hvg.hu Itthon

RTL: Elegánsan átlépett Kósa nyilatkozata fölött a Fidesz

Offshore hátterű, külföldi cégek árulják a letelepedési kötvényt jelentős haszonnal: az egyik vállalkozás ügyfelenként 14,5 millió forint kezelési költésget számol fel. Kósa Lajos vasárnap még azt mondta, ez nincs rendben, hétfőre azonban - a Fidesz közleménye szerint - tájékozódott és meggondolta magát. Az egyik letelepedésikötvény-forgalmazó cégnek tavaly 18 millárd forintos bevétele volt az eladásokból. Rogán Antal szerint az említett cégek nem is offshore hátterűek, mert az általa vezett gazdasági bizottság előtt felfedték a hátterüket.

MTI Gazdaság

Örül a közvetítő, kínaiak csak nála vehetnek letelepedési kötvényt

A letelepedési kötvények kínai közvetítője, a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) üdvözli a program kormány által végrehajtott módosításait, miszerint az egyes országok állampolgárai kizárólag az adott országra hivatalos engedéllyel rendelkező vállalatnál jelentkezhetnek a programra - közölte a cég hétfőn.

Csabai Károly Gazdaság

Törvénysértések a letelepedésikötvény-bizniszben

Törvénysértés miatt bevonta a liechtensteini S&Z magyarországi letelepedési kötvények közvetítésére szóló engedélyét a parlament gazdasági bizottsága. A szintén jogszabályellenesen működő szingapúri Euro-Asia jogosítványát már fél éve felfüggesztették.

hvg.hu Gazdaság

Átlátszó: Pikáns falatokra lehet találni a letelepedési kötvények titokzatos útján

Többek között a Töröcskei István közvetett tulajdonában álló Széchenyi Bank hajtja be a magyar letelepedési kötvények darabjáért fizetett 250 ezer eurót, amelyet a Töröcskei István által irányított Államadósság Kezelő Központ bocsát ki – írja az Átlátszó. A lap néhány offshore cégen keresztül eljutott a Sólyom légitársasághoz és a kaposvári tábornokper elsőrendű vádlottjához is.

MTI Gazdaság

85 milliárdot kaszált az állam a letelepedési kötvényekből

275,5 millió euró névértékben sikerült eladni a letelepedési kötvényekből – mondta Rogán Antal a gazdasági bizottság ülése után, ahol átengedték azt a javaslatot, amely alapján 2015. január 1-jétől 250 ezerről 300 ezer euróra emelik a kötvény névértékét. 1102 vásárlóból eddig csak 47 ember váltotta letelepedésre a kötvényt.

hvg.hu Gazdaság

Eddig ötvenmilliárdért vettek letelepedési kötvényeket

Idén januártól április végéig 156 letelepedési kötvényt adtak el, pedig tavaly év végén ennek még többszörösét értékesítették – írja a Népszabadság, amely szerint ha ilyen ütemben zajlanak az eladások, akkor a kormány tervei nem teljesülnek majd.

MTI Gazdaság

Félezer letelepedési kötvényt vásároltak eddig

Február végéig 502 letelepedési kötvényt értékesített az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt., a múlt hónapban 34 darabot adtak el a speciális állampapírból – tudta meg a Napi Gazdaság az adósságkezelőtől.

MTI Gazdaság

400-nál több magyar letelepedési kötvény fogyott Kínában

A Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) tavaly 415 letelepedési értékpapírt értékesített Kínában, és eddigi ügyfelei közül 412-en kapták meg a magyarországi letelepedési engedélyt - mondta Lian Vang, az alap vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

MTI Gazdaság

Napi: már 10 milliárd bevételt hozott a letelepedési kötvény

Rekordot döntött októberben a letelepedési kötvények értékesítése, miután csak az elmúlt hónapban 57 darab 250 ezer euró – mintegy 74,5 millió forint – névértékű speciális papírt értékesített az adósságkezelő, ezzel az állomány 132 darabra nőtt – írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

MTI Gazdaság

179 kínai, vietnami venne letelepedési kötvényt

Eddig 179 igénylés érkezett a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) alaphoz, és az év végéig több mint 400 befektetőt várnak - mondta Lian Wang, a befektetési célú tartózkodási engedély programot koordináló HSSDF vezérigazgatója szerdai videó-sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Gazdaság

Több ezer kínai jöhet Magyarországra

Néhány hete indult a magyar letelepedési kötvény promóciója Kínában – írta a Világgazdaság, amely hozzátette, az értékesítéssel foglalkozó alap szerint több ezer kötvény lelhet gazdára a következő években.

hvg.hu Gazdaság

Letelepedési kötvény: elárulták, miért kellett az offshore cég

Mintegy 20 kínai nagyvárosban szerződött ottani ügynökségekkel bemutató rendezvények megszervezésére a Letelepedési Magyar Államkötvényt Kínában és Vietnamban árusító Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) – mondta a Napi Gazdaságnak Lian Wang vezérigazgató. Arról is beszélt, miért a Kajmán-szigeteken jegyezték be az alapot offshore cégként.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk