidék turizmusának élénkülését segítheti elő az az új látogatóközpont, amelyet pénteken avattak fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balsa községben.

MTI Kult

Filmpark-látogatóközpont nyílik az Etyeken

Filmpark-látogatóközpont nyílik júniusban az etyeki Korda Stúdióban európai uniós támogatással, a létesítmény vendégei beleshetnek majd a filmes kulisszatitkokba, interaktív filmforgatáson és stúdiótúrákon vehetnek részt.


A címlapról ajánljuk