Bejelentkezés  

Londoni elemzők: fordulat a magyar gazdaságpolitikában

A magyar gazdaságpolitikában az idén teljes fordulat történt a kormány szerkezeti reformprogramjának meghirdetésével, ami jelentősen csökkentette a piaci kockázatokat, a változatlanul meglévő végrehajtási kockázatok miatt azonban nem sok hibázási lehetőség van - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők friss féléves visszatekintő helyzetértékeléseikben.

MTI

Jelentős akadályai vannak a kamatcsökkentésnek

Jelentős akadályai vannak egyelőre a magyar jegybanki kamatcsökkentésnek, sőt hosszabb távon változatlanul inkább kamatemelésre mutatkozik esély - vélekedtek legújabb helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Londoni elemzők: egyelőre marad az MNB-kamat, később kamatemelés lehet

A következő hónapokban "szilárdan" a jelenlegi 6,00 százalékos szinten marad a magyar jegybank alapkamata - vélekedtek az MNB monetáris tanácsának hétfői - a kamatot változatlanul hagyó - ülése és az azt követő sajtótájékoztató után londoni felzárkózó piaci elemzők.

CEBR: "öt éven belül felbomlik az euróövezet"

"Szinte biztosra vehető", hogy az euróövezet a következő öt évben - de esetleg már 2013-ig - felbomlik, mivel a dél-európai tagállamokban olyan súlyos további kiigazító intézkedésekre lenne szükség, amelyeket a helyi lakosság már nem tűrne el. A folyamatos külső segítséget pedig mind a megsegített, mind a hitelező országok előbb-utóbb megelégelik - írta hétfőn megjelent előrejelzésében az egyik vezető londoni gazdasági-üzleti kutatóközpont.

MTI

Londoni elemzők: nem indokolt az MNB-kamatcsökkentés

Londoni elemzők: nem indokolt az MNB-kamatcsökkentés

Londoni felzárkózó piaci elemzők egyöntetűen azt jósolják, hogy a magyar jegybank monetáris tanácsa hétfőn a vártnál jóval alacsonyabb májusi infláció ellenére sem változtat a 6,00 százalékos jelenlegi alapkamaton, az MNB későbbi kamatpályájának irányáról azonban változatlanul eltérnek a vélemények a Cityben.

MTI

Nincs konszenzus Londonban: akár gyorsulhat is a magyar infláció

Egyes citybeli vélemények szerint az inflációs ütem az élelmiszer- és az energiaárak emelkedése miatt később várhatóan ismét gyorsul, és valószínűleg jövőre is még a 3 százalékos cél felett lesz, bár ez nem konszenzusos előrejelzés Londonban.

MTI

Londoni elemzők: ösztönözni kellene a magyar hitelezést

A devizahitelesek adósságszolgálati terheinek könnyítését célzó megállapodáson túl további ösztönzőkre lenne szükség a magyar bankszektor hitelezési tevékenységének élénkítésére - állapították meg hétfői helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

"Nagyon kiábrándítóak" az amerikai foglalkoztatási adatok, meredeken esett a tőzsde

"Nagyon kiábrándítóak" az amerikai foglalkoztatási adatok, meredeken esett a tőzsde

A váratlanul rossz pénteki amerikai foglalkoztatási adatok nyomán most már meglehetősen egyértelmű, hogy az elmúlt hetekben "falnak ment" az amerikai gazdaság, és ez a monetáris enyhítés folytatásának lehetőségét veti fel - vélekedtek az új munkapiaci adatsort kommentálva londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Londoni elemzők: tisztességes, de piaci hatások nélküli kompromisszum a devizahiteles mentőcsomag

Londoni elemzők: tisztességes, de piaci hatások nélküli kompromisszum a devizahiteles mentőcsomag

Jelentősebb piaci hatásokkal nem járó "tisztes kompromisszumnak" minősítették a magyar devizahitelesek megsegítésére kidolgozott otthonmentő akciótervet pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Londoni elemzők: "tisztes kompromisszum" a devizahitel-csomag

Jelentősebb piaci hatásokkal nem járó "tisztes kompromisszumnak" minősítették a magyar devizahitelesek megsegítésére kidolgozott otthonmentő akciótervet pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Az otthonvédelmi akcióterv alig hat majd a fogyasztásra

Az otthonvédelmi akcióterv alig hat majd a fogyasztásra

A devizahiteleseket megsegítő intézkedéscsomag várhatóan nem fogja érdemben élénkíteni a magyarországi belső keresletet - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Londoni elemzők: kockázatos a devizahiteles mentőcsomag

A piac várhatóan kedvezően értékeli a magyar kormány által a devizahitelesek megsegítésére összeállított intézkedéscsomagot, a tervezetnek azonban vannak költségvetési kockázatai - vélekedtek londoni piaci elemzők a mentőcsomagról.

MTI

Londoni elemzők: Magyarországon aggódnak a gyenge hazai fogyasztás miatt

Magyarországon aggodalom forrása a belső fogyasztás gyengesége, és a fogyasztási lendületet valószínűleg a devizahiteleseket megsegítő intézkedéscsomag sem fogja érdemben élénkíteni - írták budapesti tárgyalásaik tapasztalatait összegezve az egyik vezető londoni pénzügyi szolgáltató csoport elemzői.

A japán befektetők idén görög adósságátrendezést várnak

A japán kötvénybefektetők nagy többsége attól tart, hogy Görögország adósságtörlesztéseinek átstrukturálására kényszerül, és jelentős hányaduk szerint ez már az idén bekövetkezhet - derül ki az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport pénteken ismertetett új felmérésében.

MTI

Elemzők: több a kockázata, mint az előnye a görög adósságátrendezésnek

Elemzők: több a kockázata, mint az előnye a görög adósságátrendezésnek

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási és elemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) adósságpiaci elemzése szerint az még vitatott, hogy ha Görögország adósságátrendezést hajt végre, akkor más térségbeli gazdaságok is hasonló lépésre kényszerülnének-e.

MTI

Londoni elemzők: túl magas az infláció Kelet-Közép-Európában

Londoni elemzők: túl magas az infláció Kelet-Közép-Európában

Több okból is valószínűleg átmenetinek bizonyul a közép-kelet-európai inflációs ütemek jelenlegi gyorsulása - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint Magyarországon nagyobb az esély a jegybanki kamatcsökkentésre, mint a kamatemelésre. Ez utóbbi mindazonáltal korántsem konszenzusos citybeli vélemény.

MTI

Elemzők: nincs egyszerű megoldás a magyar devizahitelekre

Érthető a szándék a magyarországi devizaalapú hiteltömeg kezelésére, ám a problémára nem kínálkozik könnyű megoldás - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők csütörtöki helyzetértékelésükben.

MTI

Londoni elemzők: a kormány "elszántnak tűnik"

Londoni elemzők: a kormány "elszántnak tűnik"

A magyar államháztartási reformprogram "ambiciózus" és "radikális", ám ha sikeresen végrehajtják, az átalakíthatja a magyar gazdaság kilátásait - áll londoni felzárkózó piaci elemzők keddi helyzetértékelésében, amely szerint azonban a program "puszta radikalizmusa" végrehajtási kockázatokat teremthet a várható társadalmi és érdekképviseleti ellenállás miatt.

MTI

Londoni elemzők szerint radikális a magyar reformprogram

A magyar államháztartási reformprogram "ambiciózus" és "radikális", ám ha sikeresen végrehajtják, az átalakíthatja a magyar gazdaság kilátásait - áll londoni felzárkózó piaci elemzők keddi helyzetértékelésében, amely szerint a program "puszta radikalizmusa" végrehajtási kockázatokat teremthet a valószínűsíthető társadalmi és érdekképviseleti ellenállás miatt.

MTI

Londoni elemzők: nincs sok lehetőségük a magyaroknak a hibázásra

A várakozásnak megfelelően halad a magyarországi reformfolyamat, ám a gyenge hazai gazdasági aktivitás miatt nincs sok lehetőség a hibázásra - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI
1192021222333

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X