MTI Itthon

Szijjártó jól szórakozik "az európai eliten végigsöprő hisztérián"

A magyar külügy feje szándékosan nem is vett részt azon a tanácskozáson, amelyen európai külügyminiszterek Trump eljöveteléről beszélgettek. Szijjártó szerint ami az Egyesült Államokban történt, az a világ számára "kifejezetten jó hír", mivel a mindenfajta kritika és határok nélküli demokráciaexport korábbi felfogása nagyon sok bajt okozott.

Dercsényi Dávid Itthon

Orbán Viktor démonai: "Egy feladat van... le kell kaszabolni"

Orbán Viktor háttérhatalmakat vizionált a pedagógusok elégedetlenkedése mögött, de ez nem kivételes eset, hanem az orbáni kommunikáció és hatalomgyakorlás visszatérő eleme. Megnéztük, mikor, kitől és miért félt a miniszterelnök az elmúlt években.

Lőrinc László Nyüzsi

Józan őrület

Nem árt emlékezni, hogy mind a nácik, mind a kommunisták a józanságra, az észre, a nemzeti (és osztály) büszkeségre, illetve a katonai erényekre hivatkozva a totális őrületet hozták el.

Dercsényi Dávid Itthon

„A nyomor csökkenése után sem lesz kevesebb migráns”

A politikusok nem éppen erkölcsfilozófusok, és sajátos módon használják a morális érveket a menekültválsággal kapcsolatban is, mondja Pogonyi Szabolcs, a Közép-európai Egyetem Nationalism Studies Programjának oktatója, aki szerint ha egy politikus nem enged a morális abszolútumból, előfordulhat, hogy a hosszú távú következmények morális szempontból még vállalhatatlanabbak lesznek.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Göncz Árpád halálára

Nem kell azt füllenteni, hogy „mindenki elnöke” volt. Nem. Nem volt az új horthysták elnöke. Nem volt a mostanság népszerű neonyilasok elnöke. Nem volt – mint annyian – a demokratikus köztársaság árulója.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Ki a bűnös?

A tisztességes, emberszerető magyar emberek ugyanazt a megoldást szorgalmazzák a menekültek számára, amelyet a saját gyerekeiknek, testvéreiknek és barátaiknak tanácsolnak: El innen! Akárhová, csak el Magyarországról!

hvg.hu Itthon

Deutsch: Drágáim, Magyarország sosem volt multikulti

Orbán Viktor szavait visszhangozta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Facebookon. Szerinte Magyarországon kulturális különbségek voltak, de ennek semmi köze a multikulturalizmus liberális eszméjéhez, ami éppen most "bukik meg látványosan". Még Európa sem volt soha multikulti - írta.

Kis János Vélemény

Kis János: Illiberális demokrácia nem létezik

Új könyvvel jelentkezik az egykori demokratikus ellenzék egyik vezetője, a rendszerváltás meghatározó alakja, Kis János filozófus. A „Mi a liberalizmus?” címet viselő munkájában többek közt vitába száll azzal a széles körben terjedő nézettel, amely szerint a liberalizmus és a demokrácia egymástól elválasztható fogalmak.

1 2

A címlapról ajánljuk