MTI Itthon

Egyhangúlag támogatta Polt Péter megválasztását a Fidesz-KDNP

Egyhangúlag támogatta a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciója Polt Péter legfőbb ügyésszé választását - közölte a Fidesz frakcióvezetője a két kormánypárti képviselőcsoport hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján, a Parlamentben.

hvg.hu Itthon

Még ma leteheti az esküt Polt

A köztársasági elnök Polt Pétert javasolta a legfőbb ügyészi posztra, a napirend szerint fél nyolckor születik meg a döntés. A honatyák ma döntenek arról is, hogy megszűnjön-e a közjogi méltóságok 13. havi illetménye.

MTI Itthon

Legfőbbügyész-jelölés: Balsai nem javasolt senkit Schmittnek

Nem hangzottak el nevek a legfőbb ügyész személyét illetően - mondta Balsai István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán azután, hogy Schmitt Pál államfőnél járt a Sándor-palotában. Harrach Péter KDNP-frakcióvezető viszont nevekről is beszélt a köztársasági elnökkel.

MTI Itthon

Kovács Tamás: a móri felülvizsgálat kötelessége lesz utódomnak

Akárki lesz az utódom, akárhogy alakulnak a dolgok, az biztos, hogy az ügyészségnek erkölcsi kötelessége, hogy végére járjon: hibázott-e az ügyészség a móri eljárásban - ismételte meg az MTI kérdésére Kovács Tamás legfőbb ügyész hivatalba lépésekor ismertetett álláspontját

MTI Itthon

Szerdán egyeztethetnek a legfőbb ügyészről

Várhatóan szerdán egyeztet mind az öt parlamenti párt frakcióvezetőjével a legfőbb ügyész személyéről Schmitt Pál köztársasági elnök - tudta meg az MTI több frakciótól származó forrásból.

hvg.hu Itthon

Kovács Tamás szerint független marad az ügyészség

A kormánypártok prominensei nyilatkozataikban s a parlamentnek beterjesztett törvényjavaslatokkal egyaránt kinyilvánították, hogy nem készülnek megszüntetni az ügyészi szervezet függetlenségét - mondta Kovács Tamás legfőbb ügyész a Népszabadságnak adott interjúban..

Babus Endre Itthon

Kilenc év a főállamügyésznek

Az első Orbán-kabinet még saját fennhatósága alá akarta rendelni az ügyészséget. Vajon miért indul el most ezzel éppen ellentétes irányba a koalíció?

hvg.hu Itthon

Lázár nem mondta meg, kit jelölnek a legfőbb ügyésznek

Nem árulta el a Fidesz frakcióvezetője, kit jelölnek legfőbb ügyésznek. Lázár János azt állította, az államfővel is csak időpontokról egyeztettek. Leszögezte: a választójog a határon túli magyarokra való kiterjesztéséről nem született döntés

MTI Itthon

Legfőbbügyész-jelölés: Polt és Belovics neve is elhangzott

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint legkésőbb november végén meg kellene választania az Országgyűlésnek a legfőbb ügyészt. A Schmitt Pál államelnökkel folytatott megbeszélésen Polt Péter és Belovics Ervin neve is elhangzott lehetséges jelöltként.

MTI Itthon

Orbán és András király között lát párhuzamot egy fideszes

A Fidesz támogatja, az ellenzéki pártok pedig elutasítják a kormány által tervezett alkotmánymódosítási javaslatot - derült ki az előterjesztés keddi általános vitája során a vezérszónoki felszólalásokból. Egy fideszes szónok egyenesen II. András Aranybullájával vont párhuzamot.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk