MTI Itthon

Letelepedési kötvények: parlamenti bizottságot akar a PM

Azt követően döntöttek így, hogy kiderült: a kötvények a jövőben olyan hitelre is megvásárolhatóak, amelyeknek a fedezete maga a letelepedési kötvény. Vagyis nem az állam, hanem csupán a közvetítő cégek érdekei érvényesülnek az értékesítés során.

hvg.hu Gazdaság

Rogán kegyelt cégei 50 milliárdot szakíthattak

A Magyar Nemzet szerint egy év alatt kereshettek 50 milliárd forintot a letelepedési kötvényt áruló, többségükben offshore társaságok, amelyeket csak a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság jelölhet ki.

MTI Itthon

Paksi bővítés: leszavazták az összes ellenzéki módosítót

Az atomerőmű törvényhez benyújtott valamennyi ellenzéki módosító indítványt leszavazta a gazdasági bizottság, és kormánypárti többséggel elutasította a bizottság a letelepedési államkötvényről szóló törvény módosítására, illetve hatályon kívül helyezésére benyújtott három kormánypárti törvényjavaslat tárgysorozatba vételét is. A Fidesz részéről Bencsik János szavazott a törvény hatályon kívül helyezése mellett.

HVG Gazdaság

Kik a letelepedésikötvény-cégek offshore tulajdonosai?

A letelepedési kötvényeket megvásárló – zömmel offshore – közvetítő hét cég közül többnek megváltozott a tulajdonosi háttere a 2013 közepi indulásukhoz képest – derül ki a gazdasági bizottság által a HVG kérésére kiadott dokumentumokból.

hvg.hu Itthon

RTL: Elegánsan átlépett Kósa nyilatkozata fölött a Fidesz

Offshore hátterű, külföldi cégek árulják a letelepedési kötvényt jelentős haszonnal: az egyik vállalkozás ügyfelenként 14,5 millió forint kezelési költésget számol fel. Kósa Lajos vasárnap még azt mondta, ez nincs rendben, hétfőre azonban - a Fidesz közleménye szerint - tájékozódott és meggondolta magát. Az egyik letelepedésikötvény-forgalmazó cégnek tavaly 18 millárd forintos bevétele volt az eladásokból. Rogán Antal szerint az említett cégek nem is offshore hátterűek, mert az általa vezett gazdasági bizottság előtt felfedték a hátterüket.

MTI Gazdaság

Örül a közvetítő, kínaiak csak nála vehetnek letelepedési kötvényt

A letelepedési kötvények kínai közvetítője, a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) üdvözli a program kormány által végrehajtott módosításait, miszerint az egyes országok állampolgárai kizárólag az adott országra hivatalos engedéllyel rendelkező vállalatnál jelentkezhetnek a programra - közölte a cég hétfőn.

Csabai Károly Gazdaság

Törvénysértések a letelepedésikötvény-bizniszben

Törvénysértés miatt bevonta a liechtensteini S&Z magyarországi letelepedési kötvények közvetítésére szóló engedélyét a parlament gazdasági bizottsága. A szintén jogszabályellenesen működő szingapúri Euro-Asia jogosítványát már fél éve felfüggesztették.

hvg.hu Gazdaság

Átlátszó: Pikáns falatokra lehet találni a letelepedési kötvények titokzatos útján

Többek között a Töröcskei István közvetett tulajdonában álló Széchenyi Bank hajtja be a magyar letelepedési kötvények darabjáért fizetett 250 ezer eurót, amelyet a Töröcskei István által irányított Államadósság Kezelő Központ bocsát ki – írja az Átlátszó. A lap néhány offshore cégen keresztül eljutott a Sólyom légitársasághoz és a kaposvári tábornokper elsőrendű vádlottjához is.

MTI Gazdaság

85 milliárdot kaszált az állam a letelepedési kötvényekből

275,5 millió euró névértékben sikerült eladni a letelepedési kötvényekből – mondta Rogán Antal a gazdasági bizottság ülése után, ahol átengedték azt a javaslatot, amely alapján 2015. január 1-jétől 250 ezerről 300 ezer euróra emelik a kötvény névértékét. 1102 vásárlóból eddig csak 47 ember váltotta letelepedésre a kötvényt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk