Bicsérdi Ádám - Mizsur András Sport

25 ok, amiért még unokáinak is emlegetni fogja a foci-Eb-t

Maradona kezezős gólja, Bergkamp argentinoknak lőtt kapásgólja, Beckham világűrbe lőtt tizenegyese, vagy Balotelli mémmé váló gólöröme - vajon a 2016-os Európa-bajnokságnak volt-e ezekhez hasonló, évek múlva is emlegethető pillanata? Lássuk a 25 játéknap 25 legjobb sztoriját magyar és nemzetközi szemszögből!

Dénes Ferenc Gazdaság

Startvonal

Miért érzi a válogatottat és benne magát győztesnek a közvélemény?

Darvasi László Sport

Darvasi László: A mérték elvesztése

A mai labdarúgás üzenete az, hogy te is lehetsz hős, ikon, tejszagú kisgyermekek mintaképe, és te is törhetsz össze akárhány százmilliós sportautót. Rajtad múlik - írja a József Attila-díjas író Eb-sorozatunkban.

Unyatyinszki György Sport

A nap Izlandról, az este a franciákról szólt

Vasárnap összeállt a labdarúgó-Eb elődöntőinek párosítása a Franciaország-Izland negyeddöntőt követően. Számtalan érv szól a házigazdák sikere mellett, ám Izland példaértékűen teljesített.

Bodnár Zsolt Sport

Németország hatalmas lépést tett az Eb-győzelem felé

Kisdöntőnek is nevezték a német-olasz összecsapást az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, amelyen végül egy drámai büntetőpárbaj döntött Németország győzelméről. A világbajnokok így a Franciaország-Izland találkozó győztesével játszanak az elődöntőben.

Bodnár Zsolt Sport

Németország-Olaszország 1:1

Az olaszoknak újabb nagy akadályt kellett volna leküzdeniük, de Spanyolország után Németországon nem sikerült túljutniuk. Most találkozott először két csoportgyőztes az Eb során – a németek végül drámai büntetőpárbaj után jutottak a négy közé, ahol a Franciaország-Izland találkozó győztesével játszanak majd a döntőbe jutásért.

Bicsérdi Ádám Sport

Wales óriási meglepetésre kiejtette Belgiumot is

A belgák ellen szenzációs meccsen fordítottak egygólos hátrányból, és végül 3-1-re nyertek a jóval esélyesebbnek hitt belga válogatott ellen. Az elődöntőben Portugáliával találkoznak.

hvg.hu Sport

Magyarország - Belgium: 0-4 - Percről percre

A nap első meccsén Franciaország, ha látszólag nehezen is, de 2-1-re megverte az íreket, majd a németek átrohantak a szlovákokon (3-0). A nap meccse azonban nekünk mindenképpen az esti magyar-belga volt. A magyar szurkolók Toulouse-ban és Magyarország megannyi városában is már órákkal a meccs kezdete előtt is hangoltak a meccsre.

1 2 3 4 5 6 7
49
A címlapról ajánljuk
Sok megválaszolatlan kérdés a tragédia után

Sok megválaszolatlan kérdés a tragédia után

Megnyugtató információkra hiába vártunk vasárnap az olaszországi buszbalesettel kapcsolatban. Még mindig nem tudni, mi okozta a tragédiát, az áldozatokat sem sikerült még azonosítani.