hvg.hu Ingatlan

Lakást bérelne a pesti belvárosban? Elkésett

Óriási a kereslet a bérlakások iránt, különösen az egyetemisták nyár végi rohama miatt. Sokan a belvárosban egyáltalán nem találnak lakást, de a külső kerületekben is jóval magasabb a bérleti díj, mint két-három éve.

hvg.hu Gazdaság

A nap, amikor Orbán Viktor nem csak dicsérte, hanem cikizte is Donald Trumpot

Egy nap, öt hír, akiről mindenki beszél: Folytatódik a véres erőszakhullám Európa-szerte; idehaza továbbra fókuszban van a menekültkérdés és az Orbán-Trump-viszony; több szempontból sem zökkenőmentes a felkészülés a riói olimpiára; este kiderültek a felvételi ponthatárok, a hvg.hu-n pedig az, hol, mennyiért lakhatnak a leendő egyetemisták; hatalmas vita kerekedett a Quimby tusnádfürdői fellépéséről.

hvg.hu Gazdaság

Albérlet, te drága: elviheti egy szülő fizetésének kétharmadát

Felpezsdült az ingatlanpiac, nőttek a reálbérek. Ami jó hír. Megugrottak az albérleti díjak. Ami a bérlőknek rossz hír. A felsőoktatási felvételi ponthatárok ma esti kihirdetése előtt arra voltunk kíváncsiak, hogy a nettó fizetésből mennyit visz el egy átlagos albérlet. Sokat.

hvg.hu Ingatlan

A német világbajnok beteg gyerekek álmait teljesíti

Most éppen lakást keres a Toni Kroos Alapítvány egy dialízises kislánynak és testvéreinek. A focista nem csak adományoz, hanem adományokat szervez, akciókat koordinál, és amikor tud, személyesen is jelen van az alapítvány életében.

hvg.hu Vállalkozás

Eldőlni látszik az ingatlanpiac nagy kérdése

A bérleti díjak komolyan emelkedtek az idei évben, a fellendülés mögött hasonló okok húzódnak meg, mint az adásvételek esetén: a háztartások javuló bizalma, az elhalasztott költözések megvalósulása. Értelemszerűen a bérleti piacon azok jelennek meg, akik nem rendelkeznek elegendő tőkével a lakásvásárláshoz, de a magas bérleti díjak mellett felmerül a kérdés, jobban megéri-e a lakásvásárlást hitelből finanszírozni, mint ugyanazt a lakást kibérelni? Az Otthon Centrum és az Otthon Centrum Hitel Center számításai szerint egyértelműen igen. Tízéves időtávon a lakásbérlés és ugyanannak a lakásnak a hitelből történő megvásárlása között akár tízmillió forintos költségkülönbség is lehet, az utóbbi javára.

MTI Ingatlan

Letöri az égbe szökő lakbérárakat a német kormány

A német kormány elfogadta szerdán a lakbérplafon bevezetéséről szóló törvénytervezetet, amelyet a nagyvárosokban és egyetemi városokban alkalmaznak majd, hogy megakadályozzák a bérleti díjak hirtelen emelkedését.

hvg.hu Ingatlan

Lakásbérlés vagy vásárlás – itt vannak a számítások

Lakásvásárlás készpénzből, hitelből, vagy maradjunk a bérlésnél? A válság előtt nagyon sokak számára egyértelmű volt a válasz: vásárolni! Ezt a nagyon magas tulajdonosi részarány is jól mutatja a magyar lakáspiacon. A lakásárak csökkenésével, a devizaalapú hitelek törlesztőrészleteinek megugrásával azonban már nem olyan egyértelmű a válasz. Az Otthon Centrum megvizsgálta, hogy jelen körülmények között a vásárlás, illetve a bérlés milyen pénzügyi következményekkel jár. Sok függ a jövőbeli ingatlanárak és bérleti díjak emelkedésétől, illetve a különböző befektetési formák hozamaitól, de jelenleg mégis inkább úgy tűnik, hogy a vásárlás továbbra is némileg kifizetődőbb.

hvg.hu Plázs

Lakása van Berlinben? Most örülhet

A német főváros ingatlanárai és bérleti díjai látszólag megállíthatatlanul vágtatnak az ég felé, kétszer akkora növekedést produkálva, mint bármely más németországi régió – adta hírül a Spiegel.

hvg.hu Ingatlan

A metró mellett lakik? Hamarosan gazdag lehet!

Tízből hét új metrómegálló közvetlen környezetében kedvezőbb volt az ingatlanok árváltozása, mint az adott helyszínt körülölelő tágabb városrészben. Befektetésként sem utolsók az ilyen ingatlanok, minden bizonnyal könnyen lehet majd kiadni őket albérletbe, lévén az M4 vonala több egyetemet is érint.

1 2

A címlapról ajánljuk