MTI / hvg.hu Gazdaság

Arabok veszik egymás után a lakásokat egy magyar városban

Tizenhat lakást vásároltak meg arab országokból érkezők Komlón, míg az előző években ehhez hasonló vétel sem volt – írja szerdai számában a Népszabadság a város polgármesteri hivatalától származó információra hivatkozva.

hvg.hu Gazdaság

Vége a lakásvásárlók lehúzásának

Alacsony plafont szab a kormány a hitelközvetítői jutalékoknak, annak a lakásvásárlási költségnek, amire általában azt mondják, hogy az "önnek ingyenes". Nagy érvágás ez a hitelközvetítőknek, zúgolódik a piac.

hvg.hu Ingatlan

Álomlakás vagy pénznyelő? Ezekre figyeljen, ha lakást venne

Mindenki tud olyan horror-történetet, amikor a megvásárolt lakásról vagy házról kiderült, hogy csak a csempe tartja össze és a beköltözés után fél nappal az is elkezd potyogni a falról, vagy az első estén derül ki, hogy gyakorlatilag a légifolyosó leszállóága alá költöztünk és a fejünk felett száll le az összes repülőgép. Dolgok, amire figyelni kell, ha megnézünk egy ingatlant.

MTI Itthon

Bővítésre és használt lakásra is lehet költeni az új szocpolt

A lakásépítési, illetve -vásárlási kedvezmény néven futó, vissza nem térítendő állami támogatás július elsejével átalakul: a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) meglévő használt lakás bővítésére, valamit használt lakás vásárlására is felhasználható a továbbiakban.

hvg.hu Gazdaság

Jön az új szocpol, megmutatjuk, kinek mire lehet jó

Rendkívül nagy érdeklődés övezi a júliusban érkező, de már igényelhető új szocpolt. Jelentős újítás, hogy a korábbi támogatási rendszert felváltó Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) már nem csak új, hanem használt lakás vásárlására is fordítható. Míg korábban 2 millió forint önerővel maximum 10 millió forintért lehetett ingatlant vásárolni, addig most a két gyermek után járó 1 millió forintos állami támogatással együtt már egy 15 millió forintos lakás is elérhető.

MTI Gazdaság

Simicskó nevében az Emmi vágott vissza az Átlátszónak

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára közleményben jelezte: cáfolja az Átlátszó portál állítását szülei lakásvásárlásaival kapcsolatban. Az MTI-hez szerdán este eljuttatott közleményében Simicskó István visszautasítja azt a "sugalmazást", hogy politikai szerepvállalásának bármilyen köze lenne szülei anyagi helyzetéhez, valamint ingatlanszerzéseihez.

MTI Ingatlan

Régen nem vettek annyi lakást hitelből, mint idén

A hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya évek óta először az idén lépte át a 20 százalékot - közölte az Otthon Centrum Hitel Center (OCHC) hétfőn, az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat által bonyolított vásárlások alapján.

hvg.hu Itthon

Lázár elmondta a Hír Tv-nek, hogy miért támadják őt

A Hír Tv-nek adott interjút szerdán a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki nem tüntette fel vagyonbevallásában a kisfiának vásárolt kb. 70 milliós lakást. Van ötlete arra is, kinek állnak érdekében az ellene indított támadások.

hvg.hu Itthon

Lázárnak mégsem kellett volna beleírnia a vagyonnyilatkozatába fia lakását

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek holtig tartó haszonélvezeti joga van a Giró-Szász András rokonától vásárolt, elegáns svábhegyi lakásra. Ezt pedig köteles lenne feltüntetni a vagyonnyilatkozatban - írtuk, de tévedtünk. Kiderült, hogy nem neki, hanem feleségének, és vele azonos keresztnevű édesapjának van holtig tartó haszonélvezeti joga. Ennek pedig nem kell szerepelnie a vagyonbevallásban.

Fazekas Zsuzsa Gazdaság

Lakást venne? Így kerülje el a milliós csalódást!

Van, amikor már azt hisszük, megtaláltuk álmaink lakását, képzeletben már be is rendeztük, már le is tettünk néhány százezer forint foglalót, és az utolsó pillanatban rájövünk, valami mégsem stimmel. Összeszedtünk néhány olyan okot, amelyek még a szerződés előtt arra késztethetnek bennünket, hogy elálljunk a lakásvásárlástól még akkor is, ha ezzel több százezer forintot bukunk. Hogyan lehet ezt elkerülni? Mire figyeljünk, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen meggondolni magunkat?

hvg.hu Ingatlan

Nem hinné, hogy ez a lakás 550 millióba kerül

A budapesti belvárosban, egy görög étterem tőszomszédságában, fenséges paraméterekkel, de a kíváncsiskodók elől mégis kellően rejtve eladó egy 660 négyzetméteres lakás. Megnézné?

hvg.hu Ingatlan

Lehet, hogy mégsem jön a félszocpol?

Bár a napokban több helyen is megjelent az az információ, miszerint március 1-től bevezetik a használt lakás vásárlására is felhasználható félszocpol, a beharangozott változások mégsem léptek életbe - írja a Lakásfókusz ingatlanos blog.

MTI Gazdaság

Jön a félszocpol a 35 év alattiak lakásvásárlásához

A fiatalok otthonteremtési támogatása címén márciustól a lakásépítési és vásárlási kedvezmény – közismert nevén a szocpol támogatás – felét kaphatják azok a legalább egy gyermeket nevelő 35 év alatti fiatal házasok, élettársak vagy egyedülállók, akik használt lakást vásárolnak.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: Mindent kifizettek, mégis utcára kerülhetnek

Ha az jogszerű, hogy az építési vállalkozó eltüntette a jelzálog tárgyát, akkor az is jogszerű, ha a lakók téglánként eltüntetik a kifizetett lakásukat, ha bírósági ítélettel kilakoltatják őket belőle? A Népszabadság története egy lakásvásárlási kálváriáról.

MTI Ingatlan

OC: minimális mozgás várható csak a lakáspiacon

A lakáspiacon a válság óta évente 85-90 ezer ingatlan cserél tulajdonost, a szám jövőre sem változik, legfeljebb minimálisan emelkedik az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat szerint. Fellendülésre csak középtávon, 2-3 éves távlatban számítanak.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk