Mit tud a bűvös 7-es adószám?

Mit rejt a bűvös 7-es adószám elnevezés? Ki adózhat ennek alapján, mik feltételek, hogyan számolhatók el a költségek? Az Adózóna összefoglalta a tudnivalókat.

hvg.hu

Egyéni vállalkozók, figyelem! Fontos határidő jön

Az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat a 1353-as számú nyomtatvány kitöltésével.

MTI

Kétezren is beperelték tavaly a NAV-ot

Több mint kétezer pert indítottak tavaly magánszemélyek és cégek az adóhivatal ellen, az ügyek összesen ötvenmilliárd forintról szóltak – számol be róla a szombati Magyar Nemzet.

MTI

Adózói bakik: videó a NAV szóvivőjével

A kettős adóztatás legfőbb problémáiról.Honyek Péter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője beszél.

hvg.hu

Magánszemélyt bírságolt 2 millióra a PSZÁF

Kétmillió forint felügyeleti bírságot rótt ki engedély nélkül végzett pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt egy magánszemélyre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

MTI

Visszaesők hagyják bedőlni a cégeket

Az első negyedévben 15 százalékkal több céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, mint egy évvel korábban – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Az ágazat továbbra is fertőzött, az új cégek harmada olyan magánszemélyekhez köthető, akik már legalább egy céget hagytak tartozásokkal együtt bedőlni.

hvg.hu

Ismét lehet magánszemélynek honlapja Kínában

Ismét megkezdték Kínában a magánszemélyek számára a weblapok működtetésének engedélyezését, miután tavaly decemberben- a pornográf internetes tartalmak elleni fellépésre hivatkozva - felfüggesztették az egyéni domainnevek regisztrációját.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X