hvg.hu Itthon

Vádat emelhetnek egy reptéri tolvaj ellen

Az eset még december 15-én történt, a repülő csomagterében lopott ki az elkövető pénzt. Az NFM vizsgálatot sürget, a Budapest Airport szerint a tendenciák jók.

hvg.hu Gazdaság

Most már biztos, lesz Európai Ügyészség - magyar részvétel nélkül

A kormány aggódik, hogy a brüsszeli csúcsszerv megzavarná a most olajozottan működő, ööö, felügyeleti szerveket, és emiatt nem támogatja az ügyészség tervét. 20 EU-s ország viszont igen. 150 milliárd folyik el a lopások miatt, 2021-ben legkésőbb elkezdi működését a közös vádhatóság.

MTI / hvg.hu Itthon

Pintér szerint 40 százalékkal csökkent a bolti lopások száma

A szabálysértési törvény augusztusi módosítása óta 40 százalékkal csökkent a bolti lopások száma a nagyvárosokban dolgozó kereskedők visszajelzései alapján – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Országos Polgárőr Szövetség pénteki évértékelő elnökségi ülésén Budapesten. A biztató adatok ellenére arról nem beszélt a miniszter, hogy vannak olyan esetek, amelyek nem derülnek ki, vagy mégis, de nem lesz belőlük eljárás.

MTI Világ

Lopják a karácsonyi ajándékot az olaszok

Rekordot dönt Olaszországban a karácsony előtti bolti lopások száma. A Coldiretti termelői szövetség adatai azt állítják, hogy az ünnepekre vásárló olaszokat kleptománia szállta meg.

hvg.hu/MTI Itthon

A Fidesz ismertette az elszámoltatás menetrendjét

Az elmúlt nyolc évben a kormányzó politikusok üzletszerűen fosztogatták magánérdekből az államkasszát -- fejtegette Lázár János fideszes országgyűlési képviselő március 26-i sajtóértekezletén. Egyben bejelentette, amennyiben Fidesz kormány alakul, 10+1 üggyel fogják elkezdeni az elszámoltatást, kezdve a BKV szétlopásától az állami vezetők offshore dolgáig. De ez csak a kezdet – tette hozzá.

hvg.hu Világ

Megugrott a bolti lopások száma Szlovákiában

Nagyon megugrott az idén a bolti lopások száma Szlovákiában. A jelenség mögött a gazdasági válság áll – írja összeállításában a Pravda című független szlovák napilap pénteken.

MTI Itthon

Sok sört lopnak Szolnok megyében

Új kihívást találtak az utóbbi időben a tolvajok Jász-Nagykun-Szolnok megyében, legalábbis az elmúlt hetek rendőrségi jelentéseiből így tűnik: számos szolnoki sörlerakat, vagy a Jászkisér határában lévő szarvasgomba-tenyészet kifosztása mindennapossá vált.

hvg.hu Itthon

Rendőrségi tippek a strandlopások megelőzésére

A strandok szarkái nem nézik, hogy mit visznek, lehet az strandpapucs, úszószemüveg vagy napolaj, de esetenként komolyabb dolgok is, mint például mobiltelefon, videokamera vagy éppen pénztárca. Ezek a bosszantó esetek könnyedén elkerülhetőek lennének egy kis odafigyeléssel - írja az ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztálya.

MTI Itthon

Ferihegy csomagosztályozójában csökkentek a lopások

Az összes lopás fele, 94 eset a csomagosztályozóban történt tavaly a Ferihegyi repülőtéren; a lopások száma azonban idén januárra jelentősen csökkent - ismertették szerdai sajtótájékoztatójukon a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) vezetői.


A címlapról ajánljuk