hvg.hu Gazdaság

Eddig ötvenmilliárdért vettek letelepedési kötvényeket

Idén januártól április végéig 156 letelepedési kötvényt adtak el, pedig tavaly év végén ennek még többszörösét értékesítették – írja a Népszabadság, amely szerint ha ilyen ütemben zajlanak az eladások, akkor a kormány tervei nem teljesülnek majd.

MTI Gazdaság

Félezer letelepedési kötvényt vásároltak eddig

Február végéig 502 letelepedési kötvényt értékesített az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt., a múlt hónapban 34 darabot adtak el a speciális állampapírból – tudta meg a Napi Gazdaság az adósságkezelőtől.

MTI Gazdaság

400-nál több magyar letelepedési kötvény fogyott Kínában

A Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) tavaly 415 letelepedési értékpapírt értékesített Kínában, és eddigi ügyfelei közül 412-en kapták meg a magyarországi letelepedési engedélyt - mondta Lian Vang, az alap vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

MTI Gazdaság

Napi: már 10 milliárd bevételt hozott a letelepedési kötvény

Rekordot döntött októberben a letelepedési kötvények értékesítése, miután csak az elmúlt hónapban 57 darab 250 ezer euró – mintegy 74,5 millió forint – névértékű speciális papírt értékesített az adósságkezelő, ezzel az állomány 132 darabra nőtt – írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

MTI Gazdaság

179 kínai, vietnami venne letelepedési kötvényt

Eddig 179 igénylés érkezett a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) alaphoz, és az év végéig több mint 400 befektetőt várnak - mondta Lian Wang, a befektetési célú tartózkodási engedély programot koordináló HSSDF vezérigazgatója szerdai videó-sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Gazdaság

Több ezer kínai jöhet Magyarországra

Néhány hete indult a magyar letelepedési kötvény promóciója Kínában – írta a Világgazdaság, amely hozzátette, az értékesítéssel foglalkozó alap szerint több ezer kötvény lelhet gazdára a következő években.

hvg.hu Gazdaság

Letelepedési kötvény: elárulták, miért kellett az offshore cég

Mintegy 20 kínai nagyvárosban szerződött ottani ügynökségekkel bemutató rendezvények megszervezésére a Letelepedési Magyar Államkötvényt Kínában és Vietnamban árusító Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) – mondta a Napi Gazdaságnak Lian Wang vezérigazgató. Arról is beszélt, miért a Kajmán-szigeteken jegyezték be az alapot offshore cégként.

hvg.hu Gazdaság

Nem kértek eddig a magyar letelepedési kötvényből

Még nem bocsátott ki letelepedési kötvényt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a speciális értékpapír lejegyzésére ugyanis még nem nyújtott be igényt a program elsőként jóváhagyott közvetítő cége – írta a Világgazdaság.

MTI/Népszava Gazdaság

Ez a cég értékesítheti a letelepetési kötvényeket

Az Arton Capital Hungary Kft. értékesítheti az Egyesült Arab Emírségek területén a magyar letelepedési kötvényeket – tudta meg a Népszava Burány Sándortól, a parlament gazdasági bizottságának MSZP-s tagjától.

hvg.hu Itthon

Letelepedési kötvény: nyilvános a kajmán-szigeteki szerződés

Megkapta az Államadósság Kezelő Központtól (ÁKK) az átlátszó.hu oknyomozó portál azt a szerződést, amelyet egy kajmán-szigeteki céggel kötöttek letelepedési államkötvények eladására. A dokumentumból kiderül, hogy Lian Wang és Boros Attila árulhatja a magyar állampolgárságot a Kajmán-szigeteken, illetve a keretszerződésben foglalt kötelezettségek teljesítéséért a felek nem tartoznak egymásnak ellenérték kifizetésével.

hvg.hu Gazdaság

Degeszre tömik a letelepedési kötvények offshore-gyanús közvetítőcégét

"70 lepedő per letelepedő" címmel posztolta ki véleményét blogoldalára Zsiday Viktor befektetési szakértő, aki szerint az offshore-gyanútól is nagyobb nonszensz, hogy ha a kormány államkötvényért megváltható letelepedési kötvényvásárlási projektjébe ezren belépnek, az végül Magyarországnak fog 20 milliárd forintjába kerülni.

MTI Gazdaság

A letelepedési kötvények kezelőire kíváncsi az LMP

Az LMP közérdekű adatkéréssel fordul az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.-hez, hogy megtudja, kik a kínai és vietnami állampolgárok magyarországi letelepedési kötvényeinek ügyeit intéző cég tulajdonosai.

hvg.hu Gazdaság

Oroszok tízezrei jöhetnek Magyarországra

Vonzó a magyar kötvényért letelepedési engedély opció, oroszok tízezrei dönthetnek úgy, hogy beruháznak ebbe a befektetésbe, ha Magyarország jól promotálja ezt a lehetőséget az orosz miniszterelnök egyik tanácsadója szerint. Oroszország eközben legfeljebb szavakban nagyhatalom, semmilyen képességük nincs meg a valódi nagyhatalmi státusz kialakítására.

MTI Gazdaság

Nagyon kapós a letelepedési kötvény

Százával érdeklődnek EU-n kívüli befektetők egy ügyvédi irodánál a magyarországi letelepedést biztosító államkötvény-vásárlás iránt, az engedélyek kiadására azonban még várni kell – írja a hétfői Világgazdaság.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk