hvg.hu Itthon

Lázár nem mondta meg, kit jelölnek a legfőbb ügyésznek

Nem árulta el a Fidesz frakcióvezetője, kit jelölnek legfőbb ügyésznek. Lázár János azt állította, az államfővel is csak időpontokról egyeztettek. Leszögezte: a választójog a határon túli magyarokra való kiterjesztéséről nem született döntés

MTI Itthon

Legfőbbügyész-jelölés: Polt és Belovics neve is elhangzott

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint legkésőbb november végén meg kellene választania az Országgyűlésnek a legfőbb ügyészt. A Schmitt Pál államelnökkel folytatott megbeszélésen Polt Péter és Belovics Ervin neve is elhangzott lehetséges jelöltként.

MTI Itthon

Orbán és András király között lát párhuzamot egy fideszes

A Fidesz támogatja, az ellenzéki pártok pedig elutasítják a kormány által tervezett alkotmánymódosítási javaslatot - derült ki az előterjesztés keddi általános vitája során a vezérszónoki felszólalásokból. Egy fideszes szónok egyenesen II. András Aranybullájával vont párhuzamot.

MTI Itthon

Kilenc évre választanák meg a legfőbb ügyészt

A jelenlegi hat év helyett kilenc évre választaná meg az Országgyűlés a legfőbb ügyészt, akit csak "belülről", az ügyészek közül lehetne kinevezni. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) honlapjára csütörtökön került fel az ügyészségi szolgálati viszonyról szóló törvénymódosítás tervezete.

MTI Itthon

Népszabadság: kilenc évre lehet új legfőbb ügyész

Polt Péternek ismét esélye lehet a legfőbb ügyészi posztra, ha megszűnik Kovács Tamás megbízatása – írta keddi számában fideszes politikusokra hivatkozva a Népszabadság, amely szerint nem hivatalos elképzelések alapján a legfőbb ügyész jelenleg hatéves mandátumát kilenc évre emelnék.

MTI Itthon

Legfőbb ügyészt is választ ősszel a parlament

Mintegy húsz tisztségviselőt, köztük médiatanács-tagokat, felügyelőbizottsági tagokat, legfőbb ügyészt kell az Országgyűlésnek az őszi ülésszaka alatt megválasztania. Legkésőbb december 13-ig új legfőbb ügyészről is kell dönteniük a képviselőknek, hiszen a tisztséget jelenleg betöltő Kovács Tamás akkor betölti 70. életévét, amellyel megbízatása megszűnik.

MTI Itthon

Magyar Hírlap: Belovics Ervin lehet a legfőbb ügyész

A legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese, Belovics Ervin válthatja a vádhatóság élén Kovács Tamást, akinek decemberben lejár a mandátuma - írta pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

MTI Itthon

UD-ügy: az MDF politikai bundáról beszél

Írásbeli kérdéseket intézett a legfőbb ügyészhez Karsai Péter, az MDF országgyűlési képviselője az UD Zrt. ügyben; a politikus arra kér választ, hogyha tudomásukra jut, hogy egy cég kétmilliárd forintot kíván fordítani egy parlamenti párt ellenőrzésére, akkor az ügyészség milyen lépéseket tehet.

Társadalom

Erőátvitel

A legfőbbügyész-jelölt leszavazásával a koalíció az előzetes politikai egyeztetéstől elzárkózó Sólyom László államfőt is megfricskázta. Ez viszont a Polt-csapat hatalmának meghosszabbítását jelenti.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk