hvg.hu Tech

Úgy felokosítják a Gmailt, hogy harmadannyi idő lesz megírni ugyanazt az e-mailt

A Google az idei I/O-konferencián bemutatott egyik érdekes újítása a Gmail-használóknak kedvez: a cég gépi tanulásos módszere már a beírt szavak első kezdőbetűiből kitalálja nem csak az utána következő szavakat, hanem akár hosszabb mondatrészeket is. Így pedig nem kevés idő lesz megspórolható levélíráskor.

MTI Világ

Kínai hackerek turkálhattak az amerikai külügyminisztérium levelei között

"Aggodalomra okot adó tevékenységet" észleltek az amerikai külügyminisztérium elektronikus levelezőrendszerében – ezt írták hivatalos forrásra hivatkozva vasárnap a CNN weboldalán. Az amerikai diplomáciai tárcánál leállították a nem titkosított e-mail-rendszert, és már dolgoznak a megerősítésén. A hírtelevíziónak név nélkül nyilatkozó külügyi informátor szerint a tárca titkosított rendszere nem sérült meg.

MTI Világ

Adatgyűjtési botrány: megerősítik a brazil kormány levelezőrendszerét

A kormányzati elektronikus levelezés biztonságosabbá tételére utasított Dilma Rousseff brazil államfő, akinek email-üzeneteit és telefonhívásait is megfigyelés alatt tartotta az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség. Ez az első intézkedés, amelyet azért hozunk, hogy erősítsük a hivatalos üzenetek sérthetetlenségét – írta Twitter-üzenetében helyi idő szerint vasárnap este a brazil elnök.

hvg.hu Tech

Ezt teheti, ha már unja a Gmailt

Ha szereti a Gmailt, azonban a változatosságot sem veti meg, megéri kipróbálni egy nagy tudású windowsos Gmail-klienst.


A címlapról ajánljuk