MTI Itthon

Polt Péter szerint nem sok a kilenc év

A Magyar Nemzetnek és az Estének adott interjújában a gyanúsítottak emberi jogairól, a korrupció elleni küzdelemről is beszélt az új legfőbb ügyész, a "Gyurcsány-ügyről" és a 2006-os rendőri túlkapásokról azonban azt állította, nincs elegendő információ a birtokában ezekről az ügyekről.

MTI Itthon

KDNP: Polt Péter felkészült jogász

A KDNP-frakció biztos abban, hogy Polt Péter megválasztása után kezdődő tevékenysége is pártatlanságot és szakszerűséget tükröz majd.

Hírszerző/FH Itthon

Polt Péter antikorrupciós csoportot tervez

Nagy megtiszteltetés a megválasztása, és meg is hatódott, mert ezúttal a képviselők jóval több mint kétharmada szavazott neki bizalmat. Ez pedig olyan legitimációt jelent, amely csak segítheti a munkáját - ezt mondta hétfő este Polt Péter az Országházban azután, hogy megválasztották legfőbb ügyésszé, és letette esküjét.

MTI Itthon

Egyhangúlag támogatta Polt Péter megválasztását a Fidesz-KDNP

Egyhangúlag támogatta a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciója Polt Péter legfőbb ügyésszé választását - közölte a Fidesz frakcióvezetője a két kormánypárti képviselőcsoport hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján, a Parlamentben.

hvg.hu Itthon

Még ma leteheti az esküt Polt

A köztársasági elnök Polt Pétert javasolta a legfőbb ügyészi posztra, a napirend szerint fél nyolckor születik meg a döntés. A honatyák ma döntenek arról is, hogy megszűnjön-e a közjogi méltóságok 13. havi illetménye.

MTI Itthon

Legfőbbügyész-jelölés: Balsai nem javasolt senkit Schmittnek

Nem hangzottak el nevek a legfőbb ügyész személyét illetően - mondta Balsai István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán azután, hogy Schmitt Pál államfőnél járt a Sándor-palotában. Harrach Péter KDNP-frakcióvezető viszont nevekről is beszélt a köztársasági elnökkel.

MTI Itthon

Kovács Tamás: a móri felülvizsgálat kötelessége lesz utódomnak

Akárki lesz az utódom, akárhogy alakulnak a dolgok, az biztos, hogy az ügyészségnek erkölcsi kötelessége, hogy végére járjon: hibázott-e az ügyészség a móri eljárásban - ismételte meg az MTI kérdésére Kovács Tamás legfőbb ügyész hivatalba lépésekor ismertetett álláspontját

MTI Itthon

Szerdán egyeztethetnek a legfőbb ügyészről

Várhatóan szerdán egyeztet mind az öt parlamenti párt frakcióvezetőjével a legfőbb ügyész személyéről Schmitt Pál köztársasági elnök - tudta meg az MTI több frakciótól származó forrásból.

hvg.hu Itthon

Kovács Tamás szerint független marad az ügyészség

A kormánypártok prominensei nyilatkozataikban s a parlamentnek beterjesztett törvényjavaslatokkal egyaránt kinyilvánították, hogy nem készülnek megszüntetni az ügyészi szervezet függetlenségét - mondta Kovács Tamás legfőbb ügyész a Népszabadságnak adott interjúban..

Babus Endre Itthon

Kilenc év a főállamügyésznek

Az első Orbán-kabinet még saját fennhatósága alá akarta rendelni az ügyészséget. Vajon miért indul el most ezzel éppen ellentétes irányba a koalíció?

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk