Londoni elemzők: az MNB-nek vészkamatemelésre lehet szüksége

Londoni elemzők: az MNB-nek vészkamatemelésre lehet szüksége

Lehet, hogy a magyar jegybank (MNB) a jelenlegi piaci körülmények közepette "vészkamatemelésre" kényszerül, ám a mostani magyarországi makrokörnyezetben a 2008 októberében végrehajtott 3,00 százalékpontos emelésnél jóval kisebb is elégségesnek bizonyulhat - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Egyre pesszimistábbak a londoni elemzők

Egyre pesszimistábbak a londoni elemzők

Jelentősen rontották az idei és a következő két évre adott világgazdasági növekedési előrejelzésüket hétfőn londoni pénzügyi elemzők. A borúlátást látszik igazolni az a szintén hétfőn Londonban ismertetett kimutatás, amely szerint két éve először süllyedt a növekedés és a visszaesés mezsgyéjét jelentő 50-es szint alá a globális feldolgozóiparra kiszámolt beszerzési menedzserindex (PMI).

MTI

Londoni elemzők: nem ártana Magyarországnak egy újabb IMF-megállapodás

A magyar költségvetési és monetáris politika egyaránt igyekszik a megfelelő irányba terelni a magyarországi gazdasági folyamatokat, de Magyarországnak szüksége lenne egy elővigyázatossági jellegű készenléti IMF-megállapodásra, amely óvná a gazdaságot a külső piaci kilengések hatásaitól, és mérsékelné a befektetési ajánlású hitelminősítői adósosztályzat elvesztésének kockázatát is - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Meredeken rontják magyarországi GDP-előrejelzéseiket is a londoni elemzők

Meredeken rontották a közép-kelet-európai országok - különösen Magyarország és Csehország - jövő évi gazdasági növekedésére adott becsléseiket pénteki új prognózisukban londoni felzárkózó piaci elemzők, elsősorban az euróövezetben várt recesszió negatív keresleti hatásaira hivatkozva.

MTI

Recessziót jósolnak jövőre az euróövezetnek és Amerikának

Az euróövezeti és jelentős eséllyel az amerikai gazdaság is újabb recessziós időszakot él át jövőre - jósolták csütörtöki előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

London: Görögországnak előbb-utóbb ki kell lépnie a valutaunióból

London: Görögországnak előbb-utóbb ki kell lépnie a valutaunióból

Meg kellene teremteni az euróövezeti tagországok távozásának mechanizmusát - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők, akik szerint Görögországnak előbb-utóbb mindenképpen ki kell lépnie a valutaunióból.

MTI

Negatívan fog hatni a piacra az orosz pénzügyminiszter menesztése

Piaci szempontból egyértelműen negatív fejleménynek nevezték Alekszej Kudrin orosz pénzügyminiszter hétfőn bejelentett felmentését esti kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint a fejlemény nyomán kérdésessé vált az eddigi, megfontoltnak tekinthető orosz költségvetési politika folytatódása.

MTI

London: 4 milliárd eurós devizakeresletet még tudna kezelni az MNB

A devizaalapú hitelek végtörlesztéséből eredő pótlólagos kereskedelmi banki devizaigény jegybanki finanszírozása négymilliárd euróig kezelhető lenne - vélekedtek legújabb helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők. Egyes vélemények szerint az Magyar Nemzeti Banknak (MNB) bizonyos feltételekkel ennek több mint a kétszeresére is lenne kapacitása.

MTI

Romlanak az európai GDP-előrejelzések

Londoni elemzők rontják euróövezeti GDP- és árfolyam-előrejelzéseiket.

MTI

Londoni elemzők: Németországot is eléri a válság

A perifériát sújtó adósságválság járványa kezdi elérni a központi eurótagállamokat – mondják londoni elemzők a teljesítménymutatók elemzése után.

MTI

"Kína nem ostoba" - az európaiaknak maguknak kell korrigálniuk saját hibáikat

A piacon és a sajtóban elterjedt találgatások ellenére nem lehet várni a legnagyobb felzárkózó gazdaságoktól az euróövezet megmentését - vélekedtek legújabb helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők. Szerdán egy vezető kínai közgazdasági szaktekintély is kizárta annak lehetőségét, hogy Európa gondjait Kína majd megoldja.

MTI
Hirdetés

London: nagy MNB-kamatemelés is jöhet

London: nagy MNB-kamatemelés is jöhet

Nehezen található olyan külső tényező, amely kedvező lenne a forint számára, és a jelenlegi kockázati környezetben nem kizárt, hogy az MNB több százalékpontos kamatemelésre szánja el magát – vélekedtek keddi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Újabb kutatásban lebegtetik meg az euróövezet szétesését

A globális befektetői közösség negyede tart az euróövezet szétesésétől az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport hétfőn ismertetett friss felmérése szerint.

MTI

London a Matolcsy-bejelentésről: "nagyon tisztes számok hangzottak el"

London a Matolcsy-bejelentésről: "nagyon tisztes számok hangzottak el"

"Tisztes számoknak" nevezték a kormány által pénteken bejelentett jövő évi költségvetési tervben szereplő célokat első reagálásaikban londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint azonban több részlet kell a terv hitelességéhez.

MTI
Hirdetés

Londoni elemzők: nagyon magas az euróövezet szétesésének veszélye

Londoni elemzők: nagyon magas az euróövezet szétesésének veszélye

Egyre rosszabbak az euróövezet gazdasági növekedési kilátásai, és az adósságválság miatt most már "nagyon magas" a kockázata a valutaunió szétesésének is – vélték pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Akcióterv után: nem számítanak leminősítésre a londoni elemzők

Magyarország azonnali leminősítése nem valószínű a devizahitelesek megsegítésére bejelentett akcióterv hatására, de a befektetők a már elhangzott negatív hitelminősítői kommentárokra is nyilván felfigyelnek - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Orbán terve hosszú távon kedvező hatásokkal járhat London szerint

Orbán terve hosszú távon kedvező hatásokkal járhat London szerint

Hosszú távon kedvező hatásokkal járhat a kormányfő által a devizahitelek egyösszegű teljes törlesztésének lehetővé tételéről bejelentett terv, bár kötelező forintalapú refinanszírozás híján valószínűleg kevesen tudnak majd élni a lehetőséggel - vélekedtek keddi értékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Mit szólnak Londonban Orbán tervéhez?

Mit szólnak Londonban Orbán tervéhez?

A devizaalapú hitelek egyösszegű végtörlesztésének makrohatásait akkor lehet majd megítélni, ha ismert, hogy az érintettek mekkora hányada él a lehetőséggel, ám ha sokan élnek vele, akkor a külföldi tulajdonos bankok "hajlamossá válhatnak" az ország mellett a pénzügyi válság idején vállalt elkötelezettségük felülvizsgálatára – vélekedtek a kormányfő hétfői parlamenti beszéde után londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Egyre borúlátóbbak a londoni elemzők Magyarországgal kapcsolatban

Egyre borúlátóbbak a londoni elemzők Magyarországgal kapcsolatban

Jelentősen rontották a közép-európai országok, különösen Magyarország és Csehország gazdasági növekedésére adott előrejelzéseiket hétfőn londoni felzárkózó piaci elemzők, akik a külső növekedési környezet folyamatos romlására hivatkoztak.

MTI

Londoni elemzők: szinte már tény a görög csőd

Londoni elemzők: szinte már tény a görög csőd

A nemzetközi adósságpiacon jelen lévő államadósok esetében példátlan magasságba emelkedett a görög államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakcióinak árfolyama a hétfői londoni kereskedésben, jelezve, hogy a piac most már gyakorlatilag tényként árazza a görög államadósság-törlesztés fenntarthatatlanná válását.

MTI
Hirdetés
1192021222335

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X