MTI Nagyítás

Téli alpesi hegymászótanfolyam a Magas-Tátrában

A tanfolyam célja a biztonságos téli hegymászáshoz nélkülözhetetlen ismeretek és gyakorlatok elsajátítása. A vizsgázott hegymászóvá válás feltétele az alapfokú sziklamászó-tanfolyamot követően a nyári és a téli alpesi tanfolyam teljesítése. Téli alpesi hegymászótanfolyam és lavinamentési gyakorlatok a Magas-Tátrában, az Öt-tavi-katlanban, a 2015 méter magasan fekvő Téry Ödön-menedékház közelében.

MTI Világ

Két elhunyt hegymászót találtak a Fogarasi-havasokban

Két férfi holttestét találták meg a csendőrök és a hegyimentők a romániai Fogarasi-havasokban a hétvégén – közölte a Digi24 hírtelevízió. A holttestek hivatalos azonosítása még nem zajlott le, minden bizonnyal a múlt szombaton eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpárt találták meg.

MTI Világ

Lavina fenyeget egy nepáli falut, minden lakót kimenekítenek

Lavinaveszély miatt kiürítenek egy falut Nepálban, a turisták körében népszerű Langtang-völgyben. Egy rendőrségi szóvivő szerint Kaynzin mind a 150 lakóját kimenekítik. A térségben súlyos pusztítást végzett az április 25-ei 7,9-es erősségű földrengés.

MTI Világ

Lavinaveszély van a Kárpátokban

A magas hegyeken megindult hóolvadás miatt lavinaveszély alakult ki az Északkeleti-Kárpátokban - közölte a rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma az Interfax hírügynökség internetes hírszolgálata szerint.

MTI Sport

Lavinaveszély nehezítette Balzsay edzéseit

Hamarosan befejezi a lengyelországi alapozó edzőtábort, ezt követően pedig Hamburgban folytatja a felkészülést Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka, aki április 21-én Schwerinben klubtársa, a kazah származású, de német színekben versenyző Dimitri Sartison ellen lép szorítóba.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával