Pusztító földrengés, könnyes hazatérés és a magyar szavazó a hét képein

Pusztító földrengés, könnyes hazatérés és a magyar szavazó a hét képein

Hatalmas erejű földrengés rázta meg Nepált, amiben több mint hétezren vesztették életüket. Szombaton megszületett a világ legjobban várt babája, Tóásó Előd pedig hatévnyi börtön után hazatért Bolíviából. Itthon botrány lett az Éden Hotelből, a politikusok kolbásszal, ingyen ívóvízzel és kerti törpékkel "kényeztették" a szavazókat. Képes válogatásunk a hét fontosabb eseményiől.

fm

Kolbászok, pártok, május elseje - Nagyítás-fotógaléria

Kolbászok, pártok, május elseje - Nagyítás-fotógaléria

Sör, majális, kolbászok, lazítás - és persze a pártok elmaradhatatlan rendezvényei. A PM majáliskor is bevetette az alapjövedelmet: az alapjövedelem bevezetése méltóságot ad azoknak, akiknek nem jut munka - vallja a párt szóvivője. A DK már az előrehozott választások utáni programján dolgozik, és kormányra kerülésük után az ''elfelejtett kétharmadnak'' akarnak igazságot adni - mondta a párt elnöke beszédében. Az MSZP rendezvényén délután kettőkor Tóbiás József, később Kunhalmi Ágnes beszélt. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a milliárdos vagyonok egyszeri, 40 százalékos megadóztatását, legalább 200 ezer forintos minimálbért követelte beszédében. A Jobbik rendezvényén Vona Gábor ismertette a párt terveit a tapolcai választási győzelem után.

hvg.hu

Ferenc pápa: Isten elleni vétek, ha valakit nem fizetnek meg rendesen

Ferenc pápa: Isten elleni vétek, ha valakit nem fizetnek meg rendesen

A munkahelyteremtés elősegítésére és a hátrányos helyzetűek melletti szolidaritásra szólította fel szerdai audienciáján a politikusokat Ferenc pápa.

MTI

Sörhas virslivel, mustárral - Nagyítás-fotógaléria

Sörhas virslivel, mustárral - Nagyítás-fotógaléria

Hangulatjelentés a városligeti majálisról.

Tömegtüntetések Németországban a kötelező minimálbérért

Németországban több mint 400 ezren vettek részt a szakszervezetek május elsejei felvonulásain, amelyeken mindenekelőtt a kötelező legkisebb munkabér jogintézményének bevezetését követelték.

MTI

Öt tiltakozót állítottak elő vörös csillag miatt

Öt embert állított elő a rendőrség kedden tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt - közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az LMP a fiatalokat félti

Az LMP szerint a fiataloknak kell szentelni a munka ünnepét; a párt majálisán tartott sajtótájékoztatón Csiba Katalin szóvivő és Szél Bernadett képviselő a fiatalok problémáira igyekezett felhívni a figyelmet.

Gaskó: nincs mit ünnepelni

A Liga Szakszervezetek elnöke a városligeti Május 1.-emlékkőnél tartott keddi beszédében hangsúlyozta: nagyon sok gondjuk van ma a magyar munkavállalóknak, szociális és gazdasági helyzetük egyaránt romlott.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X