Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Londoni elemzők: az euróövezet jelenti most a legnagyobb veszélyt a gazdaságra

Londoni elemzők: az euróövezet jelenti most a legnagyobb veszélyt a gazdaságra

Az európai üzleti vállalkozások igazgatóinak kétharmada szerint az euróövezeten belüli instabilitás jelenti a legnagyobb kockázatot a világgazdaság egészére a következő hat hónapban - áll az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház kedden kiadott átfogó felmérésében.

MTI

Hiába az adósságplafon-emelés, londoni elemzők szerint nem elég

Hiába az adósságplafon-emelés, londoni elemzők szerint nem elég

Nem lesz elég az amerikai adósságdinamika stabilizálásához és valószínűleg az Egyesült Államok leminősítésének elkerüléséhez sem a Kongresszus adósságplafon-emelési egyezségében szereplő államháztartási deficitcsökkentési terv - vélekedtek keddi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Londoni elemzők: "aggasztóan" hathat Magyarországra az euróövezeti lassulás

Londoni elemzők: "aggasztóan" hathat Magyarországra az euróövezeti lassulás

Leállt a múlt hónapban a világgazdaság feldolgozószektorának növekedése - áll londoni makroelemzők kedden ismertetett legfrissebb kimutatásában.

MTI

"Túlbuzgó" volt a magyar leminősítés

Várhatóan javulni fognak Magyarország hitelminősítői besorolásait a kormány által elkezdett konszolidációs program végrehajtása esetén - jósolták pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Londoni elemzők: nem kérdés az amerikai leminősítés

Londoni elemzők: nem kérdés az amerikai leminősítés

Londoni pénzügyi elemzők szerdai helyzetértékelései szerint már nem az Egyesült Államok jelenlegi elit adóskockázati osztályzatának leminősítése, hanem a leminősítés mértéke a kérdés, mivel a citybeli szakértők szerint nincs olyan adósságlimit-emelési terv, amellyel a hitelminősítők által várt hosszú távú adósság- és költségvetési konszolidáció elérhető lenne.

MTI

Londoni elemzők: idén várhatóan már nem változik az alapkamat

Hosszú ideig nem várható, hogy változik Magyarországon a most 6 százalékos jegybanki alapkamat - jósolták a mutatót változatlanul hagyó keddi monetáris tanácsi ülés után londoni elemzők, a távlati kamatpálya irányára adott előrejelzések azonban változatlanul eltérnek.

MTI

"Az utolsó esély": elemzők az eurócsúcsról

"Az utolsó esély": elemzők az eurócsúcsról

Az "utolsó esélyt kínálhatja" az euróövezeti válság ellenőrzés alá vonására a csütörtöki brüsszeli valutauniós csúcs, és ha nem születik döntés "nagyon határozott" válaszlépésekről, a helyzet visszafordíthatatlanná válhat - vélekedtek az euróövezeti csúcstalálkozó előtti értékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Akár idén is csökkenhet már a jegybanki alapkamat londoni elemzők szerint

A növekedési és az inflációs környezet akár idén lehetőséget teremthet arra, hogy csökkentsék Magyarországon a jegybanki alapkamatot – vélik londoni elemzők.

MTI

Londoni elemzők: az USA leminősítése esetén sem lenne pánik

Londoni elemzők: az USA leminősítése esetén sem lenne pánik

Nem okozna kiterjedt piaci pánikot az Egyesült Államok esetleges leminősítése sem, mivel nem valószínű, hogy az amerikai kormány tényelegesen törlesztésképtelenné válna, és valamilyen kompromisszum bizonyosan születik az államadósság-limit emeléséről folyó vitában - vélekedtek csütörtöki helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Londoni elemzők szerint az MNB nem változtat az alapkamaton

A vártnál ismét jóval alacsonyabb magyarországi inflációs adatok ellenére egyelőre nem várható kamatcsökkentés az MNB részéről, mivel a magyar jegybank nem csupán az infláció fő mozgatóerejét adó élelmiszerárakra figyel - vélekedtek a keddi adatismertetés után londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

London: kissé lassulhatott a magyar infláció júniusban

Az élelmiszer- és az energiaárakban jelentkező bázishatások miatt valamelyest tovább lassulhatott a magyarországi fogyasztói árak emelkedési üteme a múlt hónapban az MTI felmérésébe bevont londoni felzárkózó piaci elemzők többsége szerint, bár van olyan előrejelzés is, amelyik kisebb gyorsulást valószínűsített.

Londoni elemzők: kicsi az esélye az MNB-kamatcsökkentésnek

A külső kockázatok miatt csekély az esélye annak, hogy a magyar jegybank kamatcsökkentéssel reagálna a gazdasági növekedés esetleges lassulására - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

The Economist: Magyarország gazdasága nem "túlfűtött"

The Economist: Magyarország gazdasága nem "túlfűtött"

A magyar gazdaságot fenyegeti a legkevésbé a túlfűtötté válás kockázata a felzárkózó térségen belül a The Ecomomist pénteken közölt kimutatása szerint. Londoni pénzügyi elemzők ugyancsak pénteken közzétett térségi elemzésükben hasonló következtetésre jutottak.

MTI

Londoni elemzők: csökkent az "azonnali katasztrófa" veszélye

Egyértelműen csökkent az "azonnali katasztrófa" esélye annak nyomán, hogy a görög parlament szerdán elfogadta a kormány középtávú költségvetési takarékossági programját, ám hosszabb távon változatlanul komolyak a kockázatok - vélekedtek az athéni voksolás eredményének kihirdetése után londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Londoni elemzők: a görögök mindenképpen kapnak segélyt

Az Eurasia Group nevű globális pénzügyi-politikai kockázatelemző csoport londoni részlegének elemzése felidézi, hogy az elmúlt hetekben a valutaunió több vezető tisztviselője is elengedhetetlen fontosságúnak nevezte a további finanszírozási segítség szempontjából az újabb görögországi megszorító intézkedések parlamenti elfogadását.

MTI

London: Kína egyedül nem oldja meg az euróövezeti adósságválságot

London: Kína egyedül nem oldja meg az euróövezeti adósságválságot

A Capital Economics, az egyik vezető londoni pénzügyi tanácsadó központ becslése szerint Kína az idén eddig több mint 40 milliárd euró értékben vásárolt euróövezeti szuverén kötvényt, és az adósságválság "mégis folytatódik".

MTI

Londoni elemzők: fordulat a magyar gazdaságpolitikában

A magyar gazdaságpolitikában az idén teljes fordulat történt a kormány szerkezeti reformprogramjának meghirdetésével, ami jelentősen csökkentette a piaci kockázatokat, a változatlanul meglévő végrehajtási kockázatok miatt azonban nem sok hibázási lehetőség van - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők friss féléves visszatekintő helyzetértékeléseikben.

MTI

Jelentős akadályai vannak a kamatcsökkentésnek

Jelentős akadályai vannak egyelőre a magyar jegybanki kamatcsökkentésnek, sőt hosszabb távon változatlanul inkább kamatemelésre mutatkozik esély - vélekedtek legújabb helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Londoni elemzők: egyelőre marad az MNB-kamat, később kamatemelés lehet

A következő hónapokban "szilárdan" a jelenlegi 6,00 százalékos szinten marad a magyar jegybank alapkamata - vélekedtek az MNB monetáris tanácsának hétfői - a kamatot változatlanul hagyó - ülése és az azt követő sajtótájékoztató után londoni felzárkózó piaci elemzők.

CEBR: "öt éven belül felbomlik az euróövezet"

"Szinte biztosra vehető", hogy az euróövezet a következő öt évben - de esetleg már 2013-ig - felbomlik, mivel a dél-európai tagállamokban olyan súlyos további kiigazító intézkedésekre lenne szükség, amelyeket a helyi lakosság már nem tűrne el. A folyamatos külső segítséget pedig mind a megsegített, mind a hitelező országok előbb-utóbb megelégelik - írta hétfőn megjelent előrejelzésében az egyik vezető londoni gazdasági-üzleti kutatóközpont.

MTI
1192021222334

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X