hvg.hu Gazdaság

Letelepedési kötvény: elárulták, miért kellett az offshore cég

Mintegy 20 kínai nagyvárosban szerződött ottani ügynökségekkel bemutató rendezvények megszervezésére a Letelepedési Magyar Államkötvényt Kínában és Vietnamban árusító Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) – mondta a Napi Gazdaságnak Lian Wang vezérigazgató. Arról is beszélt, miért a Kajmán-szigeteken jegyezték be az alapot offshore cégként.

hvg.hu Gazdaság

Nem kértek eddig a magyar letelepedési kötvényből

Még nem bocsátott ki letelepedési kötvényt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a speciális értékpapír lejegyzésére ugyanis még nem nyújtott be igényt a program elsőként jóváhagyott közvetítő cége – írta a Világgazdaság.

MTI/Népszava Gazdaság

Ez a cég értékesítheti a letelepetési kötvényeket

Az Arton Capital Hungary Kft. értékesítheti az Egyesült Arab Emírségek területén a magyar letelepedési kötvényeket – tudta meg a Népszava Burány Sándortól, a parlament gazdasági bizottságának MSZP-s tagjától.

hvg.hu Itthon

Letelepedési kötvény: nyilvános a kajmán-szigeteki szerződés

Megkapta az Államadósság Kezelő Központtól (ÁKK) az átlátszó.hu oknyomozó portál azt a szerződést, amelyet egy kajmán-szigeteki céggel kötöttek letelepedési államkötvények eladására. A dokumentumból kiderül, hogy Lian Wang és Boros Attila árulhatja a magyar állampolgárságot a Kajmán-szigeteken, illetve a keretszerződésben foglalt kötelezettségek teljesítéséért a felek nem tartoznak egymásnak ellenérték kifizetésével.

hvg.hu Gazdaság

Degeszre tömik a letelepedési kötvények offshore-gyanús közvetítőcégét

"70 lepedő per letelepedő" címmel posztolta ki véleményét blogoldalára Zsiday Viktor befektetési szakértő, aki szerint az offshore-gyanútól is nagyobb nonszensz, hogy ha a kormány államkötvényért megváltható letelepedési kötvényvásárlási projektjébe ezren belépnek, az végül Magyarországnak fog 20 milliárd forintjába kerülni.

MTI Gazdaság

A letelepedési kötvények kezelőire kíváncsi az LMP

Az LMP közérdekű adatkéréssel fordul az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.-hez, hogy megtudja, kik a kínai és vietnami állampolgárok magyarországi letelepedési kötvényeinek ügyeit intéző cég tulajdonosai.

hvg.hu Gazdaság

Oroszok tízezrei jöhetnek Magyarországra

Vonzó a magyar kötvényért letelepedési engedély opció, oroszok tízezrei dönthetnek úgy, hogy beruháznak ebbe a befektetésbe, ha Magyarország jól promotálja ezt a lehetőséget az orosz miniszterelnök egyik tanácsadója szerint. Oroszország eközben legfeljebb szavakban nagyhatalom, semmilyen képességük nincs meg a valódi nagyhatalmi státusz kialakítására.

MTI Gazdaság

Nagyon kapós a letelepedési kötvény

Százával érdeklődnek EU-n kívüli befektetők egy ügyvédi irodánál a magyarországi letelepedést biztosító államkötvény-vásárlás iránt, az engedélyek kiadására azonban még várni kell – írja a hétfői Világgazdaság.

Szabó M. István Gazdaság

Veszettül megéri a magyar letelepedési kötvény

250 ezer euró értékű kötvényvásárlással nyugodt háttér-egzisztenciát vásárolhatnak maguknak az oroszok, és valódi ingatlantulajdon-szerzést alapozhatnak meg a kínaiak. A hvg.hu Magyarországon élő oroszokat és kínaiakat kérdezett arról, hogy milyen előnyei lehetnek a letelepedési kötvénynek azon túl, hogy lényegében a teljes körű magyar jóléti rendszerhez hozzáférhetnek, és szabadon mozoghatnak az Európai Unióban.

hvg.hu Gazdaság

Bagóért áruljuk a letelepedési kötvényt

Éves 2 millió forintért nemcsak hogy megnyitjuk az ország, sőt Európa kapuit, hanem a hazai jóléti rendszerhez is hozzáférhetnek azok a külföldiek, akik 250 ezer forintért letelepedési kötvényt vásárolnak. Ez nem tűnik jó ötletnek a magyar állam számára.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk