hvg.hu/MTI Gazdaság

Habonyt is behívták Rogán bombabiznisze miatt

A Fidesz tagjai nem mennek el arra az albizottsági ülésre, amely a letelepedési kötvényeket értékesítő offshore cégek bevételeit vizsgálná. Az ülésre Habony Árpádot is meghívták.

hvg.hu Itthon

Kósa megint sértődött tanár bácsit játszott – videó

Azt szerettük volna megtudni a Fidesz frakcióvezetőjétől, hogy az a több mint háromezer, zömében ázsiai, akinek letelepedési kötvényt adott el a kormány, nem veszélyezteti-e Magyarország etnikai és vallási összetételét – ahogy ezt az ide telepítendő menekültekről állítják a kormánypártok, akik ellen még népszavazást is kezdeményeztek. Kósa Lajos parlamenti sajtótájékoztatóján nem akart válaszolni a hvg.hu kérdésére, és a folyosón sem jártunk sikerrel.

hvg.hu Gazdaság

Rogán bombabizniszéről most lehullhat a lepel

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a letelepedési államkötvényekkel kapcsolatos lehetséges visszaélések kivizsgálására az MSZP, az LMP és a Jobbik – írta a napi.hu, amely szerint a házszabály szerint kötelező lesz a bizottság felállítása.

hvg.hu Gazdaság

Tehetős pakisztániak vásárolják be magukat Magyarországra is

Évente 100-200 pakisztáni család él a letelepedési kötvények által nyújtott lehetőséggel, hogy jobb életet, jobb oktatást biztosítsanak gyermekeiknek. Ha a magyar letelepedési kötvényből vásárolnak, meg kell válniuk pakisztáni állampolgárságuktól.

hvg.hu Gazdaság

Újabb furcsa történet a letelepedési kötvény-bizniszben

Két lichtensteini cég is előbb kért engedélyt magyar letelepedési engedélyek forgalmazására a Rogán Antal vezette szakbizottságtól, minthogy az ehhez szükséges engedélyeket odahaza beszerezte volna. Az egyik cég székhelye a Belvárosban van, itt is végzi a tevékenységet, Lichtensteinben feltehetőleg a kedvező adófeltételek miatt tűnik fel az anyacége.

MTI Gazdaság

Aki külföldi és fizet, az jöhet

Az idei évben augusztusig 169 millió euró, vagyis 53 milliárd forint bevétele volt a költségvetésnek letelepedési államkötvényekből – derült ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából.

MTI Itthon

PM: letelepedési kötvényt vettek a titokban befogadott keresztények

A Párbeszéd Magyarországért (PM) információi szerint letelepedési kötvényt vásároltak azok a keleti keresztény családok, akikről az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Balog Zoltán korábban azt állította, hogy 2013-2014-ben Magyarország titokban befogadta őket – mondta Barabás Richárd, a PM szakszóvivője.

MTI Itthon

Letelepedési kötvények: parlamenti bizottságot akar a PM

Azt követően döntöttek így, hogy kiderült: a kötvények a jövőben olyan hitelre is megvásárolhatóak, amelyeknek a fedezete maga a letelepedési kötvény. Vagyis nem az állam, hanem csupán a közvetítő cégek érdekei érvényesülnek az értékesítés során.

hvg.hu Gazdaság

Rogán kegyelt cégei 50 milliárdot szakíthattak

A Magyar Nemzet szerint egy év alatt kereshettek 50 milliárd forintot a letelepedési kötvényt áruló, többségükben offshore társaságok, amelyeket csak a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság jelölhet ki.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk