hvg.hu Nagyítás

Tüntetők és szurkolók a hét képein

Bizonyítványosztó demonstrációt tartottak a tanárok, megnyílt a 87. Ünnepi Könyvhét, elkezdődött a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, elbúcsúztatták Muhammad Alit, kerékpáros dizájn kiállítás nyílt Budapesten. A hét fontosabb eseményei képekben.

hvg.hu Sport

Foci-Eb 3. nap: Bemutatkozott egy nagy, és két titkos esélyes - percről percre

Horvátországot, Lengyelországot és Ausztriát mondták a szakírók a foci-Eb nagy talányainak. Mindháromról úgy gondolták, bár kevesen hinnék, de egészen meglepő eredményre képesek. Nos, közülük ketten vasárnap bemutatkoztak. (Az osztrákok majd ellenünk, kedden.) És persze jött Németország, a nagy esélyes is. Végül mindhárom csapat győzött.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt - Mizsur András Sport

Euro 2016, 2. nap: Anglia - Oroszország 1-1

Először az Európa-bajnokságok történetében egy testvérpár, Taulant és Granit Xhaka egymás ellen küzdött az Albánia-Svájc-mérkőzésen, ahol végül a svájciak nyertek egy korai góllal. A következő meccsen a két újonc összecsapásán végül Bale-ék örülhettek, miután 2-1-re nyert Wales Szlovákia ellen. Az esti angol-orosz meccs helyszínén, Marseille-ben viszont egyre súlyosabb a helyzet, két szurkoló élet és halál között van.

Bicsérdi Ádám Sport

Egy bombagól mentette meg a franciákat az Eb-nyitányon

Payet gyönyörű, a 89. percben lőtt góljával nyert 2-1-re Franciaország Románia ellen a 2016-os Európa-bajnokság első mérkőzésén. Nehéz szülés volt ez a házigazdák részéről, hiszen sokáig úgy tűnt, a szervezetten védekező románok rászolgálnak a döntetlenre.

Darvasi László Sport

Szurkolni fogok, de

A szurkolás azért nagyszerű dolog, mert annyi mindenre ad fölmentést. Például fölment a butaság alól.

Bicsérdi Ádám Sport

A félelem megeszi a foci-Eb-t?

Le jour de gloire est arrivé, azaz eljött a dicsőség napja – vajon mi fog lejátszódni a fejekben, amikor ehhez a sorhoz ér a Marseillaise, a francia himnusz éneklése/hallgatása közben a Stade de France közönsége, a pályán vigyázban álló 22 játékos, és persze sok millió tévénéző? A dalnak és a stadionnak is különleges és sok eseménytől terhes a szimbolikája – a 2016-os Európa-bajnokság igazi kérdése az, tragédia vagy büszkeség tapad-e majd ehhez a két szimbólumhoz a torna után.

hvg.hu/MTI Itthon

Lázárnak olyan infója van a foci-Eb-ről, amit a TEK nem ismer

A miniszternek az a benyomása, hogy az amerikai titkosszolgálatok határozottabban ítélik meg a biztonsági kockázatot európai kollégáiknál. Lázár hozzátette, a labdarúgó Európa-bajnokságra utazóknak minden szükséges biztonsági információt megadnak előzetesen.

HVG Extra Business Business magazin

Kassai Viktor: ”A legmagasabb szinten már nem fogadják el a tévedést”

Tatabányai lakótelepről indulva, szakmája szamárlétráját végigjárva ért fel a csúcsra Kassai Viktor, aki hamarosan újra Európa-bajnokságra utazhat. Portré a játékvezetőről, aki szerint karrierje elején az ember még tanulhat tévedéseiből, bizonyos szint felett azonban már csak a hibák elkerülése tartja versenyben.

hvg.hu Sport

Németország-Magyarország 2-0

Nem volt bosszú Bernért, nem volt jó játék: a németek könnyedén verték a játékban alig valamit mutató magyar válogatottat. Egy hét maradt az Eb kezdetéig, és nem volt ígéretes, amit láttunk.

hvg.hu Sport

Franciaországban akart robbantani – Ukrajnában elfogták

Fegyvereket és robbanószert próbált meg kicsempészi Ukrajnából az a francia állampolgár, akit kijevi közlések szerint az ukrán-lengyel határon fogtak el az ukrán rendőrök. Az őrizetbe vételt néhány nappal a franciaországi labdarúgó EB kezdete előtt hajtották végre.

1 2 3 4 5 6 7
47
A címlapról ajánljuk