MTI Gazdaság

Meredek kamatemelésre kényszerülhet az MNB

A forint esetleges jelentősebb további gyengülése és a kockázati felárak emelkedése meredek kamatemelésre késztetheti a magyar jegybankot (MNB) - vélekedtek hétfőn londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Barclays: nem a leminősítési kockázat gyengíti a forintot

Nem a leminősítési kockázat, hanem a devizaalapú hitelek leépítésével kapcsolatos pénzügyi folyamatok árfolyamhatásai miatt alulteljesítő a forint a felzárkózó térségen belül - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

"Fájdalmasan lassú lépések" - Londoni elemzők az EU-csúcsról

Helyes irányú, de "fájdalmasan lassú" lépéseknek minősítették csütörtöki értékeléseikben londoni pénzügyi elemzők az euróövezeti adósságválság rendezéséről tartott EU-csúcs eredményeit. Az első londoni elemzések kiemelik, hogy az értekezlet valójában nem döntött a bankok feltőkésítéséről, hanem csak előírta számukra a tőkemegfelelési ráta emelését.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők a görög törlesztési leállás lehetséges hatásairól

Görögország törlesztésképtelenné válásának azonnali hatásai valószínűleg kezelhetők lennének, és sokkal kisebb kárral járnának, mint az amerikai Lehman Brothers nagybank összeomlása, de csak akkor, ha a politikai döntéshozóknak sikerül megakadályozniuk a következmények járványszerű átterjedését más, sokkal nagyobb adósokra, például Olaszországra - vélekedtek a szerdai EU-csúcs elé időzített helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI Gazdaság

A végtörlesztés kifutásáig nem várható MNB-kamatcsökkentés

A devizaalapú hitelek végtörlesztési programjának kifutásáig nem valószínű MNB-kamatcsökkentés, ha azonban a programmal sikerül érdemben csökkenteni a devizaadósság-terhet, az jövőre lehetőséget teremthet a monetáris enyhítésre - vélekedtek a magyar jegybank keddi kamatdöntő ülése utáni kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint azonban rövid távon egyelőre a kamatemelésnek nagyobb az esélye.

MTI Gazdaság

Recessziót jósolnak Magyarországnak a londoni elemzők

A romló külső környezet miatt jövőre várhatóan meredeken lassul a közép-európai hármak - Magyarország, Lengyelország és Csehország - gazdasági növekedése, sőt Magyarországon most már valószínűsíthető az újabb recesszió - jósolták keddi előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: holnap várhatóan nem változik a magyar alapkamat

Londoni felzárkózó piaci elemzők jórészt a 6 százalékos alapkamat tartását várják a magyar jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülésétől. A kamatemelésre esélyt látó londoni szakértők többsége a monetáris szigorítást inkább a későbbi hónapokra várják, bár a Bank of America-Merrill Lynch elemzői szerint akár keddre sem zárható ki teljesen a "meglepetés".

MTI Gazdaság

Elemzők szerint megoldást kell találni a bankválságra az EU-csúcson

Hiba lenne az euróövezet minden bajára gyógyírt várni a hétvégi EU-csúcstól, de legalább az egyikre, a banki finanszírozási válságra hiteles megoldással kell előállniuk az uniós vezetőknek - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők csütörtöki előzetes helyzetértékeléseikben.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: bizonytalan az euró jövője

Valószínűtlen, hogy a politikai döntéshozók legújabb tervei alkalmasak lennének az euróövezet alapvető problémáinak kezelésére és a közös valuta jövőjének biztosítására, ezért továbbra is kétséges, hogy az euró jelenlegi formájában fennmarad - vélekedtek a hétvégi EU-csúcs elé időzített helyzetértékelésükben londoni elemzők.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: nem ártana egy IMF-megállapodás

"Messze jár" a magyar jegybank attól, hogy a forint védelme érdekében kamatemelésre kényszerüljön, mivel jelenleg egészen más a helyzet, mint a 2008-ban végrehajtott kamatemelés idején - vélekedtek új helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint ugyanakkor előnyös lenne egy új egyezség a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: újabb intézkedések kellenek a 2012-es magyar hiánycél tartásához

Várhatóan "markánsan feszesebbé" válik jövőre a magyar költségvetési politika, miután a kormány jelentős lépéseket tett a strukturális hiány csökkentésére, a növekedési kilátások miatt azonban nehéz lesz teljesíteni a 2012-re kitűzött hivatalos hiánycélt további intézkedések nélkül – vélték pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Fitch: a szlovák elutasítás is tartós euróválságot jelez

Az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) kapacitásbővítéséről szóló szlovák parlamenti szavazás kudarca is arra vall, hogy nem lehet számítani a valutauniót sújtó adósságválság rövid időn belüli megoldására - vélekedett szerdai helyzetértékelésében a Fitch Ratings, amely szerint azonban az euróövezet szétesése továbbra sem valószínű.

MTI Gazdaság

London: a piac örülhet a lengyel választások eredményének

A lengyelországi parlamenti választások eredményét a piac várhatóan üdvözli, ám a lengyel gazdaságban komoly és határozott kormányzati kezelést igénylő kockázatok érvényesülnek – vélekedtek hétfői helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Inflációt várnak a londoni elemzők

Az éves összevetésű szeptemberi magyarországi fogyasztói infláció további gyorsulását jósolta a keddi adatismertetés előtt a londoni felzárkózó piaci elemzők zöme, elsősorban a forintgyengülés várhatóan már érezhető árnövelő hatásaira hivatkozva, de van stagnálást, illetve kismértékű lassulást valószínűsítő citybeli előrejelzés is.

MTI Gazdaság

Londoni szerint a forintgyengülés nem hoz MNB-kamatemelést

A 300 forint közelében mozgó euró ellenére sem várható egyelőre, hogy a magyar jegybank (MNB) vészkamatemelést hajt végre. A forint esetleges további gyengülését valószínűleg előbb más pénzügypolitikai eszközökkel, elsősorban intervencióval próbálná megfékezni - jósolták hévégi helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: az MNB-nek vészkamatemelésre lehet szüksége

Lehet, hogy a magyar jegybank (MNB) a jelenlegi piaci körülmények közepette "vészkamatemelésre" kényszerül, ám a mostani magyarországi makrokörnyezetben a 2008 októberében végrehajtott 3,00 százalékpontos emelésnél jóval kisebb is elégségesnek bizonyulhat - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Egyre pesszimistábbak a londoni elemzők

Jelentősen rontották az idei és a következő két évre adott világgazdasági növekedési előrejelzésüket hétfőn londoni pénzügyi elemzők. A borúlátást látszik igazolni az a szintén hétfőn Londonban ismertetett kimutatás, amely szerint két éve először süllyedt a növekedés és a visszaesés mezsgyéjét jelentő 50-es szint alá a globális feldolgozóiparra kiszámolt beszerzési menedzserindex (PMI).

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: nem ártana Magyarországnak egy újabb IMF-megállapodás

A magyar költségvetési és monetáris politika egyaránt igyekszik a megfelelő irányba terelni a magyarországi gazdasági folyamatokat, de Magyarországnak szüksége lenne egy elővigyázatossági jellegű készenléti IMF-megállapodásra, amely óvná a gazdaságot a külső piaci kilengések hatásaitól, és mérsékelné a befektetési ajánlású hitelminősítői adósosztályzat elvesztésének kockázatát is - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Meredeken rontják magyarországi GDP-előrejelzéseiket is a londoni elemzők

Meredeken rontották a közép-kelet-európai országok - különösen Magyarország és Csehország - jövő évi gazdasági növekedésére adott becsléseiket pénteki új prognózisukban londoni felzárkózó piaci elemzők, elsősorban az euróövezetben várt recesszió negatív keresleti hatásaira hivatkozva.

1
19 20 21 22 23
36

A címlapról ajánljuk