hvg.hu Hírek

Régi tartozék tűnik el az itthoni rendszámtáblákról

Január 1-je óta a műszaki vizsga után már nem helyeznek a járművek hátsó rendszámára se a műszaki vizsga lejártát, se a jármű környezetvédelmi besorolását jelző matricát. Sőt, a régi matricákat is lekaparják – írja a totalcar.hu és a Népszava.

hvg.hu Autó

Műszaki nélküli buszt fülelt le egy utas, BKV-fegyelmi indult

Érvényes műszaki engedély nélkül állhatott forgalomba egy Soroksáron közlekedő BKV-busz, amit az egyik utas vett észre - írta a Népszabadság. Levelet írt a BKV vezetőinek, akik válaszoltak is, ebből derült ki, hogy fegyelmit indítottak a járműkiadásért felelő dolgozó ellen.

MTI / hvg.hu Autó

A megtrükközött kilométer-számláló is lebuktatható lesz a műszaki vizsgán

Az autós műszaki vizsgáztatást érintő új irányelveket fogadott el hétfőn az Európai Unió Tanácsa, amely közül az egyik kitétel az lesz, hogy a vizsgáztató látja, mit mutatott az autó kilométer-számlálója az előző vizsga alkalmával, ezzel pedig lebuktathatók a visszacsévélt kilométer-számlálók. Azt is bevezetik, hogy aki más uniós tagállamba költözteti autóját, ott elfogadják majd az eredeti ország műszaki vizsgáját.

hvg.hu Autó

Teljes a káosz a műszaki vizsgáztatásban

Szinte lehetetlen műszakiztatni az autónkat a fővárosban jelenleg. A budapesti vizsgaállomások nem vehetnek fel több környezetvédelmi igazoló plakettet és műszaki érvényesítő címkét, a készletek pedig kifogytak. A háttérben elszámolási vita állhat.

hvg.hu Autó

Téli tévhitek: az ABS sem ment meg mindentől

Eddig csak egy kis ízelítőt kaptunk a havazásból és a fagyból, de hamarosan minden reggel szembesülnünk a tél viszontagságaival, így nem árt feleleveníteni, hogy mire kell odafigyelni, amikor az autó volánja mögé ülünk, és útnak indulunk. A hvg.hu összegyűjtötte a legfontosabb tanácsokat.

hvg.hu Autó

Megint terítéken az évenkénti műszaki vizsga kérdése

Európa szerte sokan szenvednek balesetet műszaki hiba miatt, mivel nem megfelelő módon szervizelték autójukat. Az unió változtatásokat fontolgat; sűrűbben kellhet majd műszakiztatni. A döntés akár még idén decemberben megszülethet.

1 2

A címlapról ajánljuk