hvg.hu Kult

Magyar kiállítás nyílik Maridban

Negyedszázada került Madridba az a világhírű magángyűjtemény, amelynek megszerzésére Budapestnek is volt halvány esélye. Az évfordulóra magyar kiállítással emlékezik a múzeum.

Tóth Sándor Kult

Lopott síremléket akart eladni a Seuso-kincset értékesítő műkereskedő

A libanoni Halim Korban itthon főként a Seuso-kincs rejtélyeiben eligazodni próbálók körében volt eddig ismert. Az ikongyűjtés iránt is vonzódó műkereskedő nevét most egy óasszír sztélé aukciós árverezésével kapcsolatos próbálkozás, valamint a kőtábla gyanús birtoklása nyomán kapta fel a brit sajtó.

hvg.hu Világ

Hamis műkincseket verhettek szét az Iszlám Állam terroristái

Egy helyi szakértő szerint már akkor hamisak lehettek a műkincsek a palmirai múzeumokban, amikor az Iszlám Állam terroristái nekiestek kalapácsokkal és ütvefúrókkal. Számos templom és ókori épület megsemmisítésén azonban ez sem változtat.

hvg.hu Gazdaság

Velence - műkincseket kell eladnia

A városvezető azon is lamentál, belépőt szedne a turistáktól a Szent Márk tér látogatásáért. Ez különösen a biennálék idején lenne nagy üzlet.

Kovács Andrea Kult

Viktória királynőt és 1956-ot is túlélte ez a regényes sorsú kard

Viktória királynő koronázása és 1956 is fontos szerepet játszott annak a tárgynak az életében, amelynek útja ambiciózus és tehetséges erdélyi grófok sorsán keresztül végül Budapestig vezetett. Tárgyakba zárt történetek sorozatunk következő darabja.

hvg.hu Kult

Továbbra is Picasso és Warhol a legdrágább

A globális művészeti aukciós piac tavalyi teljesítménye 16,09 milliárd dollár volt, ami az előző évhez képest viszonylag jelentős, 10,31 százalékos visszaesést jelent – írja a Műértő. A legtöbbet a modernekért kell fizetni.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk