Hont András Itthon

A Népszava-ügy és a baloldal elárulása

A Népszabadság bezárását követően úgy tűnt, hogy ebből leginkább a Népszava fog profitálni. Új külsővel, új struktúrában, új vezetőkkel indul az ellenzéki olvasókért folyó versenyben. A héten azonban kiderült: sok minden változatlan marad, de kerül hozzá állami hirdetés. Volt, aki előre tudta, hogy így lesz. Orbán Viktornak hívják.

hvg.hu Itthon

Távozik a Vasárnapi Hírek főszerkesztője

A lapot 2010 óta vezető Gál J. állítólag vitába keveredett a Népszava főszerkesztőjével, Németh Péterrel. Maga annyit mond, tarthatatlan lett a lap körüli politikai környezet. Állítólag az állami hirdetésekért kérték cserébe Gál fejét.

hvg.hu Itthon

Bojkottálja Simicska rádióját az Emmi?

A Lánchíd Rádió az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult. Volt, hogy a minisztérium az interjú közepén tiltotta le a beszélgetést – közölte a szerkesztőség.

hvg.hu Világ

Soros György is beszáll a kamuhírek elleni harcba

Több liberális milliárdos társaságában a magyar származású Soros György is pénzzel támogatja annak a rendszernek a megalkotását, amely a Facebook közösségi oldalon megjelölné az álhíreket. A konzervatív kommentátorok attól tartanak, a hírellenőrző szisztéma veszélyezteti a szólásszabadságot.

hvg.hu Itthon

A Népszavához mehet a legtöbb népszabis újságíró

A Népszavához mehet át a legtöbb egykori népszabadságos újságíró. Egyenként ülnek le mindenkivel, de más médiumokkal is tárgyalnak a bezárt lap újságírói. Közben a Népszava is megújul, de ott sem felhőtlen a hangulat.

Bihari Ádám Itthon

"Médiát manapság az oligarchák vásárolnak"

A régi típusú médiapiaci modell már nem kifizetődő, ezért olyan kormányközeli tulajdonosok jelentek meg, akiknek nem a nyereség a legfontosabb - mondja Németország legsikeresebb oknyomozó riportműsorának az alapítója. Olaf Steenfadt Budapesten adott interjút a hvg.hu-nak.

Gergely Zsófia Itthon

A Tv2 kirúgta a lyukra futott lejáratás riporterét?

Több, névtelenséget kérő forrásból is úgy értesült a hvg.hu, hogy Andy Vajna csatornája megvált attól a riportertől, aki a botrányos szombati anyagot készítette. A Tények névazonosság miatt egy teljesen ártatlan embert mutatott be a hvg.hu újságírója elleni lejárató riportjában. A Tv2 nem erősítette meg az információt, egyáltalán nem kommentálják a kérdéseinket.

hvg.hu Itthon

A Kormányinfóról is kizárták a 444-et

Ez végül is természetes, hiszen Kövér László határozatlan időre kitiltotta a Parlamentből a lap újságíróit, Lázár pedig ott tartja sajtótájékoztatóját. De ha jobban megnézzük, mégsem annyira magától értetődő.

1 2 3 4 5 6 7
29
A címlapról ajánljuk