hvg.hu Ingatlan

Lakást bérelne a pesti belvárosban? Elkésett

Óriási a kereslet a bérlakások iránt, különösen az egyetemisták nyár végi rohama miatt. Sokan a belvárosban egyáltalán nem találnak lakást, de a külső kerületekben is jóval magasabb a bérleti díj, mint két-három éve.

hvg.hu Gazdaság

A nap, amikor Orbán Viktor nem csak dicsérte, hanem cikizte is Donald Trumpot

Egy nap, öt hír, akiről mindenki beszél: Folytatódik a véres erőszakhullám Európa-szerte; idehaza továbbra fókuszban van a menekültkérdés és az Orbán-Trump-viszony; több szempontból sem zökkenőmentes a felkészülés a riói olimpiára; este kiderültek a felvételi ponthatárok, a hvg.hu-n pedig az, hol, mennyiért lakhatnak a leendő egyetemisták; hatalmas vita kerekedett a Quimby tusnádfürdői fellépéséről.

hvg.hu Gazdaság

Albérlet, te drága: elviheti egy szülő fizetésének kétharmadát

Felpezsdült az ingatlanpiac, nőttek a reálbérek. Ami jó hír. Megugrottak az albérleti díjak. Ami a bérlőknek rossz hír. A felsőoktatási felvételi ponthatárok ma esti kihirdetése előtt arra voltunk kíváncsiak, hogy a nettó fizetésből mennyit visz el egy átlagos albérlet. Sokat.

hvg.hu Ingatlan

A német világbajnok beteg gyerekek álmait teljesíti

Most éppen lakást keres a Toni Kroos Alapítvány egy dialízises kislánynak és testvéreinek. A focista nem csak adományoz, hanem adományokat szervez, akciókat koordinál, és amikor tud, személyesen is jelen van az alapítvány életében.

hvg.hu Vállalkozás

Eldőlni látszik az ingatlanpiac nagy kérdése

A bérleti díjak komolyan emelkedtek az idei évben, a fellendülés mögött hasonló okok húzódnak meg, mint az adásvételek esetén: a háztartások javuló bizalma, az elhalasztott költözések megvalósulása. Értelemszerűen a bérleti piacon azok jelennek meg, akik nem rendelkeznek elegendő tőkével a lakásvásárláshoz, de a magas bérleti díjak mellett felmerül a kérdés, jobban megéri-e a lakásvásárlást hitelből finanszírozni, mint ugyanazt a lakást kibérelni? Az Otthon Centrum és az Otthon Centrum Hitel Center számításai szerint egyértelműen igen. Tízéves időtávon a lakásbérlés és ugyanannak a lakásnak a hitelből történő megvásárlása között akár tízmillió forintos költségkülönbség is lehet, az utóbbi javára.

MTI Ingatlan

Letöri az égbe szökő lakbérárakat a német kormány

A német kormány elfogadta szerdán a lakbérplafon bevezetéséről szóló törvénytervezetet, amelyet a nagyvárosokban és egyetemi városokban alkalmaznak majd, hogy megakadályozzák a bérleti díjak hirtelen emelkedését.

hvg.hu Ingatlan

Lakásbérlés vagy vásárlás – itt vannak a számítások

Lakásvásárlás készpénzből, hitelből, vagy maradjunk a bérlésnél? A válság előtt nagyon sokak számára egyértelmű volt a válasz: vásárolni! Ezt a nagyon magas tulajdonosi részarány is jól mutatja a magyar lakáspiacon. A lakásárak csökkenésével, a devizaalapú hitelek törlesztőrészleteinek megugrásával azonban már nem olyan egyértelmű a válasz. Az Otthon Centrum megvizsgálta, hogy jelen körülmények között a vásárlás, illetve a bérlés milyen pénzügyi következményekkel jár. Sok függ a jövőbeli ingatlanárak és bérleti díjak emelkedésétől, illetve a különböző befektetési formák hozamaitól, de jelenleg mégis inkább úgy tűnik, hogy a vásárlás továbbra is némileg kifizetődőbb.

hvg.hu Plázs

Lakása van Berlinben? Most örülhet

A német főváros ingatlanárai és bérleti díjai látszólag megállíthatatlanul vágtatnak az ég felé, kétszer akkora növekedést produkálva, mint bármely más németországi régió – adta hírül a Spiegel.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával