hvg.hu Itthon

Így mond búcsút a kormány a letelepedési kötvényeknek

A hvg.hu információi szerint immár biztos, hogy megszűnik a konstrukció. Kivezetéséről akár 2 hét múlva szavazhat is a parlament, talán – elébe menve a Jobbik követelésének – még a migrációellenes alaptörvény-módosítás előtt.

MTI/hvg.hu Itthon

Itt az első lépés a letelepedési kötvény eltörléséhez?

Legkésőbb november közepéig a parlament elé kerül az államháztartási törvény módosítása, ebben lehet majd állást foglalni a letelepedési kötvényről – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn délután újságíróknak Budapesten. Az Orbán Viktor esetleges lemondásáról szóló felvetést hülyeségnek, a vasárnapi ünneplésen való fütyülést pedig mérhetetlen bunkóságnak nevezte.

hvg.hu Itthon

Vona ultimátumot adott Orbánnak

A Jobbik csak akkor támogatja az újabb alkotmánymódosítást, ha a miniszterelnök a betelepítés minden formáját elutasítja, beleértve a letelepedési kötvényt is – ezt mondta újságíróknak Vona Gábor pártelnök kedden azután, hogy négyszemközt egyeztetett Orbán Viktorral a miniszterelnök dolgozószobájában. Vona szerint nem tudta meggyőzni Orbánt arról, hogy a letelepedési kötvény rossz.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az akciós letelepedési kötvény féláron

Féláron, sőt hitelre is lehet kapni magyar letelepedési kötvényt. A kínai és vietnami érdeklődők juthatnak olcsóbban az EU-n belüli szabad mozgáshoz. Mondjuk, vissza ne kapják az akciós kötvény árát.

hvg.hu Gazdaság

Politico: Magyar lyuk tátong a schengeni kerítésen

Orbán Viktor nem finomkodik, ha migránsokról van szó, miközben a kormány csendben letelepedési kötvényeket és ezzel vízummentes belépést kínál az EU-ba az unión kívüli gazdag jelentkezőknek – írta a Politico európai kiadása.

Gyenis Ágnes Itthon

Fizetős kapu a határkerítésen VIP-migránsoknak

Miközben a kormány tömeghisztériát kelt a menekültekkel szemben, a letelepedésért fizetőket minden határon túl támogatja. Ráadásul ebből sem az állam, hanem főképpen egy kivételezett üzleti kör profitál.

Dobszay János Itthon

HVG: Minden másra ott a...

Hogy is néz ki valójában a letelepedési kötvények rendszere? Miként nyernek egyesek 10-20 ezer eurót minden letelepedőn? Milyen forgatókönyvek képzelhetők el Magyarországon az október 2-i népszavazás után? Ki az a Jászai Gellért, aki hirtelen - fölöttébb izgalmas banki hitelek segítségével - majdnem a teljes Hunguest Hotels portfolói irányítójává vált. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ az e heti HVG-ből. Dobszay János szubjektív lapajánlója.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk