MTI Itthon

21 éve történt leszámolás miatt emeltek most vádat

Előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat három férfival szemben a Pest Megyei Főügyészség. A vádlottak 1996 nyarán megölték és Törökbálint határában elrejtették egyikük haragosát.

hvg.hu Gazdaság

Beleröhöghet a spanyol vizsgálók képébe Putyin bizalmasa

Maffiózó, politikus, bankár? Mindegyik!- ezt állítja Vlagyimir Putyin egyik bizalmi emberéről a spanyol csendőrség pénzügyi vizsgáló csoportja. A megállapítások aligha zavarják meg az érdekes pályát befutó orosz tisztségviselő álmát.

hvg.hu Világ

Lelőttek egy kézigránátos embert Munkácson

A nyílt utcán lőtték le a férfit, aki mellett megtalálásakor egy kibiztosított kézigránát hevert. A támadókat később Ungváron fogták el, drogügyi leszámolás lehet a háttérben.

MTI Világ

Féltestvére végzett az al-Kaida egyik jemeni vezetőjével

Testvérviszályban megölték csütörtökön az al-Kaida jemeni szárnyának egyik vezetőjét, s a gyilkosság után történt leszámolásban 17-en vesztették életüket - közölték jemeni biztonsági tisztségviselők és helyi törzsi vezetők.

MTI Világ

Ellenzékieket ellátó orvosokkal is leszámolhattak Szíriában

A szíriai rezsim "könyörtelenül leszámol" a harcokban megsérült ellenzékiekkel és azokkal az orvosokkal, akik ellátják őket - erről számolt be a párizsi székhelyű Orvosok Határok Nélkül (MSF) elnevezésű humanitárius szervezet legfrissebb jelentésében, amelyet csütörtökön ismertettek a francia napilapok.

hvg.hu/MTI Itthon

Családi leszámolás Valkón: négy ember meghalt

Végzett három családtagjával, majd magát is megölte egy fiatal férfi a Pest megyei Valkón - erősítette meg a hvg.hu kérdésére a megyei rendőrfőkapitányság. A holttestekre a szomszédok találtak rá délelőtt 10 óra körül.

MTI Világ

Leszámolás az újságírókkal orosz módra

Mihail Beketovot figyelmeztették, mégsem hagyta abba a leleplező cikkek írását. Olyan témákkal foglalkozott, mint a kétséges földügyletek, a lezsírozott kölcsönök, az asztal alatt átnyújtott csúszópénzek - mindazzal, ami hozzátartozik a Moszkva Himki nevű elővárosában burjánzó korrupcióhoz. "Tavasszal lemondásra szólítottam fel a város vezetőit" - írta egyik utolsó vezércikkében Beketov. "Néhány nappal később felrobbantották az autómat. Mi vár rám legközelebb?"

1 2

A címlapról ajánljuk