Németh Róbert Nyüzsi

Fociboldog

29 év után a magyar labdarúgó-válogatott újra kijutott egy nemzetközi tornára. Na, most akkor mit kezdjünk az érzéseinkkel?

Bicsérdi Ádám Kult

Nincs magányosabb annál, ha te vagy a világ legjobbja - Ronaldo közelről

Olyan közeli pillantást ritkán vethetünk korunk sztársportolóira, mint amit a Cristiano Ronaldóról szóló dokumentumfilmben összehoztak. A Real Madrid csillagának privát szférájába lesve még szembetűnőbb, miért is gyűlölik vagy épp bálványozzák őt. De az is kiderül a filmből, miért áll már könnyebben szóba Messivel, és miért utazott el még sérülten is a világbajnokságra. CR7 ugyan csak kevésszer igazán őszinte a kamerák előtt, azért a pár pillanatért még a Messi-híveknek is érdemes megnéznie a filmet.

hvg.hu Sport

Magyarország kijutott a foci Eb-re

2-1-re legyőzte a magyar válogatott Norvégiát a Groupama Arénában, összesítettben pedig 3-1-re. Így Magyarország 44 év után ott lesz a 2016-os Európa Bajnokságon Franciaországban.

hvg.hu Sport

Norvégia - Magyarország - ÉLŐ

Olyasmi történhet, amire 30 éve nem volt példa: a magyar labdarúgó válogatott kijuthat egy világverseny döntő tornájára. Ehhez nem kell más, mint a 2016-os franciaországi Európa bajnokság csütörtöki és vasárnapi pótselejtezőin oda-vissza alapon jobban szerepelni Norvégiánál. Az első mérkőzés helyszíne tehát Oslo, ahol októberben kisebb népünnepély alakult ki, amikor a sorsolásnál kiderült, hogy a magyarokkal játszanak. Hogy aztán mennyire volt igazuk, kövesse percről percre tudósításunkban.

hvg.hu/MTI Sport

Pótselejtező: Készen állunk, de Norvégia az esélyes

A taktika és a csapat képe összeállt, de még nem árulta el a holnapi mérkőzés kezdőcsapatát Bernd Storck magyar szövetségi kapitány. A norvég labdarúgó-válogatottat tartja a párharc első mérkőzésének esélyesének, de nem tartanak attól, hogy ne maradna esély a visszavágóra.

Dercsényi Dávid Itthon

Láthatatlan meccset adott a köztévé

Szó szerint nézhetetlen meccset közvetített vasárnap délután az M4 - a mezőkövesdi találkozót infrakamerával kellett volna közvetíteni, olyan köd ereszkedett a pályára. A hazai edző le is mondott, a csatornától nem érkezett hasonló hír.

hvg.hu Itthon

Iskolai tananyag lehet a futball

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy módosítási előterjesztést nyújtott be a kerettantervhez, aminek értelmében a labdarúgás bekerülne az általános és középiskolai tantervbe mint kötelező tananyag - ismerteti az Origo a kormany.hu oldalra kitett javaslatot. Ennyire valószínűleg nem általános a terv, inkább bizonyos tagozatokat céloz.

hvg.hu Foci

Így még nem verték el Dárdaiékat

Legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Dárdai Pál vezette Hertha BSC, mióta a szakember vezeti az berlini alakulatot. A Mönchengladbach átrohant a csapaton, csak egy gólra futotta a hazaiaknak.

hvg.hu/MTI Foci

Blatter szerint már korábban le kellett volna köszönnie

Sajnálja, hogy nem távozott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség éléről már 2014-ben, közvetlenül a brazíliai vb után - jelentette ki Joseph Blatter elnök, akivel szemben - több magas beosztású vezetővel, így a FIFA-alelnök és európai futballelnök Michel Platinivel egyetemben - vizsgálat folyik pénzügyi szabálytalanságok, korrupció gyanúja miatt.

hvg.hu Itthon

Transparency: átláthatatlanul ömlik a közpénz Felcsútra

Óriásstadionok kisvárosokban, követhetetlenül ömlő pénzek, uram-bátyám viszonyok az állam és a sportszövetségek között – a korrupciós gyakorlatokat vizsgáló Transparency International most lezáruló vizsgálata több mint vészjósló következtetéseket tartalmaz. Az egész rendszer abszolút nyertese egy Felcsút nevű település és sportegyesülete.

Nagy Gábor Itthon

Amikor legutóbb megvertük a norvégokat

Pontosan 34 éve győzött Magyarország legutóbb Norvégia ellen, akkor ez a világbajnokságra kijutást jelentette, a tévénézők pedig megismerkedhettek Mészöly Kálmán szövetségi kapitány szaftos szókincsével.

hvg.hu Foci

Lemondott az NB1-es Békéscsaba elnöke

A békéscsabai labdarúgóklub elnöke azt követően mondott le, hogy a csapat megnyerte legutóbbi mérkőzését a Videoton ellen. Kovács Mihály elmondása szerint elvégezte feladatát.

1 2 3 4 5 6 7
43
A címlapról ajánljuk
Soros nem kéri vissza az aprót

Soros nem kéri vissza az aprót

Kovács Zoltán kormányszóvivő nem hajlandó elárulni, mennyi ösztöndíjat kapott a Soros alapítványtól, így magunk eredtünk ennek a nyomába. A sajtóban eddig megjelent számok a mi kalkulációnk szerint nem stimmelnek.