Itthon

Lakásvásárlás vagy albérlet: mi a jó döntés?

A felnőtt lét ott kezdődik, mikor először fizeti be valaki a saját villanyszámláját. Ehhez lakást kell venni, vagy bérelni. Utóbbi sokak szerint ostobaság, mert úgy tartják, a bérléssel az ember kidobja a pénzét az ablakon. A másik érv szerint nem szabad beláthatatlan időre fizetési kötelezettséget vállalni, és ha vállalunk, akkor is csak a fizetésünk bruttó 20 százalékáig.

MTI Gazdaság

GfK: nem jött meg a magyarok vásárlási kedve

Továbbra is stabilan alacsony a lakosság vásárlási hajlandósága. Ezt mutatja az is, hogy a komplex Fogyasztói Bizalom Index (FBI) emelkedése lelassult: a második negyedévhez képest mindössze 2,8 ponttal 175,7 pontra emelkedett, míg az első negyedévhez képest a második három hónapban még hét ponttal nőtt − derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet és a Corvinus Egyetem közös felmérésének legfrissebb eredményeiből.

HavariaPress Itthon

Elrendelték a nyomozást Bencze ügyében

Ismeretlen tettes ellen rendelte el a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt annak a feljelentésnek a kapcsán, amelyet Bencze Józseffel szemben tettek. Gyanúsított nincs - tudta meg a HavariaPress.

hvg.hu Gazdaság

Az otthontalanság otthona – lakást venni 2010-ben

A Fidesz programjából nem derül ki, hogy az új kormánytól milyen intézkedésekre számíthatnak a lakáspiac szereplői. Pedig probléma akad bőven: mélyponton a lakásvásárlási és lakásépítési kedv, az állami lakástámogatás minimálisra szűkült, a szigorodó feltételek miatt folyamatosan csökken a lakáshitelkérelmek száma. A hvg.hu utánajárt, mikor és hogyan érdemes mégis az idén lakást vásárolni.

hvg.hu Gazdaság

Hogyan adjuk el hitellel terhelt lakásunkat?

A magyar lakásállomány közel kétötöde terhelt jelzáloggal, így sokan szembesülnek azzal a dilemmával, hogy hitellel terhelt lakásuk eladásából tudják csak részben fedezni az újonnan megvásárolandó ingatlan árát. Nem egyszerűen, nem is feltétlenül olcsón, de megoldható a probléma.

hvg.hu Vállalkozás

Áfaemelés lakásvásárlásoknál: hogyan spórolhatunk a legtöbbet?

Az új építésű lakást keresőknek a lakáslízing jelentheti a legolcsóbb megoldást, mivel a finanszírozott összeg áfarésze után nem kell kamatot fizetni - állítja a Lízingszövetség. A lakástámogatási kedvezmények megszüntetése és az áfa emelése szerintük a lízingfinanszírozás további elterjedését és az újlakáspiac fellendülését hozhatja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk