hvg.hu Nagyítás

Kellemes húsvéti ünnepeket!

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt, kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. A húsvét időpontja a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap. Képes összeállításunk itthonról, és a nagyvilágból.

hvg.hu Tech

Fotók: Drón locsolja a Zala megyei asszonyokat

A Zala megyei Lendvajakabfán próbálta ki a Magyar Telekom azt a drónt, amely vizes vödröt a magasba emelve fentről végzi a húsvéti locsolkodást. A faluban csak tizenöten laknak, közülük hárman férfiak.

hvg.hu Plázs

Miért eszünk sonkát húsvétkor?

A húsvét a kereszténység második legnagyobb ünnepe, időpontja a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap. A húsvéti hagyományok, szokások és ételek részben a zsidó ünnep, a kereszténység és ősi termékenységrítusok maradványai. Megnéztük azt is, hogyan kerül a sonka az ünnepi asztalra.

hvg.hu Kult

Fáj-e a Júdás-verés?

Húsvétkor véget ér a negyven napos böjt: másnap sonka, tojás, torma és kalács kerül az ünnepi asztalra. Utánajártunk, ki kaphat piros tojást, mit jelent a Júdás-verés és milyen húsvéti üzeneteken kell majd nevetnünk.

MTI Itthon

Megverte a locsolkodó fiúk apját egy férfi

Lopással gyanúsított meg két locsolkodó fiút egy miskolci férfi, aki ezután úgy megverte a gyerekek apját, hogy az nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - közölte kedden a rendőrség.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával