hvg.hu Gazdaság

Tehetős pakisztániak vásárolják be magukat Magyarországra is

Évente 100-200 pakisztáni család él a letelepedési kötvények által nyújtott lehetőséggel, hogy jobb életet, jobb oktatást biztosítsanak gyermekeiknek. Ha a magyar letelepedési kötvényből vásárolnak, meg kell válniuk pakisztáni állampolgárságuktól.

hvg.hu Gazdaság

Újabb furcsa történet a letelepedési kötvény-bizniszben

Két lichtensteini cég is előbb kért engedélyt magyar letelepedési engedélyek forgalmazására a Rogán Antal vezette szakbizottságtól, minthogy az ehhez szükséges engedélyeket odahaza beszerezte volna. Az egyik cég székhelye a Belvárosban van, itt is végzi a tevékenységet, Lichtensteinben feltehetőleg a kedvező adófeltételek miatt tűnik fel az anyacége.

MTI Gazdaság

Aki külföldi és fizet, az jöhet

Az idei évben augusztusig 169 millió euró, vagyis 53 milliárd forint bevétele volt a költségvetésnek letelepedési államkötvényekből – derült ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából.

MTI Itthon

PM: letelepedési kötvényt vettek a titokban befogadott keresztények

A Párbeszéd Magyarországért (PM) információi szerint letelepedési kötvényt vásároltak azok a keleti keresztény családok, akikről az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Balog Zoltán korábban azt állította, hogy 2013-2014-ben Magyarország titokban befogadta őket – mondta Barabás Richárd, a PM szakszóvivője.

MTI Itthon

Letelepedési kötvények: parlamenti bizottságot akar a PM

Azt követően döntöttek így, hogy kiderült: a kötvények a jövőben olyan hitelre is megvásárolhatóak, amelyeknek a fedezete maga a letelepedési kötvény. Vagyis nem az állam, hanem csupán a közvetítő cégek érdekei érvényesülnek az értékesítés során.

hvg.hu Gazdaság

Rogán kegyelt cégei 50 milliárdot szakíthattak

A Magyar Nemzet szerint egy év alatt kereshettek 50 milliárd forintot a letelepedési kötvényt áruló, többségükben offshore társaságok, amelyeket csak a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság jelölhet ki.

MTI Itthon

Paksi bővítés: leszavazták az összes ellenzéki módosítót

Az atomerőmű törvényhez benyújtott valamennyi ellenzéki módosító indítványt leszavazta a gazdasági bizottság, és kormánypárti többséggel elutasította a bizottság a letelepedési államkötvényről szóló törvény módosítására, illetve hatályon kívül helyezésére benyújtott három kormánypárti törvényjavaslat tárgysorozatba vételét is. A Fidesz részéről Bencsik János szavazott a törvény hatályon kívül helyezése mellett.

HVG Gazdaság

Kik a letelepedésikötvény-cégek offshore tulajdonosai?

A letelepedési kötvényeket megvásárló – zömmel offshore – közvetítő hét cég közül többnek megváltozott a tulajdonosi háttere a 2013 közepi indulásukhoz képest – derül ki a gazdasági bizottság által a HVG kérésére kiadott dokumentumokból.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk