Dercsényi Dávid Itthon

Műtéted lesz? Szereznél hozzá vért? – az irányított véradás fonák gyakorlata

Tipikusan magyarosnak tűnik az irányított véradás gyakorlata egy a lapunk által megismert eset alapján: a beteg szorong, hogy elmarad a műtétje, ha nem sikerül magának vért gyűjtenie, a véradóhelyeken pedig káosz van, sokszor nem világos, ki mikor és hogyan adhat vért egy bizonyos személynek, ha adhat. Az összképbe a vérplazmabiznisz is bezavar. Az országos vérellátó nem lát problémát.

RTL Hírek Élet+Stílus

Meghalt a gyerek a mandulaműtét után

Meghalt egy berhidai kisfiú néhány nappal a mandulaműtétje után. A veszprémi kórházban műtötték, majd hazaengedték, később belázasodott és a várpalotai ügyeletre vitte édesanyja. Múlt hét vasárnap otthonában újra rosszul lett, a kiérkező mentők pedig két órán át küzdöttek az életéért- hangzott el az RTL Klub híradójában.

MTI Sport

Meg kell műteni Neymart

A brazil sztárfutballista lábsérülése miatt fekszik kés alá. Apja szerint legalább hat hétig nem játszhat majd.

hvg.hu Kult

Egy ablakpucoló mentett meg egy Banksy-alkotást (fotók)

Van egy használaton kívüli híd az angliai Hullban, melyen található egy Banksy-mű – illetve nem sokon múlt, hogy ezt a mondatot most múlt időben kellene megfogalmaznunk. Ahhoz, hogy maradhat a jelen idő, egy helyi művészetpártoló segítsége kellett.

MTI Sport

Miklós Editnek szalagszakadása van, de nem biztos, hogy megműtik

A magyar szövetségi kapitány szerint Miklós Edit nem ájult el a rosszul sikerült szuperóriás-műlesiklás után, valamint a bal lába sértetlen maradt. A jobb lábát megröntgenezték a villachi kórházban, és a sportoló orvosa dönti el, hogyan tovább, szükség lesz-e műtétre.

1 2 3 4 5 6 7
19

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával