Recessziót jósolnak Magyarországnak a londoni elemzők

Recessziót jósolnak Magyarországnak a londoni elemzők

A romló külső környezet miatt jövőre várhatóan meredeken lassul a közép-európai hármak - Magyarország, Lengyelország és Csehország - gazdasági növekedése, sőt Magyarországon most már valószínűsíthető az újabb recesszió - jósolták keddi előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Londoni elemzők: holnap várhatóan nem változik a magyar alapkamat

Londoni elemzők: holnap várhatóan nem változik a magyar alapkamat

Londoni felzárkózó piaci elemzők jórészt a 6 százalékos alapkamat tartását várják a magyar jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülésétől. A kamatemelésre esélyt látó londoni szakértők többsége a monetáris szigorítást inkább a későbbi hónapokra várják, bár a Bank of America-Merrill Lynch elemzői szerint akár keddre sem zárható ki teljesen a "meglepetés".

MTI

Elemzők szerint megoldást kell találni a bankválságra az EU-csúcson

Elemzők szerint megoldást kell találni a bankválságra az EU-csúcson

Hiba lenne az euróövezet minden bajára gyógyírt várni a hétvégi EU-csúcstól, de legalább az egyikre, a banki finanszírozási válságra hiteles megoldással kell előállniuk az uniós vezetőknek - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők csütörtöki előzetes helyzetértékeléseikben.

MTI

Londoni elemzők: bizonytalan az euró jövője

Londoni elemzők: bizonytalan az euró jövője

Valószínűtlen, hogy a politikai döntéshozók legújabb tervei alkalmasak lennének az euróövezet alapvető problémáinak kezelésére és a közös valuta jövőjének biztosítására, ezért továbbra is kétséges, hogy az euró jelenlegi formájában fennmarad - vélekedtek a hétvégi EU-csúcs elé időzített helyzetértékelésükben londoni elemzők.

MTI

Londoni elemzők: nem ártana egy IMF-megállapodás

Londoni elemzők: nem ártana egy IMF-megállapodás

"Messze jár" a magyar jegybank attól, hogy a forint védelme érdekében kamatemelésre kényszerüljön, mivel jelenleg egészen más a helyzet, mint a 2008-ban végrehajtott kamatemelés idején - vélekedtek új helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint ugyanakkor előnyös lenne egy új egyezség a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

MTI

Londoni elemzők szerint ránk férne egy új IMF-megállapodás

Londoni elemzők szerint ránk férne egy új IMF-megállapodás

Előnyös lett volna, ha a magyar kormány a hitelminősítői felülvizsgálatok előtt újból együttműködést kezdett volna a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Londoni elemzők: újabb intézkedések kellenek a 2012-es magyar hiánycél tartásához

Londoni elemzők: újabb intézkedések kellenek a 2012-es magyar hiánycél tartásához

Várhatóan "markánsan feszesebbé" válik jövőre a magyar költségvetési politika, miután a kormány jelentős lépéseket tett a strukturális hiány csökkentésére, a növekedési kilátások miatt azonban nehéz lesz teljesíteni a 2012-re kitűzött hivatalos hiánycélt további intézkedések nélkül – vélték pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Fitch: a szlovák elutasítás is tartós euróválságot jelez

Fitch: a szlovák elutasítás is tartós euróválságot jelez

Az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) kapacitásbővítéséről szóló szlovák parlamenti szavazás kudarca is arra vall, hogy nem lehet számítani a valutauniót sújtó adósságválság rövid időn belüli megoldására - vélekedett szerdai helyzetértékelésében a Fitch Ratings, amely szerint azonban az euróövezet szétesése továbbra sem valószínű.

MTI

London: a piac örülhet a lengyel választások eredményének

London: a piac örülhet a lengyel választások eredményének

A lengyelországi parlamenti választások eredményét a piac várhatóan üdvözli, ám a lengyel gazdaságban komoly és határozott kormányzati kezelést igénylő kockázatok érvényesülnek – vélekedtek hétfői helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Inflációt várnak a londoni elemzők

Az éves összevetésű szeptemberi magyarországi fogyasztói infláció további gyorsulását jósolta a keddi adatismertetés előtt a londoni felzárkózó piaci elemzők zöme, elsősorban a forintgyengülés várhatóan már érezhető árnövelő hatásaira hivatkozva, de van stagnálást, illetve kismértékű lassulást valószínűsítő citybeli előrejelzés is.

MTI

Londoni szerint a forintgyengülés nem hoz MNB-kamatemelést

A 300 forint közelében mozgó euró ellenére sem várható egyelőre, hogy a magyar jegybank (MNB) vészkamatemelést hajt végre. A forint esetleges további gyengülését valószínűleg előbb más pénzügypolitikai eszközökkel, elsősorban intervencióval próbálná megfékezni - jósolták hévégi helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Londoni elemzők: az MNB-nek vészkamatemelésre lehet szüksége

Londoni elemzők: az MNB-nek vészkamatemelésre lehet szüksége

Lehet, hogy a magyar jegybank (MNB) a jelenlegi piaci körülmények közepette "vészkamatemelésre" kényszerül, ám a mostani magyarországi makrokörnyezetben a 2008 októberében végrehajtott 3,00 százalékpontos emelésnél jóval kisebb is elégségesnek bizonyulhat - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Egyre pesszimistábbak a londoni elemzők

Egyre pesszimistábbak a londoni elemzők

Jelentősen rontották az idei és a következő két évre adott világgazdasági növekedési előrejelzésüket hétfőn londoni pénzügyi elemzők. A borúlátást látszik igazolni az a szintén hétfőn Londonban ismertetett kimutatás, amely szerint két éve először süllyedt a növekedés és a visszaesés mezsgyéjét jelentő 50-es szint alá a globális feldolgozóiparra kiszámolt beszerzési menedzserindex (PMI).

MTI

Londoni elemzők: nem ártana Magyarországnak egy újabb IMF-megállapodás

A magyar költségvetési és monetáris politika egyaránt igyekszik a megfelelő irányba terelni a magyarországi gazdasági folyamatokat, de Magyarországnak szüksége lenne egy elővigyázatossági jellegű készenléti IMF-megállapodásra, amely óvná a gazdaságot a külső piaci kilengések hatásaitól, és mérsékelné a befektetési ajánlású hitelminősítői adósosztályzat elvesztésének kockázatát is - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI

Meredeken rontják magyarországi GDP-előrejelzéseiket is a londoni elemzők

Meredeken rontották a közép-kelet-európai országok - különösen Magyarország és Csehország - jövő évi gazdasági növekedésére adott becsléseiket pénteki új prognózisukban londoni felzárkózó piaci elemzők, elsősorban az euróövezetben várt recesszió negatív keresleti hatásaira hivatkozva.

MTI

Recessziót jósolnak jövőre az euróövezetnek és Amerikának

Az euróövezeti és jelentős eséllyel az amerikai gazdaság is újabb recessziós időszakot él át jövőre - jósolták csütörtöki előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

London: Görögországnak előbb-utóbb ki kell lépnie a valutaunióból

London: Görögországnak előbb-utóbb ki kell lépnie a valutaunióból

Meg kellene teremteni az euróövezeti tagországok távozásának mechanizmusát - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők, akik szerint Görögországnak előbb-utóbb mindenképpen ki kell lépnie a valutaunióból.

MTI

Negatívan fog hatni a piacra az orosz pénzügyminiszter menesztése

Piaci szempontból egyértelműen negatív fejleménynek nevezték Alekszej Kudrin orosz pénzügyminiszter hétfőn bejelentett felmentését esti kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint a fejlemény nyomán kérdésessé vált az eddigi, megfontoltnak tekinthető orosz költségvetési politika folytatódása.

MTI

London: 4 milliárd eurós devizakeresletet még tudna kezelni az MNB

A devizaalapú hitelek végtörlesztéséből eredő pótlólagos kereskedelmi banki devizaigény jegybanki finanszírozása négymilliárd euróig kezelhető lenne - vélekedtek legújabb helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők. Egyes vélemények szerint az Magyar Nemzeti Banknak (MNB) bizonyos feltételekkel ennek több mint a kétszeresére is lenne kapacitása.

MTI

Romlanak az európai GDP-előrejelzések

Londoni elemzők rontják euróövezeti GDP- és árfolyam-előrejelzéseiket.

MTI
1192021222336

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X